Een Mendix app, niets meer aan doen…toch?

Niet helemaal. Afhankelijk van hoelang je van plan bent om de Mendix app te gebruiken, is goed, proactief beheer zeker nodig. In dit artikel leggen we uit waarom.

Wat is Mendix?

Mendix is een Nederlands softwareplatform waarmee maatwerksystemen ontwikkeld kunnen worden. Doordat er met voorgedefinieerde bouwstenen gewerkt wordt, kenmerkt Mendix zich door de eenvoud, snelheid en flexibiliteit. Met behulp van het GOODZO team krijg je een systeem opgeleverd dat volledig aansluit op jouw bedrijfsdoelen. Wil je meer over Mendix weten? Kijk dan op onze Applications pagina.

Wat kun je met Mendix?

Mendix werkt goed samen met andere systemen en is gebruiksvriendelijk voor de eindgebruiker. Het is dus goed te gebruiken als schil over of schakel tussen complexe systemen, zodat de data beter bereikbaar is voor de eindgebruiker. Denk bijvoorbeeld aan een groot klantenbestand. Ook kun je er relatief snel apps mee ontwikkelen om kortlopende projecten te ondersteunen. Zoals een burgerparticipatieproject.

En na de oplevering?

In veel bedrijven is er frustratie tussen de IT-afdeling en de business. Mendix is ontstaan uit deze frustratie. Dus willen ze het functioneel beheer van een Mendix app zoveel mogelijk bij de business leggen. Je eigen wachtwoord wijzigen of teamleden toevoegen. Lekker makkelijk.

Of toch niet?

Als je van plan bent om jouw Mendix applicatie langer te gebruiken, dan zul je merken dat Mendix gewoon een applicatie is. Het gedraagt zich na oplevering toch als ieder andere applicatie. Er zijn updates nodig, er ontstaan bugs en de app ligt er toch weleens uit. Uit ervaring weten wij dat het in zo’n geval is het toch erg handig om een dedicated Mendix beheerder in je team te hebben. Die snel kan schakelen, proactief kan handelen en ervoor zorgen dat de applicatie goed blijft lopen. Ook wanneer de wensen vanuit de eindgebruikers veranderen en doorontwikkeling nodig is.

Dus nee, niet niets meer aan je Mendix app doen. Bekijk altijd wat voor jouw organisatie en jouw situatie relevant is. En besluit dan of je een Mendix beheerder in je team wilt of moet hebben.

Nieuwsgierig naar meer?

Neem contact op!

Wij vertellen graag over wie we zijn, wat we doen en wat we weten. Over detachering, applicaties, werkplekbeheer, IT Traineeships, noem maar op. Dus neem eens contact op via e-mail, social media of ouderwets via de telefoon. Tot snel!