Gawein - Modern Workplace

Naam: Gawein
Woonplaats: Alphen aan de Rijn
Aantal jaar werkzaam bij GOODZO: 2,5 jaar
Huidige opdracht via GOODZO (bedrijf en functie): Modern Workplace beheerder en ICTO Coach bij Avans Hogeschool.

Hoe ben je geïnteresseerd geraakt in IT?

Ik heb al van jongs af aan een klik gehad met alles wat digitaal was. Op school was ik elk vrij moment te vinden in de buurt van computers of aangestuurde omgevingen, zoals theatertechniek. Door een natuurlijke nieuwsgierigheid en een handig gebruik maken van Google, kon ik de meeste problemen snel op te lossen. Ik heb acht jaar als docent in het voortgezet onderwijs gewerkt. Ik merkte dat ik het leuker vond om digitaal lesmaterialen te ontwikkelen dan lesgeven in mijn vak. Ook ben ik een fanatieke gamer en ik wilde graag de achtergrond van de gamewereld ontdekken. Ik ben gestopt met mijn studie en het lesgeven enop zoek gegaan naar wat ik wilde in de IT. Om iets te gaan doen waar ik ook echt interesse en passie in heb.

Hoe ben je bij GOODZO terecht gekomen?

In mijn zoektocht naar IT gerelateerde studies en banen, kwam ik een advertentie tegen die mij wel aansprak. Na wat verdieping in de feel van het bedrijf heb ik de sprong gewaagd en bij GOODZO gesolliciteerd. Ik kreeg snel reactie en werd uitgenodigd op een sollicitatiegesprek. Ik had na het eerste gesprek een enorm goed gevoel bij GOODZO en ben er volledig voor gegaan om de baan te krijgen. Vlak erna kreeg ik te horen dat ik aangenomen was en gelijk kon beginnen.

Hoe heb je je ontwikkeld sinds je bij GOODZO gestart bent? Zowel persoonlijk als professioneel.

Ik heb enorm veel geleerd. Ik kwam binnen zonder enige echte kennis of opleiding. Had alleen als hobby weleens een pc in elkaar gezet, een basale website ontwikkeld en via Google simpele problemen opgelost. Dus het hele IT Traineeship was voor mij al behoorlijk veel nieuwe kennis. Ik ben ondertussen zeer bekwaam met Windows10 en systeembeheer, heb certificeringen in Office en ITIL. Op dit moment ben ik veel bezig met Databasebeheer, Office365, Azure en houd mijn ogen open voor verdere ontwikkeling. Ik houd van een brede skillset en ik krijg van GOODZO alle ruimte om te groeien in de richting die ik wil. Iets waar ik nog elke dag mee opsta: leren en ontdekken stopt nooit zolang je ervoor open staat.

Hoe heb jij een verschil kunnen maken voor jouw opdrachtgever?

Ik heb ondertussen een aantal opdrachten gehad. Overal waar ik ben geweest, heb ik wel een afdruk achtergelaten. Zo heb ik veel werkdruk weggenomen door achterstanden weg te werken en veel voorkomende problemen die eindgebruikers zelf kunnen uitvoeren, opgeslagen in een toegankelijk kennisbestand. Hierdoor is de achterstandsdruk weg en komen er minder verzoeken binnen. Bij een andere opdrachtgever heb processen ontwikkeld en documentatie aangelegd. Zo is er meer overzicht ontstaan en ligt er een stevige basis waar op voortgeborduurd kan worden. Doordat alles in de documentatie is terug te vinden, kunnen nieuwe medewerkers daar ook sneller en efficiënter worden ingewerkt.

Wat maakt je tot een GOODZO'er? En wat maakt je tot een IT'er?

Een IT'er is natuurlijk vakspecifiek en moet kennis bezitten voor het werk dat hij of zij doet. En ook logisch kunnen nadenken. Het is ook belangrijk om te weten wat je wel en niet kunt en als je iets niet weet, niet bang te zijn om hulp te vragen voor een snel en succesvol verloop.

Een goede GOODZO'er is iemand die in oplossingen denkt en niet in problemen. Iemand die er voor de klant is en zijn best doet om niet alleen te geven wat er gevraagd wordt maar ook handvatten durft te reiken voor zaken waar niet aan gedacht is. Iemand die zichzelf is en kan laten merken dat er passie is voor de werkzaamheden in de IT. Maar ook een toegankelijk persoon en daardoor enthousiaster en makkelijker in de omgang is dan een ander, zowel professioneel als daarbuiten.

Wat zijn je ambities voor de toekomst?

Mijn doel om in de game industrie verzeild raken is springlevend. Maar mogelijk wil ik het ontwikkelen van een game meer als hobby houden.

In de nabije toekomst wil ik de veelzijdigheid binnen de IT verder ontdekken. Ik geniet van de afwisseling en ik heb dan ook liever een basis als allrounder, dan me volledig te verdiepen in een onderdeel. GOODZO geeft me die me de mogelijkheden waar ik gelukkig van word!

Waar ben je het meest trots op?

De hoeveelheid kennis die ik in deze korte tijd heb geleerd en de ontwikkeling die ik persoonlijk heb meegemaakt binnen GOODZO. Met mijn kennis kan ik mensen helpen en de permanente verbeteringen die ik aanbreng geven mij voldoening. Ik heb een plek gevonden waar ik mijn passie, nieuwsgierigheid en energie kwijt kan en me thuis kan voelen. Dat is iets zeldzaams.

Nieuwsgierig naar meer?

Neem contact op!

Wij vertellen graag over wie we zijn, wat we doen en wat we weten. Over detachering, applicaties, werkplekbeheer, IT Traineeships, noem maar op. Dus neem eens contact op via e-mail, social media of ouderwets via de telefoon. Tot snel!