“Ik ben trots dat ik die stap heb durven zetten,” Anna – IT Support Engineer

Met een sociale achtergrond is de IT een perfecte match voor Anna. Inmiddels is ze werkzaam als IT Support Engineer bij onze opdrachtgever APM Terminals. Met de wereldhaven letterlijk aan haar voeten, ondersteunt Anna de organisatie op het gebied van IT.

Kun je iets over je huidige opdracht vertellen?
“Samen met GOODZO-collega Roel, beheer ik de IT-servicedesk bij APM Terminals. De aanvragen variëren van het resetten van wachtwoorden tot het doorzetten van aanvragen naar leveranciers van specifieke systemen. Ook zijn wij het onsite supportteam. Door corona werken nog veel mensen thuis, dus als er iets onsite moet gebeuren, zijn wij regelmatig de aangewezen personen. Het is dus veel meer dan alleen de telefoon op nemen.”

LinkedIn_-_Spotlight_-_Anna_HuitemaHoe is deze opdracht anders dan je vorige opdrachten?
“Het voelt echt als een stapje omhoog, doordat het IT-landschap hier veel complexer is. Er wordt gewerkt met Office 365, maar ook met systemen specifiek voor havens. Het kostte dan ook wel even voor ik alle systemen begreep en door had wat ze deden. Ook was het even uitzoeken wie ik waarvoor moest hebben als ik er zelf niet uit kom. Inmiddels is dat allemaal duidelijk, maar het heeft wat tijd gekost.”


Hoe vond je dat?
“Ik ben iemand die direct iets heel goed wil kunnen, maar de complexiteit van alle systemen maakte dit een grote uitdaging. In het begin was dat lastig, maar ik heb er hard aan gewerkt om de systemen snel te leren kennen.”

Hoe ben je bij GOODZO terecht gekomen?
“Voordat ik bij GOODZO kwam, heb ik vier jaar als maatschappelijk werker in de GGZ gewerkt. Daar zat ik toch niet helemaal op mijn plek en door een loopbaantraject kwam er IT als optie uit. Ik dacht eerst dat dat helemaal niet bij mijn alfa profiel zou passen. Ik had ook niets met computers! Vicky werkte al bij GOODZO, zij heeft mij daar geïntroduceerd en dat voelde direct goed. Na een memorabele sollicitatieprocedure was de switch naar IT een feit.”

Hoe voelde die switch?
“Ik heb lang nagedacht over de switch, maar toen ik die eenmaal gemaakt had, voelde het goed. Ik merkte dat ik toe was aan een nieuwe uitdaging. Hoewel het buiten mijn comfortzone stappen nieuw voor mij was, heb ik mij snel ontwikkeld door het behalen van verschillende certificaten. Hierdoor groeide ook mijn zelfvertrouwen. Ik ben echt wel trots dat ik die stap heb durven zetten en nu op mijn plek zit. Ik ben erachter gekomen dat dat voor mij belangrijk is; een dynamische, gezellige omgeving waar hard gewerkt wordt met een geintje op zijn tijd. Ik vind het belangrijk dat collega’s mij accepteren en waarderen.”

Nieuwsgierig naar meer?

Neem contact op!

Wij vertellen graag over wie we zijn, wat we doen en wat we weten. Over detachering, applicaties, werkplekbeheer, IT Traineeships, noem maar op. Dus neem eens contact op via e-mail, social media of ouderwets via de telefoon. Tot snel!