“De style guide die ik heb ontwikkeld is wel een beetje mijn kindje.”

Als je Sophie ziet, zie je eerst de enorme grijns die ze vrijwel altijd op haar gezicht heeft. Sophie heeft bij GOODZO namelijk haar droombaan gevonden als Mendix UX/front-end developer. Als geen ander weet ze hoe je een Mendix applicatie zo gebruiksvriendelijk mogelijk maakt. Voor het swipen in een Mendix app heeft ze zelfs een widget gebouwd die beschikbaar is in de Mendix app store. Ze vertelt hoe ze met front-end development in aanraking is gekomen en over haar ontwikkeling bij GOODZO.

“Mijn eerste kennismaking was tijdens onze interne Mendix Bootcamp. Dit is een opleidingstraject waarin GOODZO haar medewerkers opleidt tot Mendix Consultant. Tijdens de bootcamp wordt styling behandeld en ik vond het toen direct leuk.

In de opdracht daarna, zat geen UX designer in het projectteam, dus ik kon het goed naar me toetrekken. Als ik een element wilde veranderen, dan ging ik op zoek naar het antwoord. Met CSS en Google kom je een heel eind. Het was wel BarbaraTrienen__GoodzoBV0039IMG_287806182019fijn om daarna in een team te komen bij iemand die echt wist hoe het allemaal werkt. En die verantwoordelijk was voor het design. Ik heb daar veel van geleerd, onder andere dat ik het ontwikkelen van de front-end leuker vind dan het designen ervan. Iets namaken en daar natuurlijk wel kritisch over na blijven denken. Een beetje als painting by numbers!

Inmiddels ben ik ongeveer 1,5 jaar als front-end developer aan het werk. Via GOODZO doe ik een HBO-programma om naast Mendix ook andere talen als HTML en Javascript te leren. Dit geeft meer validatie aan mijn ervaring en vaardigheden. Ik weet meer dan dat ik voorheen dacht en dat is fijn om te merken.

Op het moment werk ik bij Avans Hogeschool aan de Avans One applicatie. Dat is een portaal waar alle informatie voor de studenten en medewerkers van Avans samenkomt. Daarnaast werk ik aan de ontwikkeling van de style guide voor Mendix applicaties binnen Avans. Dat is een overkoepelende componentengids waar meerdere teams gebruik van maken. Dat is wel een beetje mijn kindje en ben ik heel trots op. Dit is voor mij wel een ideale opdracht, ik word uitgedaagd en kan nog groeien in deze functie. Als ik wat zekerder van mijn vaardigheden en kennis ben, dan zou ik het leuk vinden om intern bij GOODZO trainingen op het gebied van front-end development te geven. Maar voor nu is mijn bordje vol genoeg en ga ik met plezier naar mijn werk.”

Sophie is afgestudeerd in Film- en Televisiewetenschappen. Geen ideale achtergrond voor een carrière in de IT? Daar denken wij heel anders over! Inmiddels is Sophie via GOODZO werkzaam als Mendix UX/front-end developer, een mooi voorbeeld van wat er bij ons mogelijk is voor ambitieuze starters.

Nieuwsgierig naar meer?

Neem contact op!

Wij vertellen graag over wie we zijn, wat we doen en wat we weten. Over detachering, applicaties, werkplekbeheer, IT Traineeships, noem maar op. Dus neem eens contact op via e-mail, social media of ouderwets via de telefoon. Tot snel!