Webinar: Complexe change projecten. Zo kan het ook.

Veranderingen in een organisatie kunnen complex en ingrijpend zijn en kunnen ook nog eens in een kort tijdsbestek plaatsvinden. Zeker als het gaat om technische ontwikkelingen in de IT. Neem bijvoorbeeld de veranderingen die de corona pandemie met zich heeft gebracht. In korte tijd moest iedereen thuiswerken, het fysiek verkopen van producten in de winkel naar verkopen online of het centraliseren van werkzaamheden door het sluiten van lokale kantoren. Daarmee nemen ook de uitdagingen om veilig te kunnen werken en bedreigingen buiten de deur te houden toe.

Deze complexe en snelle veranderingen zijn vaak moeizaam en gaan gepaard met veel voorbereidingen en vragen die moeten worden beantwoord:

  • Is er een business case gemaakt?
  • Is er een impactanalyse gemaakt?
  • Zijn alle risico’s in kaart gebracht?
  • Wat gaan de deliverables worden?
  • etc.

Om beter te kunnen meebewegen ben ik complexe veranderingen anders gaan benaderen. Is het nu echt nodig om eerst zoals hierboven genoemde vragen te beantwoorden voordat je van start gaat met een complexe (IT) verandering? Nee, het kan ook anders.

In GOODZO’s eerste webinar op 29 april 2021 zal ik vertellen hoe het ook anders kan. Hoe je ervoor zorgt dat de juiste mensen bij elkaar komen. Hoe je een werkomgeving creëert waar fouten gemaakt én opgelost kunnen worden. En hoe je tunnelvisie herkent en voorkomt en hoe je er weer vanaf komt.

Jan-Adriaan

Autorisatie en Implementatie Specialist

Samen werken aan uitdagende projecten, veel experimenteren, veel leren en vooral veel doen. Dat motiveert mij elke dag weer.
Ik probeer complexe change processen voor klanten begrijpelijk te maken en begeleid ze van start tot eind. Het formeren van de juiste project teams, het neerzetten van de juiste change mindset in de projectteams, het plannen van werkzaamheden en het itereren op bevindingen in test en live omgeving zijn voorbeelden van werkzaamheden waar ik mij in thuis voel.

Nieuwsgierig naar meer?

Neem contact op!

Wij vertellen graag over wie we zijn, wat we doen en wat we weten. Over detachering, applicaties, werkplekbeheer, IT Traineeships, noem maar op. Dus neem eens contact op via e-mail, social media of ouderwets via de telefoon. Tot snel!