Mendix

Als Mendix Partner bouwt Goodzo applicaties met Mendix voor enterprises als Rabobank, Gemeente Rotterdam en Avans Hogeschool. Mendix is low-code en stelt developers en consultants in staat om snel succesvolle applicaties te bouwen met een sterke op business-gerichte mindset.

Wat is Mendix?

Mendix is een low-code softwareplatform voor de enterprise-markt. Met Mendix bouw je webapplicaties en mobiele applicaties zonder te hoeven coderen of programmeren. Het bouwen is visueel gemaakt waardoor het razendsnel gaat.

High code (traditioneel coderen) vraagt om ervaren developers met een gespecialiseerde skillset. Zij moeten handmatig vanaf nul de hele applicatie opbouwen. Het is vaak arbeidsintensief en daardoor prijzig en traag. Voor mobiel, web en andere apparaten moet apart ontwikkeld worden. Hierdoor worden grote organisaties log en minder flexibel om nieuwe functies te lanceren.

Perfect voor enterprise

Mendix is perfect voor enterprise bedrijven die voortdurend schaalbaar en snel willen doorontwikkelen. Van mobiele apps tot webapplicaties en meer. Een aantal use-cases zijn:

  • Klant- en medewerkersportalen
  • Native mobiele apps en PWA’s
  • Nieuwe businessmodellen
  • Legacysystemen vervangen, verbeteren of uitbreiden
  • Workflow automation
  • Gecentraliseerd onderhoud, dashboards en forecasting

Mendix

Partner

20+

Mendix consultants

200+

Applicaties ontwikkeld & beheerd

Low-code combineert standaardcomponenten met custom code

Nog even over low-code. Want wat is dat precies? Het verschil tussen no-code, low-code en high code (traditioneel developen) is de methode. Traditioneel ontwikkelen gebeurt grotendeels handmatig en de ontwikkelaar schrijft de code vanaf nul. No-code staat daar helemaal tegenover. No-code platformen hebben een visuele ‘laag’ over de code heen gemaakt, waardoor de gebruiker met componenten kan slepen (‘drag and drop’) en deze vervolgens kan aanpassen. Je bent hierdoor wel altijd afhankelijk van de code die het platform heeft geschreven voor het component. Low-code  is het beste van beide werelden. Je hebt de mogelijkheid om snel een goede basis neer te zetten met de componenten van het platform, maar ook de flexibiliteit om deze aan te passen door je eigen code te schrijven. Doordat Mendix een low-code platform is, kunnen developers van alle niveaus hiermee werken.

'Door nu zelf applicaties te beheren en ontwikkelen, kunnen we quick to market zijn en vernieuwend blijven'
Eurofins

‘Door nu zelf applicaties te beheren en ontwikkelen, kunnen we quick to market zijn en vernieuwend blijven’

'Door nu zelf applicaties te beheren en ontwikkelen, kunnen we quick to market zijn en vernieuwend blijven'

Coördinator Mendix-team gemeente rotterdam in gesprek met Mendix consultant en Mendix community leader
Gemeente Rotterdam Mendix

'De mouwen opstropen en gaan, dat is wat Goodzo en Rotterdam met elkaar gemeen hebben'.

Coördinator Mendix-team gemeente rotterdam in gesprek met Mendix consultant en Mendix community leader

IT Consultant Jan-Willem
Jan-Willem

'Ik ben door Goodzo nu consultant en developer ineen'

IT Consultant Jan-Willem

CTO Avans Hogeschool in gesprek met de General Manager en een mendix developer van Goodzo
Avans

'Goodzo en Avans hebben met elkaar gemeen dat mensen opleiden en laten groeien centraal staat'.

CTO Avans Hogeschool in gesprek met de General Manager en een mendix developer van Goodzo

Het taskforce Digitale Participatie team bij de gemeente rotterdam in gesprek
Gemeente Rotterdam

'Direct positieve impact op de inwoners van Rotterdam maken, dat is het mooist.'

Het taskforce Digitale Participatie team bij de gemeente rotterdam in gesprek

Waarom zijn Goodzo en Mendix een match?

Low-code voor enterprise

Mendix is het low-code software-platform voor de enterprise markt. Dit wordt onderstreept door onze klanten als Rabobank, Gemeente Rotterdam en Avans Hogeschool, maar ook door onderzoek- en consulting firma Gartner.

Data integratie

Integreer op een veilige manier gegevens en logica van elk systeem, inclusief verouderde kernsystemen. Bouw apps met behulp van vooraf geconfigureerde API's, of bouw eigen custom integraties.

Agile, snel en visueel

Low-code ondersteunt alle fasen van de lifecycle van app-ontwikkeling met tools om projectbeheer, requirements-beheer, versiebeheer, testen, implementatie en meer te stroomlijnen.

AI & machine learning

Mendix is toekomstbestendig en omarmt opkomende technologieën als AI, machine learning en cloud computing.

Gecertificeerd Mendix Partner

Goodzo is gecertificeerd Mendix partner op Solutions- en Academy-niveau. Als Mendix Partner hebben we onze eigen unieke en bewezen ontwikkelmethode, waarmee we applicaties ontwikkelen die jouw eindgebruikers gelukkig maken.

20+ Mendix in-house consultants

Onze Mendix-developers zijn in te zetten in iedere ontwikkelomgeving. Op alle niveaus lossen we capaciteitsproblemen op, bouwen we applicaties en zorgen we voor zichtbare verbetering in de ontwikkelprocessen. We leiden onze mensen op in het werken met verschillende frameworks en door hun sociale skills zijn ze in staat om in no-time van waarde te zijn binnen jouw ontwikkelorganisatie.

Wat doet Goodzo met Mendix?

De Mendix-developers van Goodzo zijn in te zetten in iedere ontwikkelomgeving. Op alle niveaus lossen we capaciteitsproblemen op, bouwen we applicaties en zorgen we voor zichtbare verbetering in de ontwikkelprocessen. We zijn ook partner voor functioneel en technisch applicatiebeheer op alle niveaus. We leiden onze mensen op in het werken met verschillende frameworks en door hun sociale skills zijn ze in staat om in no-time van waarde te zijn binnen jouw ontwikkelorganisatie. Liever je eigen mensen opleiden? Dat kan ook. Bekijk onze Mendix Training.

Blije Goodzo collega's lachen in de camera

Veelgestelde vragen

Wat is Mendix?
wat-is-mendix

Mendix is een low-code platform voor enterprise. Het stelt je in staat applicaties te bouwen zonder dit volledig handmatig te ontwikkelen. Mendix is eigenlijk een visuele laag over de code heen, waarmee de developer met een ‘drag-en-drop’ razendsnel een applicatie op kan bouwen. Maar Mendix stelt je ook in staat om met eigen custom code dit volledig aan te passen naar een platform of applicatie die aansluit bij de behoefte van jouw eindgebruiker.

Waarom kiezen voor Mendix?
waarom-kiezen-voor-mendix

Mendix heeft zowel de voordelen van no-code als custom code in één platform. Het is een softwareplatform gericht op de enterprisemarkt, en begrijpt en ondersteunt ook de samenwerkingsprocessen in een grote organisatie. Bouwen, lanceren, optimaliseren en onderhouden van applicaties zal sneller en minder foutgevoelig zijn als je gebruikmaakt van Mendix.

Welke producten kun je bouwen met Mendix?
welke-producten-kun-je-bouwen-met-mendix

Van het automatiseren van handmatige processen tot het herbouwen van verouderde kernsystemen, organisaties in elke branche gebruiken low-code om waardevolle bedrijfsoplossingen te bouwen met minder codering, in minder tijd. Hier zijn enkele van de vele voorbeelden van succesvolle low-code use cases:
Klant- en medewerkersportalen
Native mobiele apps en PWA’s
Apps die werken met Internet of Things
Nieuwe businessmodellen
Legacysystemen vervangen, verbeteren of uitbreiden
Microservices
Workflow automation
Gecentraliseerd onderhoud, dashboards en forecasting

Is Mendix geschikt voor enterprise en grote organisaties?
is-mendix-geschikt-voor-enterprise-en-grote-organisaties

Ja, juist. Mendix is gericht op de enterprise-markt. Grote organisaties lopen vaak tegen problemen aan als legacy systemen die moeilijk te onderhouden zijn of niet integreerbaar met de nieuwe ontwikkelingen op de markt, een tekort aan developmenttalent, uitdagingen om over te gaan naar een agile manier van werken of ruis in de communicatie tussen IT en het bedrijf. Mendix helpt bij deze uitdagingen met features als:
Standaard tools voor DevOps zijn out-of-the-box beschikbaar of volledig geautomatiseerd.
Mendix is open en makkelijk uit te breiden door herbruikbare componenten. Platfom API’s en de mogelijkheid om custom code toe te voegen maken het mogelijk om met ieder systeem te integreren.|
Mendix heeft ingebouwde tools voor veilig, compliant en effectief gebruik van het platform, en biedt de mogelijkheid om je eigen governance-framework te ontwikkelen.
Mendix is cloud-native. Implementeer apps met één klik in openbare, privé- en hybride clouds of on-premises systemen.
Mendix ondersteunt communicatie tussen afdelingen met ingebouwd feedbackbeheer, projectbeheer en andere tools om de samenwerking te stroomlijnen.
Stroomlijn de ontwikkeling met herbruikbare componenten. De Marketplace van Mendix bevat kant-en-klare widgets, sjablonen en modules die zijn gemaakt door Mendix, haar partners en community.

Welke organisaties gebruiken Mendix?
welke-organisaties-gebruiken-mendix

Mendix is geschikt voor applicatie-development voor grote organisaties in industrieeen als Financiële en zakelijke dienstverlening, Bouw en techniek, Zorg, Overheid en Onderwijs. Wij zijn trots op onze samenwerking met o.a. Rabobank, Gemeente Rotterdam, Avans Hogeschool en Eurofins.

Kunnen jullie mijn medewerkers opleiden in Mendix?
training-mendix


Ja, dit is mogelijk. Sinds 2019 is Goodzo gelicenseerd Mendix-partner op Solutions- en Academy-gebied. Dat betekent dat we onze eigen werknemers en die van jou op kunnen leiden, om zo het maximale resultaat uit Mendix te halen. Deze trainingen stellen we volledig samen op basis van waar jouw organisatie behoefte aan heeft. Lees verder over Mendix Trainingen.

Ik wil graag een traineeship volgen in Mendix, kan dat?
traineeship-volgen-mendix

Met het IT traineeship van Goodzo wordt je opgeleid tot IT consultant. Het IT traineeship is onderdeel van het IT Growth Program van Goodzo. Tijdens dit IT Growth Program kun je een richting kiezen en Mendix developer en consultant worden. Je krijgt direct de kans om de opgedane kennis in de praktijk te brengen bij onze klanten. Bekijk het IT traineeship.

Dit kunnen we voor jouw organisatie betekenen

Of het nu gaat om consultancy, detachering, dienstverlening of training: empathie is van onschatbare waarde om processen te laten vloeien en bedrijven te laten groeien.