Razjan - IT Traineeship

Naam: Razjan
Woonplaats: Vlaardingen
Aantal jaar werkzaam bij GOODZO: Sinds Oktober 2020
Huidige opdracht via GOODZO: ICT Support medewerker bij Avans Hogeschool!

Hoe ben je geïnteresseerd geraakt in IT?

Dat is eigenlijk van heel vroeger al. Vooral door spelletjes spelen en gamen. En daarbij heb ik me altijd al afgevraagd “hoe werkt dat nou?”. Je stopt een disc in een apparaat en er komt van alles uit, maar wat gebeurt daarbinnen? Dus toen begon de interesse al een beetje. Ik vond het altijd interessant. Ik wist de termen niet, maar globaal wist ik wel hoe dingen werkten. Door een hoop nieuwsgierigheid, ging ik op onderzoek uit en dan ontdekte ik weer iets nieuws en zo blijft het hele proces gaan.

Hoe ben je bij GOODZO terecht gekomen?

Ik volgde de opleiding civiele techniek en was ook van plan om in de techniek te eindigen. Begin dit jaar had ik dan ook een baan gekregen als engineer bij een bouwbedrijf. Door corona omstandigheden moest ik daar weg en toen ben ik gaan nadenken. Mijn interesse lag altijd al bij IT, mijn stiekeme passie, en als ik dan een carrière switch wilde maken, was dit het moment. Ik ben toen gaan googelen en kwam ik eigenlijk gelijk bij GOODZO. Na de assessment dag was ik echt verkocht. Dit omdat het bedrijf een heel dynamisch karakter heeft. De nadruk ligt heel erg op doorgroei. Dat is iets wat in jezelf moet zitten, maar ook gestimuleerd moet worden vanuit het bedrijf. Ontwikkeling wordt op prijs gesteld, en daar zie ik mijzelf in terug. Ook al ben ik nog maar een ‘groentje’ in de IT, ik ben onwijs enthousiast om heel veel te gaan leren.

Wat maakt je tot een GOODZO'er? En wat maakt je tot een IT'er?

Toch wel echt het initiatief nemen. Niet wachten tot er een oplossing om de hoek komt, maar echt gericht zelf opzoek gaan. En ik denk dat dit ook wel binnen de filosofie van GOODZO past. Je staat op je eigen benen, en je krijgt de ruimte om je te ontwikkelen. Maar er staat altijd iemand naast je die samen met jou je pad uitwerkt.

Wat mij dan ook echt een IT’er maakt is dat ik gewoon onwijs veel houd van alles wat te maken heeft met technologie en de ontwikkelingen in IT. En de interesse op nieuwe oplossingen te vinden. Dat maakt IT ook wel echt IT. Het opzoek gaan naar iets wat nog beter werkt. Wat er denk ik ook voor heeft gezocht dat de innovatie de afgelopen jaren, bijvoorbeeld de smartphone, zo enorm heeft plaats gevonden. Doordat deze mindset in het vakgebied hoort.

Wat zijn je ambities voor de toekomst?

Toen ik bij GOODZO kwam, dacht ik “Ik wil heel graag de programmeer kant op.” Ik was hiermee bekend en dat lijkt me ook onwijs gaaf. Nu ik zie wat er allemaal te doen is in de IT, vind ik eigenlijk alles heel tof. Dat is waar dit IT Traineeship ook echt bij gaat helpen, om uiteindelijk mijn specialisme te vinden. Door verschillende gave opdrachten zal ik er achter komen wat mijn ambities zijn en me steeds verder in die richting te ontwikkelen. Dat is ook het mooie aan bij GOODZO werken, ze geven je de kans en begeleiding om je weg te vinden.

Waar ben je het meest trots op?

Ik ben trots op de kansen en ontwikkelingen die ik de afgelopen jaren voor mijzelf heb gecreëerd. Zo zijn we twintig jaar geleden als vluchteling naar Nederland gekomen, ik ben naar de universiteit gegaan, en heb ik mijn eigen zaak opricht. En nu open ik weer een nieuw hoofdstuk in de IT. Ik ben trots op waar ik gekomen ben, en kijk uit naar wat de toekomst mij gaat brengen.

Nieuwsgierig naar meer?

Neem contact op!

Wij vertellen graag over wie we zijn, wat we doen en wat we weten. Over detachering, applicaties, werkplekbeheer, IT Traineeships, noem maar op. Dus neem eens contact op via e-mail, social media of ouderwets via de telefoon. Tot snel!