“Betrokkenheid lijkt echt in het DNA van GOODZO te zitten.”

Sinds de Gemeente Rotterdam gekozen heeft voor het Mendix Platform is het aantal applicaties dat in gebruik wordt genomen sterk gegroeid. GOODZO ondersteunt de organisatie bij het ontwikkelen en beheren van deze Mendix applicaties. Erik van der Steen (Rapid Application Development (RAD) Adviseur) zorgt ervoor dat de juiste kennis in het juiste team komt. We spraken met hem over de GOODZO Professionals bij Gemeente Rotterdam.

De Mendix professionals van GOODZO leveren goed werk en worden goed begeleid, maar het gaat verder dan dat. Er is veel aandacht voor anderen. Ze komen niet alleen om hun opdracht te doen. En dat is echt een verschil met sommige andere partners.

In de afgelopen jaren hebben meerdere GOODZO Professionals bij ons gewerkt. Ze voegen allemaal echt iets toe aan de teams waar ze in werken. Op dit moment is GOODZO op verschillende disciplines vertegenwoordigd in het RAD team van Gemeente Rotterdam.

  • Ruben heeft een rol in ons Digital Quality Team. Dit Mendix Beheerteam is opgezet om de kwaliteit en de processen rondom onze Mendix applicaties te monitoren en optimaliseren. Door middel van het creëren van generieke modules, de omgeving proactief te monitoren en technische optimalisaties door te voeren, blijven de applicaties goed werken.
  • Binnen het cluster Stadsbeheer is er de wens om citizen developers op te leiden tot een satelliet van het RAD team. Doormiddel van een Bootcamp verzorgt Robin dit. Hij neemt ze mee door de theorie en praktische toepassingen van Mendix. Daarna blijft hij betrokken als Community Lead en geeft hij begeleiding bij het maken van de applicaties.
  • Als Mendix Ontwikkelaar heeft Tim in meerdere teams binnen de gemeente gewerkt. Op dit moment werkt hij aan het burgerparticipatieplatform. Ieder team is en werkt anders en het is knap hoe goed Tim daarmee omgaat. Hij kan goed communiceren en wordt dan ook door iedereen enorm gewaardeerd. Ook technisch gezien is hij sterk. De Product Owners zijn altijd volledig tevreden over zijn werk.
  • Sophie is net begonnen bij Gemeente Rotterdam. Zij gaat de styleguide ontwikkelen. Om de Mendix modules en applicaties nog meer en makkelijker de look en feel van de gemeente te geven. Het is belangrijk dat de styling klopt voor de herkenbaarheid, maar ook zodat alle burgers en interne gebruikers er goed gebruik van kunnen maken.

Er is steeds meer vraag naar Mendix Professionals, maar de toestroom van mensen is niet genoeg. Betrokkenheid lijkt echt in het DNA van GOODZO te zitten. Dus ik zie mooie kansen voor de consultants die door GOODZO worden opgeleid.”

Nieuwsgierig naar meer?

Neem contact op!

Wij vertellen graag over wie we zijn, wat we doen en wat we weten. Over detachering, applicaties, werkplekbeheer, IT Traineeships, noem maar op. Dus neem eens contact op via e-mail, social media of ouderwets via de telefoon. Tot snel!