Interview - Sebastiaan

Naam: Sebastiaan
Woonplaats: Alphen aan den Rijn
Aantal jaar werkzaam bij GOODZO: 3,5 jaar
Laatste/huidige opdracht via GOODZO: Systeembeheerder bij FME

Hoe ben je geïnteresseerd geraakt in IT?

Ik ben eigenlijk al vanaf de middelbare school geïnteresseerd geraakt in IT. Destijds moesten we met het vak informatica al basaal programmeren, websites bouwen etc. wat ik erg leuk vond! Daarnaast ben ik, zoals veel mensen van mijn leeftijd, altijd al een (PC) gamer geweest en was ik dus altijd bezig met het bouwen van PC’s die de nieuwste games konden draaien. Gek genoeg dacht ik na de middelbare school nooit om in de IT te gaan werken. Dit besef kwam eigenlijk pas toen ik voor mezelf moest nagaan wat ik nu écht leuk vond en waar ik een groot gedeelte van mijn (werk)leven mee bezig moest gaan zijn. Werken is een stuk leuker, als het iets is wat je leuk vindt om te doen!

Hoe ben je bij GOODZO terecht gekomen?

Ik ben bij GOODZO terecht gekomen nadat ik online vacatures voor IT traineeships aan het zoeken was. Mijn studie Japans liep destijds ten einde en ik had niet het gevoel dat ik in dat veld baanzekerheid en/of voldoening zou gaan vinden. Vervolgens kwam ik op de website van GOODZO terecht. De uitstraling van wat GOODZO was en waar het voor stond sprak mij heel erg aan! Dit gevoel werd bevestigd na de eerste kennismakingsgesprekken waarin ik het gevoel kreeg dat dit voor mij het juiste bedrijf was. Iedereen was erg toegankelijk en het traineeship-traject zorgde ervoor dat je snel bekend werd met de wereld van de IT.

Hoe heb je je ontwikkeld sinds je bij GOODZO gestart bent?

Buiten dat ik in de loop der jaren veel kennis heb opgedaan over IT, door bijvoorbeeld het behalen van certificaten, heb ik ook ervaren hoe IT is ingericht bij verschillende grote bedrijven zoals Rabobank, TATA Steel en meer recent nog Vereniging FME. Voordat ik in de IT ging werken wist ik wel dat er veel verschillende vakgebieden waren, maar dit besef komt pas echt op het moment dat je dit ervaart in zo’n bedrijf. De veelzijdigheid aan omgevingen heeft mij erg geholpen met het ontwikkelen van mijn analytische- en beschrijving-skills, aangezien je zonder goed beschreven processen geen goede omgeving kunt opbouwen/onderhouden. Daarnaast heb ik ook mijn communicatie- en klantvaardigheid sterk verbeterd; hoe ga je om met klanten in bepaalde situaties en het belang van duidelijke communicatie hierin!


Wat zijn je ambities voor de toekomst?

Mijn ambities voor de toekomst zijn uiteraard bezig blijven om mijzelf te ontwikkelen op technisch en persoonlijk gebied, met als uiteindelijk doel Azure/Cloud Consultanty te gaan doen. On-premise naar Cloud-migraties of advies op het gebied van Cloud Security en IAM-oplossingen zijn projecten waar ik veel voldoening uit kan halen. Daarnaast vind ik het ook belangrijk om een goede collega te zijn/blijven voor de mensen met wie ik werk!

Waar ben je het meest trots op?

Ik ben het meest trots op het feit dat de klanten waar ik bij heb gewerkt altijd tevreden zijn geweest over het werk wat ik heb verricht en wat ik heb achtergelaten. Zo heb ik recentelijk bij mijn opdracht bij Vereniging FME geholpen met het op orde brengen en inrichten/implementeren van (o.a. ITIL) processen en heb ik structuur en regelmaat gebracht in de Operations kant van IT. Dit is dan iets blijvends wat je hebt achtergelaten en waar de klant in de toekomst veel aan gaat hebben; hier haal ik veel voldoening uit!

Nieuwsgierig naar meer?

Neem contact op!

Wij vertellen graag over wie we zijn, wat we doen en wat we weten. Over detachering, applicaties, werkplekbeheer, IT Traineeships, noem maar op. Dus neem eens contact op via e-mail, social media of ouderwets via de telefoon. Tot snel!