“Dan realiseer ik mij dat mijn werk echt impact heeft en resultaat oplevert.”

Als Identity en Access Management (IAM) Specialist bij de Rabobank werkt Leroy eigenlijk met de gehele organisatie samen. Hij zet zijn technische én sociale vaardigheden in om collega’s te helpen. De combinatie van het technische en sociale, vindt hij misschien wel het leukste aan zijn baan. Hij vertelt over zijn werkzaamheden en ontwikkeling.

“Kort gezegd zorgen wij ervoor dat mensen toegang hebben tot waar ze toegang behoren te hebben. Dat heeft gedeeltelijk met beveiliging van informatie en processen te maken. Daarnaast biedt IAM ook een stukje gemak. Aan de hand van de functietitel, weet je welke toegang en rollen iemand behoort te hebben. Dus wanneer iemand bij de Rabobank komt werken of een andere functie krijgt, dan zorgt ons team ervoor dat ze toegang hebben tot de juiste rollen.”

Veel contact
“Wanneer er nieuwe applicaties of functionaliteiten zijn ontwikkeld, dan moet dat verwerkt worden in de IAM systemen. Ik ben dan verantwoordelijk voor het contact met applicatieontwikkelaars en -beheerders. Eigenlijk heb ik met alle lagen van de organisatie te maken. Van de administratieve afdeling die de bankpassen aanvraagt en financiële afdelingen, tot de directie.”

Combi techniek & sociaal

“Je moet de techniek achter de systemen begrijpen en kennen, zodat je wijzigingen kunt doorvoeren. Maar je moet ook zeker sterk in je schoenen staan. Wanneer ik ingeschakeld word om te ondersteunen bij processen waar hiërarchisch hogere lagen binnen de Rabobank mee gemoeid zijn, is het belangrijk dat je ook dan ‘nee’ durft te zeggen als ik vragen krijg die volgens Risk & Compliance niet mogen. Soms ga ik met een team door alle bestaande rollen heen om te kijken of het anders moet, dan heb je echt een analytisch vermogen en goede sociale vaardigheden nodig. Dan kun je de mensen écht helpen. Zo heb ik een plan gemaakt waardoor een afdeling van vijftig naar tien rollen is gegaan. Dat maakt hun werk een stuk gemakkelijker en daar haal ik veel voldoening uit. Dan realiseer ik mij dat mijn werk echt impact heeft en resultaat oplevert voor de klant. ”

Ontwikkeling

“De sprong van rolbeheer naar autorisatiespecialist. Ik heb er tijdens mijn periode bij de afdeling rolbeheer hard aan gewerkt om mijn werk goed te doen, kritische vragen te stellen en in the picture te komen. En dan krijg je zo’n kans, dat is echt iets om trots op te zijn.
GOODZO ondersteunt mij ook bij mijn ontwikkeling. Vanaf het eerste moment, voelt GOODZO als een warm bad. Je bent geen nummertje en ze zien je echt graag. Er hangt een informele sfeer waarin mensen elkaar willen leren kennen. Ook met het management. Bij GOODZO is het belangrijk wie ik ben en wat ik doe wordt gewaardeerd.”

Zoek jij iemand als Leroy om jouw team te versterken? Op het gebied van IAM of een andere expertise? Neem dan eens contact met ons op!

Nieuwsgierig naar meer?

Neem contact op!

Wij vertellen graag over wie we zijn, wat we doen en wat we weten. Over detachering, applicaties, werkplekbeheer, IT Traineeships, noem maar op. Dus neem eens contact op via e-mail, social media of ouderwets via de telefoon. Tot snel!