Joran - Project Engineer

Naam: Joran
Woonplaats: Santpoort-Zuid
Werkzaam bij GOODZO sinds: 2 jaar
Huidige opdracht via GOODZO: Project Engineer bij AVEVA

Van je hobby je werk maken!

Het klinkt té mooi om waar te zijn. Toch is mij dit overkomen toen ik bij GOODZO ging werken. Waar ik voorheen vooral mijn passie voor IT verzadigde met het maken van webapplicaties voor mijn muziekvereniging, heb ik in een paar jaar bij GOODZO al met verschillende grote klanten gewerkt.

Voor één van mijn opdrachten werkte ik bij AVEVA als project engineer aan een project om hun Refinery Off-Sites Management Solution Suite te ontwikkelen voor het Finse energiebedrijf Neste. Door mijn opleiding Software Engineering kon ik mij multidisciplinair inzetten tijdens de voorbereiding, go-live, hypercare en aftercare van de implementatie op raffinaderijen in Finland, Singapore en Nederland. Het hoogtepunt was werken op locatie in Finland gedurende de Go-live en hypercare. Ik ben trots op wat wij als team daar hebben kunnen neerzetten en kijk ernaar uit om ook andere projecten naar een vergelijkbaar succes te leiden.

Hoe ben je geïnteresseerd geraakt in IT?

Tijdens mijn studie Electrical Engineering in Delft ben ik veel in contact gekomen met programmeertalen als VHDL, Assembly en C#. Hierdoor begon ik steeds meer interesse te krijgen in het programmeren en de vele mogelijkheden die dit biedt. Na het ontwikkelen van een website voor mijn muziekvereniging en een minor Computer Science, ben ik me gaan focussen op wat ik echt leuk vind: IT.

Hoe ben je bij GOODZO terecht gekomen?

Na de beslissing om mij verder te gaan ontwikkelen in de IT vond GOODZO via een online vacature en besloot om maar eens een kijkje te gaan nemen tijdens één van de assessmentdagen. Het sprak mij erg aan hoe iedereen verwelkomd werd en hoe er direct werd meegedacht over mijn ontwikkeling en kansen. Een dag later sprak ik via via een GOODZO'er en die was eveneens enthousiast was over zijn werkgever. De keuze was toen snel gemaakt.

Hoe heb je je ontwikkeld sinds je bij GOODZO gestart bent? Zowel persoonlijk als professioneel.

Inmiddels ben ik twee jaar verder en is er veel gebeurd in de tussentijd. Zo werd ik bijna direct bij de opdracht van AVEVA geplaatst met de grote verantwoordelijkheid om software te ontwikkelen terwijl deze in productie gezet werd. Zo was ik bijvoorbeeld onderdeel van een klein team dat naar Finland uitgezonden werd om 24/7 support te leveren voor de go-live van de software op de raffinaderij.
Op persoonlijk gebied heeft zich eenzelfde ontwikkeling voorgedaan. Naast mijn studie Software Engineering ben ik actief geweest voor mijn muziekvereniging, waar ik onder andere leiding gaf aan de commissie PR en Sponsering voor een groot jubileumconcert. Inmiddels ben ik hier ook bestuurslid en pak ik vaak de technische vraagstukken aan, als het maken van een webshop om in deze tijden toch omzet te creëren.

Hoe heb jij een verschil kunnen maken voor jouw opdrachtgever?

Door mijn kennis in programmeren kon ik moeiteloos inspringen in het project, en mijn achtergrond in Electrical Engineering hielp vaak op plekken waar andere projectleden een tweede opinie nodig hadden. Daarnaast begon ik mij ook te richten op de processen waar de kennis van het projectteam tekort schoot, waardoor ik al snel het aanspreekpunt voor meerdere functionaliteiten van onze software werd. Tussen de vele werkzaamheden in heb ik ook veel gewerkt aan het automatiseren van processen. Zoals het updaten van de software en het synchroniseren van de talloze werkplekken van de klanten.

Wat maakt je tot een GOODZO'er?

Ik denk dat het vooral neerkomt op heel veel passie voor IT. Door deze passie is het vanzelfsprekend om even dat stapje verder gaan, initiatief te tonen en vooral om verschillende oplossingen voor een probleem te zien. Een nieuwe insteek voor een probleem heeft in het verleden vaak mijn koffiepauze onderbroken. Bij GOODZO wordt deze passie eigenlijk door iedereen wel gedeeld, waardoor je je altijd thuis voelt tijdens de vele bijeenkomsten van GOODZO.

Wat zijn je ambities voor de toekomst?

In lijn met mijn studie Software Engineering wil ik mij geheel gaan focussen op een loopbaan als programmeur. Waar aspecten als AI en 3D altijd een grote passie voor mij zullen zijn, wil ik mij vooral kunnen inzetten voor een bedrijf met mijn kennis van programmeren en alle omringende aspecten van het maken van applicaties en software.

Waar ben je het meest trots op?

Dat ik in alle drukte een bijdrage heb kunnen leveren aan mijlpalen tijdens mijn lopende studie, de werkzaamheden bij AVEVA en bij de muziekvereniging.

Nieuwsgierig naar meer?

Neem contact op!

Wij vertellen graag over wie we zijn, wat we doen en wat we weten. Over detachering, applicaties, werkplekbeheer, IT Traineeships, noem maar op. Dus neem eens contact op via e-mail, social media of ouderwets via de telefoon. Tot snel!