‘Door nu zelf applicaties te beheren en ontwikkelen, kunnen we quick to market zijn en vernieuwend blijven’

Eurofins
lezen
IT consultant in gesprek met IT manager

Een op maat gemaakt trainingsprogramma waarin trainees in een aantal weken leren om apps te bouwen met Mendix, dat is de Mendix Training. Bij Goodzo hebben we een training opgezet vanuit de visie dat het voor organisaties belangrijk is om hun eigen slagkracht te verhogen.

Een op maat gemaakt trainingsprogramma waarin trainees in een aantal weken leren om apps te bouwen met Mendix, dat is de Mendix Training. Bij Goodzo hebben we een training opgezet vanuit de visie dat het voor organisaties belangrijk is om hun eigen slagkracht te verhogen. We leiden dus bestaande medewerkers op, in plaats van het werven van nieuwe mensen in een markt die enorm schaars is. Afgelopen jaar hebben we een succesvolle bootcamp afgerond bij Eurofins en samen met Mark de Rover (IT Manager), Elwin Poelhekken (Product Owner Mendix) en Robin Vervuren (Goodzo Trainer) kijken we samen terug op de bootcamp en natuurlijk naar wat dit Eurofins heeft opgeleverd.

Mark: Bij Eurofins hebben we de afgelopen tijd een grote stap gezet door voor Mendix te kiezen als vaste ontwikkelplatform. We hebben niet de ambitie om eindeloos veel apps te bouwen, maar wilden wel graag een schaalbaar applicatielandschap waarmee we kunnen doorbouwen op wat er al staat.

Robin: Als Goodzo vinden we dat je dat met je eigen mensen moet kunnen doen. Natuurlijk kunnen wij ook IT-consultants leveren, maar in dit geval hebben we samen gekozen voor een op maat gemaakte training die volledig gericht is op de doorontwikkeling van de medewerkers die Eurofins al in dienst had. Voor een organisatie als Eurofins levert dat meer slagkracht en meer flexibiliteit op.

Mark: Die visie sprak ons heel erg aan, net als het sociale aspect van Goodzo. Het herinzetten en opleiden van mensen is iets wat we heel erg waarderen en was ook een van de redenen waarom we met Goodzo in zee wilden.

IT manager lachend met IT trainee

'Goodzo begreep ons vraagstuk en zette dat om in een training die relevant was voor de collega’s van operations, maar ook voor mij als ontwikkelaar.'

Robin: Voor ons was dit een heel interessante case. Normaal gesproken geef ik een training die gericht is op mensen zonder achtergrond in de IT. Dit was anders, omdat deze groep bestond uit ontwikkelaars en mensen uit operations. Ik begon samen met Mark en Elwin te kijken naar waar de behoeftes precies lagen.

Mark: Die lagen niet per se op het fulltime kunnen ontwikkelen, maar wel op support leveren en bugs oppakken. Op basis daarvan heeft Robin een opzet gemaakt voor een training en zo konden we van start.

Elwin: Die communicatie ging heel goed, Goodzo begreep ons vraagstuk en kon dat ook heel snel omzetten in een training die relevant was voor de collega’s van operations, maar ook voor mij als ontwikkelaar.

Robin: Dat vond ik zelf ook heel mooi om te zien. Elwin zei aan het begin van de training nog dat hij wel een beetje mee zou kijken, maar uiteindelijk zat hij overal bij en ontwikkelde hij zijn eigen skills ook steeds verder.

What’s a Rich Text element?

The rich text element allows you to create and format headings, paragraphs, blockquotes, images, and video all in one place instead of having to add and format them individually. Just double-click and easily create content.

Static and dynamic content editing

A rich text element can be used with static or dynamic content. For static content, just drop it into any page and begin editing. For dynamic content, add a rich text field to any collection and then connect a rich text element to that field in the settings panel. Voila!

How to customize formatting for each rich text

Headings, paragraphs, blockquotes, figures, images, and figure captions can all be styled after a class is added to the rich text element using the "When inside of" nested selector system.

"
'Voor veel bedrijven wordt externe kennis ingehuurd, maar dat is niet houdbaar als je niet werkt aan de basis-skills van je eigen mensen.'
IT trainee geeft de eindgebruiker gebruikersinstucties

Elwin: Ik was nog niet heel bekwaam in het opzetten van nieuwe applicaties. Deze bootcamp heeft me daar heel erg mee geholpen. En op mijn beurt kan ik het operations team weer verder helpen met Mendix. Alle eerste- en tweedelijns support wordt nu door onze eigen mensen gedaan.

Robin: Het is heel verstandig om bepaalde basiscompetenties intern te houden. Door veel bedrijven wordt externe kennis ingehuurd, maar dat is niet houdbaar als je niet werkt aan de basis-skills van je eigen mensen.

Mark: Je moet ook niet vergeten dat we binnen Eurofins echt pioniers zijn. Wat we nu in gang hebben gezet, moet nog gaan landen. We zullen als organisatie allerlei afwegingen opnieuw moeten maken. Ons core labsysteem wordt bijvoorbeeld ontwikkeld in Frankrijk en gesupport vanuit India, een situatie die niet altijd even ideaal is. Door nu zelf applicaties te beheren en ontwikkelen, kunnen we quick to market zijn en vernieuwend blijven. We hebben altijd het idee gehad om binnen Eurofins een centre of excellence te vormen, waardoor we collega’s in omringende landen kunnen helpen als zij iets met Mendix of low-code development willen.

'De feedback die we hebben gekregen is heel positief, het enthousiasme bij onze medewerkers spat eraf.'

Elwin: Deze training werkte goed omdat we veel zelf aan de slag zijn gegaan. Robin is eigenlijk helemaal niet zo veel aan het woord geweest, wat voor mij een heel goed teken is. Je moet aan het werk, door te doen leer je het best. We zijn hier allemaal doeners.

Robin: Ik heb inderdaad weinig hoeven motiveren. We hebben zelfs een dag gehad dat twee mensen in hun eigen tijd verder waren gegaan om een project af te ronden, dat vind ik geweldig om te zien. Ook omdat ik daardoor voel dat deze bootcamp de juiste snaar raakt. Wat je vaak ziet, is dat trainingen standaard zijn, en heel erg gericht op het halen van een certificaat. En een certificering is natuurlijk ook een goede benchmark voor het niveau, maar we kijken veel meer naar hoe we de trainingsuren businesswaarde geven en de trainees hun nieuwe skills in de praktijk kunnen brengen.

Mark: Wat mij betreft, is dat uitstekend gelukt. De feedback die we hebben gekregen is heel positief, het enthousiasme bij onze medewerkers spat eraf. Over het product Mendix, over de bootcamps zelf en over de skills die onze mensen hebben opgedaan. Het zit soms in hele kleine dingen, maar daar zit nou juist de meerwaarde. We proberen altijd naar de lange termijn te kijken: je eigen mensen enthousiasmeren en verder laten ontwikkelen. Dat is uiteindelijk wat je een duurzame organisatie maakt.

Eurofins kantoor

Join the new breed
of IT. Sluit je aan bij Goodzo.

Neem contact op

met

Stefanie

We vertellen je graag meer over hoe we werken en hoe we jouw organisatie verder kunnen helpen. Laat je gegevens achter. Dan neemt een van onze mensen zo snel mogelijk contact met je op. Zonder dat je direct al ergens aan vast zit, natuurlijk.

Ga het gesprek aan over applicatie beheer

Meer weten over jouw
IT-Carrière bij Goodzo?

Meer weten over jouw IT-carrière bij Goodzo? Bekijk dan ons IT Growth Program. We vertellen je precies hoe we jouw nieuwe carrière in de IT vormgeven.

Sluiten
Stel je vraag

We vertellen je graag meer over onze diensten, hoe we werken en hoe we jouw organisatie verder kunnen helpen. Laat je gegevens en je bericht achter, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op.

Voornaam is een verplicht veld
E-mailadres is een verplicht veld
Telefoonnummer is een verplicht veld
Bericht is een verplicht veld
Bedankt, we hebben je inzending ontvangen!
Er ging iets mis tijdens het verzenden van het formulier. Probeer het opnieuw.