Jort - Mendix Business Engineer

Naam: Jort
Woonplaats: Utrecht
Aantal jaar werkzaam bij GOODZO: 2 jaar
Huidige opdracht via GOODZO: Koninklijke BAM Infra. Technisch Mendix Applicatie beheerder/ Mendix Ontwikkelaar

Hoe ben je geïnteresseerd geraakt in IT?

Ik ben begonnen met een studie Technische Wiskunde in Delft in 2015. Voornamelijk omdat de logica mij erg interesseert. Het bleek achteraf niet de juiste keuze maar een van de vakken die ik echter met gemak wel haalde was Inleiding Programmeren. Dit sprak mij gelijk aan. De wiskunde werd toepasselijker en je creëerde daarbij ook iets. Zo is mijn interesse van IT ontstaan. Na Technische Wiskunde ben ik een jaartje Econometrie gaan studeren in Rotterdam. Hier ben ik na een half jaar mee gestopt. Het sloot niet aan op waar ik naartoe wilde. Al helemaal nadat ik hier nogmaals een vak programmeren had gevolgd wat me erg goed af ging.

Hoe ben je bij GOODZO terecht gekomen?

Ik heb toen de keuze gemaakt om te gaan kijken of ik mezelf niet kon ontwikkelen door middel van te gaan werken. Na een paar weken zoeken kwam ik via Young Capital een vacature van GOODZO tegen. Hierin stond dat zij een kans boden aan mensen zonder diploma of een achtergrond in de IT. Een uitgelezen kans die ik met twee handen heb aangenomen. Na 2 gesprekken en een test te hebben afgelegd kreeg ik een belletje dat ik mocht beginnen met de pre hire.

Hoe heb je je ontwikkeld sinds je bij GOODZO gestart bent? Zowel persoonlijk als professioneel.

Met positieve energie en een drang om mezelf te laten zien na een teleurstellende studietijd ben ik aan de slag gegaan met de certificaten van de pre hire. Deze gingen mij gemakkelijk af en werd al voordat ik ze allemaal had gehaald gebeld door Rutger of ik een maandje aan de slag kon bij Medux, een achterstand wegwerken als werkplekbeheerder. Uiteindelijk een jaar lang werkplekbeheerder geweest, onder andere bij het CBR. Ondertussen de certificaten behaald van de trainee fase en kennisgemaakt met het bedrijfsleven. Wat toch heel anders is dan studeren. Aan het eind van mijn jaar als werkplekbeheerder werd ik gevraagd om de Mendix Bootcamp te volgen. Dit was in het begin nog een beetje schakelen, want Low Code is heel anders dan ik gewend was bij de vakken programmeren. Nu ik er een jaartje mee werk zie ik de mogelijkheden en begrijp ik volkomen waarom Low Code zo hard aan het groeien is. Inmiddels ben ik alweer een jaar als Mendix Business Engineer aan de slag bij de BAM. Hier ben ik ook persoonlijk erg van gegroeid. Een stuk volwassener geworden.

Hoe heb jij een verschil kunnen maken voor jouw opdrachtgever?

Nadat Daan Poppe en Ruben Koornneef zich hadden laten zien als Mendix Business Engineers voor een van de ingewikkelde en slecht werkende applicaties van de BAM, was het duidelijk dat er een beheerteam nodig was zodat de overige applicaties het benodigde technische beheer kregen die deze nodig hadden. Zo ben ik binnengerold bij de BAM en zijn we samen een team gaan vormen. Bij GOODZO is niet alleen de die hard droge kennis van techniek van belang maar ook het sociale aspect van de IT. Dit was gelijk terug te zien in wat ik mee heb gekregen de afgelopen tijd bij GOODZO, de business owners van de desbetreffende applicaties die ik onder handen kreeg voelde zich meer gehoord en er werden problemen die al enige tijd speelde eindelijk opgelost. Hierdoor word ik en worden wij als team in geheel zeer geapprecieerd bij de BAM.

Wat maakt je tot een GOODZO'er? En wat maakt je tot een IT'er?

Van jongs af aan vind ik problemen oplossen erg leuk, denkpuzzels konden mij uren vermaken. Me erin vastbijten en niet stoppen totdat ik de oplossing had gevonden. Dit doe ik nog steeds. In de IT zijn er genoeg problemen en nog genoeg oplossingen te vinden. Me hiermee bezighouden geeft me energie. Ik denk dat dat de voornaamste reden is wat mij een echte IT'er maakt.

Wat mij een echte GOODZO'er maakt zijn denk ik mijn sociale aspecten. Ik ben niet bang om mijn mond open te trekken. Als er problemen zijn of als iets anders kan en moet ben ik iemand die van zich laat horen. Daarnaast ben ik een goede teamspeler. Met de juiste mensen om mij heen wil ik alles geven om tot het beste resultaat te komen.

Wat zijn je ambities voor de toekomst?

Doordat ik nu een jaar bezig ben met Low-Code en de mogelijkheden hiervan zie, wil ik me hier nog wel meer in specialiseren de komende tijd. Ondertussen ben ik ook in aanraking gekomen met Robot Process Automation. Het automatiseren van verschillende processen. Dit heeft mijn interesse gewekt. Hoe kunnen we saaie en repeterende zaken automatiseren en de foutmarges van de handelingen van deze zaken verkleinen door middel van een robot. Met die kennis lijkt het me heel gaaf om door te groeien richting Arteficial Intelligence. Maar dat is een ambitie voor in de toekomst. Gelukkig ben ik nog jong en heb ik genoeg tijd om me hierin te verdiepen

Waar ben je het meest trots op?

Ik ben sinds november woonachtig in Utrecht. Ik heb na een tijdje zoeken een heel mooi appartementje kunnen bemachtigen vlak achter de Catharijne Singel. Inmiddels is de boel redelijk ingericht en daar ben ik best wel trost op.

Nieuwsgierig naar meer?

Neem contact op!

Wij vertellen graag over wie we zijn, wat we doen en wat we weten. Over detachering, applicaties, werkplekbeheer, IT Traineeships, noem maar op. Dus neem eens contact op via e-mail, social media of ouderwets via de telefoon. Tot snel!