Jord - IT Specialist

Naam: Jord
Woonplaats: Leiden
Werkzaam bij GOODZO sinds: April 2019
Huidige opdracht via GOODZO: IT Specialist bij PwC

Hoe ben je geïnteresseerd geraakt in IT?

Zoals veel anderen ben ik van af jongs aan bezig geweest met computers. Eerst voornamelijk het spelen van spelletjes, maar later ook meer de techniek erachter. In mijn studententijd heb ik een aantal jaar gespeeld met programmeren, maar meer als hobby. Ik had bijvoorbeeld nooit ingewikkelde programma’s of websites gemaakt.

Hoe ben je bij GOODZO terecht gekomen?

Nadat ik had besloten te stoppen met mijn studie, ben ik op zoek gegaan naar een baan die bij me paste. Eerst heb ik een half jaar in de keuken gewerkt als kok, maar ik kwam erachter dat dat niets voor mij was. Daarna ben ik de vacature van GOODZO tegen gekomen en via de Assessmentdag aangenomen.

Hoe heb je je ontwikkeld sinds je bij GOODZO gestart bent? Zowel persoonlijk als professioneel.

Ik kwam er bij GOODZO meteen achter hoe weinig ik wist! In mijn eerste maand bij GOODZO heb ik enorm veel extra kennis opgedaan. Zo kon ik zelfstandiger aan de slag op mijn eerste opdracht en hoefde niet alles uitgelegd te worden. Verder heb ik vooral veel op het gebied van Windows Server en Office 365 beheer geleerd. Momenteel ben ik me aan het verdiepen op het gebied van netwerkbeheer.

Voordat ik bij GOODZO begon was ik geen fan van bellen. Ik probeerde eigenlijk alles per mail, persoonlijk of via WhatsApp te regelen, zelfs als dit meer werk opleverde dan even kort te bellen. Door het vele bellen ben ik daarin gegroeid. Ik was ook niet altijd even zeker van mezelf en ik heb meer zelfvertrouwen gekregen.

Hoe heb jij een verschil kunnen maken voor jouw opdrachtgever?

Bij mijn huidige opdrachtgever was een probleem dat een groot deel van de organisatie belemmerde. Na enige tijd hebben we hier een oplossing voor gevonden en opgeleverd. Eerder was ik met een collega verantwoordelijk voor het actueel houden van de kennisdatabase. Hierdoor was het voor collega's een stuk gemakkelijker om informatie op te zoeken.


"Jord is een fijn persoon om in je team te hebben. Hij zet graag een stapje extra en wanneer je zelf ergens niet uitkomt is hij altijd bereid om mee te denken." - Roanne PwC


Wat maakt je tot een GOODZO'er? En wat maakt je tot een IT'er?

Ik denk dat ik een echte IT’er ben, omdat ik kennis van de systemen heb. Als ik deze kennis nog niet heb, dan wil ik weten hoe het werkt, zodat ik betere support kan leveren. Wat mij een GOODZO’er maakt, is dat ik dat stapje extra zet om de klant tevreden te maken. Verder zie ik mijn GOODZO collega's natuurlijk ook graag op kantoor, voor zowel werk gerelateerde als ontspannende activiteiten.

Wat zijn je ambities voor de toekomst?

Ik zou graag dieper de techniek in willen. Momenteel ben ik me aan het verdiepen in netwerkbeheer en uiteindelijk zou ik graat willen werken binnen IT Security.

Waar ben je het meest trots op?

Lastig om te zeggen, ik denk op het feit dat ik van mijn collega’s bij elke opdracht te horen heb gekregen dat ze me zullen missen. Ik heb overal echt het gevoel gehad dat ik heb kunnen helpen met het werk dat er lag.

"Ik ken niemand die zo behulpzaam is als Jord. Hij helpt altijd mee als we niet uit een incident komen, is een vast contactpersoon voor de secondline en zoekt altijd workarounds voor gebruikers." - Iris PwC

Nieuwsgierig naar meer?

Neem contact op!

Wij vertellen graag over wie we zijn, wat we doen en wat we weten. Over detachering, applicaties, werkplekbeheer, IT Traineeships, noem maar op. Dus neem eens contact op via e-mail, social media of ouderwets via de telefoon. Tot snel!