'Goodzo levert uiteindelijk een betere dienstverlening dan dat wij zelf zouden kunnen doen'.

FME
lezen
Manager ICT en Market & Data Analytics in gesprek met Managing Cloud consultant

Steven van Bemmel is Manager ICT en Market & Data Analytics bij FME, de ondernemersorganisatie voor de technologische industrie. De afgelopen jaren heeft hij zijn afdeling zien veranderen: van een afdeling dat alles op het gebied van ICT zelf deed, transformeerde het naar een regie-organisatie. Op deze manier werkt FME samen met verschillende partners, waar Goodzo er ook één van is. Maarten en Jeroen, Managing Consultants bij Goodzo, zijn bij het hele traject betrokken geweest. Samen met Steven kijken ze naar wat er de afgelopen jaren allemaal is veranderd.

Steven: Het is nogal een transitie, om van inhouse IT naar outsourced IT te gaan. Maar wat Goodzo direct onderscheidde, was de persoonlijke benadering van deze samenwerking. We werken met stuk voor stuk betrokken Goodzo'ers, die altijd bereid zijn om een stapje extra te zetten. Dat merken we echt, daar ben ik ontzettend blij mee. En niet alleen ik, ook de medewerkers van FME zijn erg tevreden.

Maarten: Dat is voor ons heel erg belangrijk. Voor een organisatie is dit namelijk best een uitdaging. In dit geval betekende het voor de mensen van FME bijvoorbeeld dat ze niet meer op ieder moment van de dag bij een fysieke helpdesk terecht konden. Er zijn nog maar twee momenten in de week waarop dat kan, maar we zijn wel altijd digitaal en telefonisch bereikbaar.

Steven: Natuurlijk was dat even wennen, maar iedereen is erg te spreken over de bereikbaarheid, klantvriendelijkheid en oplossingsgerichtheid van onze servicedesk. Ook nu onze medewerkers niet meer op ieder moment fysiek binnen kunnen stappen.

Maarten: Wat helpt, is dat de mensen van FME ook open staan voor nieuwe dingen. Daar gedijt Goodzo ook het beste op, het maakt samenwerken een stuk eenvoudiger en succesvoller. In dit geval zien ze dat we hun problemen ook telefonisch en digitaal heel goed kunnen verhelpen.

Cloud consultant deelt zijn visie over het doen van IT migraties

Goodzo weet Where empathy goes, business flows echt waar te maken.

Steven: We zijn een veranderbereide organisatie, er heerst hier een echte can do-mentaliteit. Onze kernwaarden zijn verbinden, vernieuwen en ondernemen. Dat zie je ook echt terug in het gedrag van onze werknemers. We pakken alles aan, doen veel dingen samen en omarmen veranderingen. Ons werk draait om innovatie. Als je dat naar buiten uitdraagt, moet je ook intern niet bang zijn voor verandering. Daarin maakt Goodzo echt verschil. Door de klantgerichtheid en de rust die hun consultants uitstralen, geven ze vertrouwen aan de eindgebruiker. Ook als diegene voor de derde keer met een laptop bij de desk staat. Ze werken de-escalerend en dat is wat je wil. Dan maak je de woorden Where empathy goes, business flows echt waar.

Maarten: Dat vinden we ook heel erg belangrijk. Zorgen dat problemen worden opgelost en dat de eindgebruiker geholpen is. Helpen waar je kunt. Op het gebied van service, maar ook bij bijvoorbeeld de Cloud migratie die we voor FME hebben verzorgd. Voor de samenwerking werkte FME met name met servers nog op locatie. Eind vorig jaar zijn we begonnen met de migratie van on premise-servers naar de Cloud, van de inventarisatie tot de uitfasering. We zijn en blijven het hele proces in control.

Jeroen: Inmiddels migreren we meer en meer richting de cloud. Ondertussen zijn we bezig met het uitfaseren van alle oude infrastructuur en ik verwacht dat we eind dit jaar zo goed als cloud-only kunnen opereren. Dat is een behoorlijke stap voor FME, maar wel een die zich uiteindelijk uit gaat betalen.

What’s a Rich Text element?

The rich text element allows you to create and format headings, paragraphs, blockquotes, images, and video all in one place instead of having to add and format them individually. Just double-click and easily create content.

Static and dynamic content editing

A rich text element can be used with static or dynamic content. For static content, just drop it into any page and begin editing. For dynamic content, add a rich text field to any collection and then connect a rich text element to that field in the settings panel. Voila!

How to customize formatting for each rich text

Headings, paragraphs, blockquotes, figures, images, and figure captions can all be styled after a class is added to the rich text element using the "When inside of" nested selector system.

"
'Goodzo is in staat goed samen te werken met andere partners.'
Manager ICT en Cloud consultant in gesprek over cloud migratie

'Goodzo is in staat goed samen te werken met andere partners'

Steven: Daar komt bij dat Goodzo ook in staat is om goed samen te werken met andere partners. Als je naar de Cloud migreert, heb je nou eenmaal te maken met meer partijen. Goodzo heeft het gehele leveranciersmanagement opgepakt, daar was ik erg over te spreken. Er staan nu nog een paar servers on premise, die door Goodzo worden beheerd. Maar Goodzo komt ook uit zichzelf met waardevolle suggesties om ook die servers naar de Cloud te migreren.

Jeroen: Vorig jaar hebben we in lijn met de ‘modern workspace’ gedachten, enkele servers naar de Microsoft Azure Cloud gemigreerd. Het is onderdeel van een algemene modernisatie van de werkplekken, we rollen nu bijvoorbeeld Windows 11 en gezichtsherkenning uit voor de werknemers van FME. Het is onderdeel van ons advies om aan de nieuwe eisen en wensen van werknemers te voldoen, nu ze weer meer en meer op kantoor aan het werk gaan. Zo blijven we continu door ontwikkelen.

Maarten: Uiteindelijk wil je een cyclus in waarin je constant blijft verbeteren. Je moet jezelf altijd vragen blijven stellen. Waar wil FME naartoe en wat kan Goodzo doen om dat doel te bereiken?

We zoeken altijd naar een manier om te blijven verbeteren.

Steven: Goodzo levert uiteindelijk een betere dienstverlening dan dat wij zelf zouden kunnen doen. De kennis die ze hebben is uitgebreid, zowel voor oplossingen op servicegebied als Cloud migraties en serverbeheer. Het levert ons uiteindelijk zelfs een kostenbesparing op. Maar nog belangrijker is dat onze mensen tevreden zijn. Bij FME werken mensen met hele hoge verwachtingen, maar Goodzo voldoet daar keer op keer aan. De consultants zijn goed bereikbaar en transparant in hun verwachtingen.

Jeroen: We doen dat ook echt samen. Vanaf de start van onze samenwerking hebben we bijvoorbeeld gewerkt aan het optimaliseren van de licentie-infrastructuur. Hierdoor zijn we nu beter in staat om te controleren wie welke licentie nodig heeft en kan FME betere inkoopplannen maken. Uiteindelijk zorgt Goodzo zo voor meer overzicht, wordt het voor managers makkelijker om keuzes te maken en kan de IT-afdeling van FME zich richten op belangrijkere zaken zoals informatiebeveiliging en het behalen van ISO-certificeringen. We blijven door ontwikkelen en dat betaalt zich keer op keer terug.

Maarten: Bij zowel Goodzo als FME zijn we ervan doordrongen dat we in een continu verbeterproces zitten. FME vraagt veel van ons, maar heeft hun zaken zelf ook erg goed op orde. Dat is waarom dit zo'n waardevol partnership is.

Steven: We zoeken altijd naar een manier om te blijven verbeteren. Dat is wat een samenwerking als deze zo waardevol maakt.

Het bouwhuis van FME

Join the new breed
of IT. Sluit je aan bij Goodzo.

Neem contact op

met

Stefanie

We vertellen je graag meer over hoe we werken en hoe we jouw organisatie verder kunnen helpen. Laat je gegevens achter. Dan neemt een van onze mensen zo snel mogelijk contact met je op. Zonder dat je direct al ergens aan vast zit, natuurlijk.

Meer weten over Cloud migraties?

Meer weten over jouw
IT-Carrière bij Goodzo?

Meer weten over jouw IT-carrière bij Goodzo? Bekijk dan ons IT Growth Program. We vertellen je precies hoe we jouw nieuwe carrière in de IT vormgeven.

Sluiten
Stel je vraag

We vertellen je graag meer over onze diensten, hoe we werken en hoe we jouw organisatie verder kunnen helpen. Laat je gegevens en je bericht achter, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op.

Bedankt, we hebben je inzending ontvangen!
Er ging iets mis tijdens het verzenden van het formulier. Probeer het opnieuw.