Solliciteer nu
en start je
carrière in de IT
Solliciteer nu

Hier begint jouw carrière als IT-consultant

Goodzo is er voor mensen zonder IT-ervaring, maar met een flinke drive om zichzelf en anderen beter en gelukkiger te maken. Of je nou van de kleinste technische details bent of van het grotere geheel: hier ligt je kans om jezelf te ontwikkelen tot een consultant in de wereld van IT.

Boek een call
Solliciteer direct
Een IT consultant bij Goodzo werkt op de helpdesk
Doorontwikkelen tot managementniveau na het traineeship
Werken bij top 250 groeibedrijven
Vast contract vanaf dag 1
Doorontwikkelen tot managementniveau na het traineeship
Werken bij top 250 groeibedrijven
Vast contract vanaf dag 1
Doorontwikkelen tot managementniveau na het traineeship
Werken bij top 250 groeibedrijven
Vast contract vanaf dag 1
Doorontwikkelen tot managementniveau na het traineeship
Werken bij top 250 groeibedrijven
Vast contract vanaf dag 1

IT Growth Program: IT-consultant worden in drie fases

In drie fases van ongeveer een jaar ontwikkel je jezelf tot IT-consultant. We hebben het al vaker gezegd: dat is ook zo als je nu nog (bijna) geen ervaring hebt in de IT. Mindset en drive, daar draait het om. Door snel bij onze opdrachtgevers aan de slag te gaan, certificaten te behalen en met hulp van je Career Manager lanceren we je in no-time naar de IT-carrière die precies bij jou past.

Jouw start

Nog bezig, net klaar of gewoon gestopt met je hbo- of wo-studie? Wat je achtergrond ook is: jij kunt vandaag nog beginnen met je nieuwe carrière in de IT. Met ons IT Growth Program ontwikkel je jezelf in vijf jaar tot een Senior IT-Consultant.

Solliciteer direct
Stap voor stap:
01. Assesment maken
We bellen je eerst voor een korte kennismaking en om een assessment te maken. Als het goed klikt (dus ook van jouw kant), nodigen we je uit voor een assessment­dag.
02. Assesmentdag
Op deze dag doe je capaciteitstesten, groepsopdrachten en voer je persoonlijke gesprekken met de mensen van Goodzo. 
03. Vast contract
Als jij aan het eind van de assessmentdag net zo enthousiast bent als wij, bieden we je direct een vast contract aan.
04. Start bij Goodzo
We gaan het doen. Je nieuwe carrière in de IT kan beginnen.
Fase
01
:
IT Traineeship

IT Trainee

Je start het IT Growth Program met het IT traineeship. In je eerste jaar tot anderhalf jaar leer je de fundamentele skills die essentieel zijn voor de rest van je loopbaan. Je krijgt alle ruimte jezelf te oriënteren binnen de IT en om te ontdekken en hoe IT binnen organisaties ingericht is. Dit doe je fulltime, aangevuld met trainingen om je softskills te verbeteren en certificaten te behalen.

In dienst van Goodzo werk je voor onze opdrachtgevers als bijvoorbeeld:

Support Engineer
Operations Engineer

Dit leer je:

Professionele communicatievaardigheden
Je leert om zo precies en duidelijk mogelijk te communiceren met gebruikers, opdrachtgevers en partners. Zodat jouw ideeën duidelijk worden overgebracht en communicatie soepel verloopt. Je focust je op klantgerichtheid en pro activiteit.
Professionele communicatievaardigheden
Time management
Als IT trainee met veel lopende projecten is het fundamenteel belangrijk om een goede timemanagement skills aan te houden. Je leert de tips en tricks om jouw timemanagement zoveel mogelijk te optimaliseren.
Time management
SCRUM
SCRUM is een werk-methode en framework dat zich focust op het optimaliseren van het productiviteitsniveau binnen teams. Door bepaalde SCRUM guides, zoals SCRUM Master en Product Owner, worden teams getraind om in vaste snelle tijdvakken, ook wel sprints genoemd, de werkflow te verbeteren.
SCRUM
Microsoft365
Je leert de ‘Microsoft365 fundamentals’ die vallen onder het MS-900 examen. Dit examen wordt aangeboden door Microsoft voor startende IT’ers. Basiscomponenten van Microsoft365 zijn de Cloud concepten, kernservices waaronder Office 365, Windows 10 en Enterprise Mobility + Security (EMS), en de beveiligings-en compliance functies in Microsoft.
Microsoft365

In het kort

40 werkuren per week
4 zelfstudie uren per week
8 officiele certificaten*
*Waaronder ITIL en Comptia
Fase
02
:
Deep Dive

IT-consultant

In de Deep Dive zetten we de volgende stap in jouw IT-carrière, zodat je je straks nog verder door kunt ontwikkelen tot senior consultant. Je ontwikkelt relevante softskills en start met low-code development in cloud of applications. Dit doe je overigens niet in je eentje: iedere vrijdag krijg je samen met je Goodzo-collega’s trainingen die direct toepasbaar zijn in de praktijk. En daarna is er natuurlijk een borrel. 

In dienst van Goodzo werk je voor onze opdrachtgevers als bijvoorbeeld:

Functioneel beheerder
Cloud engineer
Low code developer
IAM consultant

Dit leer je:

Verdiepende technische skills
Je leert de verdiepende technische codering-skills die je nodig hebt in de snelgroeiende wereld van IT. Denk hierbij aan Azure, Power Platform, Java, Powershell en SQL.
Verdiepende technische skills
Presentatietechnieken
Je krijgt de juiste presentatietechnieken onder controle. Misschien denk je nu ‘heb ik dit wel nodig als IT’er?’. Het antwoord daarop is: ‘Jazeker!’. Als IT-consultant heb jij de soft skills nodig om jouw projectresultaten te presenteren.
Presentatietechnieken
Analytisch vermogen
Analytisch vermogen is cruciaal, zo is het belangrijk om complexe informatie te begrijpen, kritisch hierover na te denken, en te interpreteren. Door middel van de soft skills, methode en technieken die je leert, zorg je ervoor dat jij als consultant welvermogende oplossingen kan geven op IT vraagstukken.
Analytisch vermogen
Consultancy vaardigheden
Je hebt de juiste soft skills nodig om bedrijven zo goed mogelijk te adviseren wanneer het gaat om IT-kwesties. Als IT consultant hoor je sterk in je schoenen te staan om jouw IT kwesties te herkennen en oplossingen toe te passen op basis van je kennis en skills. Een van onze trainers, Guido, vertelt je meer hierover.
Consultancy vaardigheden
De basis van goed management
Als IT consultant is de basis van goed management belangrijk als je bezig bent met langlopende projecten. Je leert om verschillende managementvaardigheden eigen te maken. Denk hierbij aan vaardigheden zoals projectmanagement, change management en informatiemanagement.
De basis van goed management

Uitgelichte certificaten

LEAN Green Belt
Prince 2 Agile
Microsoft PL-900
+6 meer

In het kort

Wekelijkse training op vrijdag
32 werkuren per week
9 officiele certificaten
Fase
03
:
Next

Experienced Consultant

Next is de laatste fase binnen het IT Growth Program en geschikt voor ervaren consultants die klaar zijn om zichzelf te ontwikkelen tot grotere rollen als projectleiders en IT-experts. Het is een op maat gemaakte opleiding, waardoor je precies de skills ontwikkelt waar jij behoefte aan hebt. We vullen het aan met groeps­trainingen die gericht zijn op intervisie, verbinding en samenwerking.

In dienst van Goodzo werk je voor onze opdrachtgevers als bijvoorbeeld:

Projectmanager
Lead developer
Cloud consultant
Security officer

Dit leer je:

Consultant- en managementskills
Je leert de juiste communicatieve en analytische vaardigheden zodat jij als Experienced Consultant zo goed mogelijk bedrijven kan faciliteren in IT vraagstukken.
Consultant- en managementskills
DevOps
DevOps is een benadering van softwareontwikkeling zich focust op de samenwerking tussen softwareontwikkeling (Dev) en softwareoperaties (Ops). Het doel is om softwareprocessen te automatiseren, en tegelijkertijd deze processen te optimaliseren.
DevOps
Agile
Agile is een projectmanagement denkwijze die zich richt op flexibel werken op basis van iteratieve ontwikkelingen, en daarbij effectief te reageren op klantbehoeftes. De nadruk ligt op flexibiliteit, wenbaarheid en klantgerichtheid. Ontmoet alvast een van onze trainers Vincent.
Agile

In het kort

Masterclasses met collega's
Leer­programma op maat
Na het programma

Senior Consultant

Als senior consultant maak jij het verschil bij onze opdrachtgevers. Daarnaast kan je, wanneer je maar wil, een nieuw Next-traject starten om jezelf te blijven ontwikkelen en je zo verder of breder op te leiden.

Direct solliciteren

Je gaat nu aan de slag als:

Community lead
Programmamanager
IT manager
Architect

Onze IT-consultants

Bij Goodzo werken mensen met allerlei verschillende achtergronden, maar lijken toch allemaal op elkaar. Gelukkig maar, want het zijn mensen met lef, die het te gek vinden om dingen beter te maken en blij worden van veranderingen. Het zijn jonge, onbevangen mensen, die weten hoe het is om hard te werken. In een vacaturetekst staat dan vaak: flexibel, adaptief en hands-on. Wij zeggen: niet gek te krijgen.

Want ga er maar aan staan: geen ervaring in de IT, meteen aan de slag en ondertussen ook nog hard aan de bak om de benodigde certificaten te behalen. Een Goodzo'er is iemand die in no-time ziet waarom een proces niet helemaal lekker loopt. Iemand met een flinke dosis incasseringsvermogen, die ondanks dat-ie keer op keer moet horen dat alles al is geprobeerd, er tóch nog een keer voor gaat. Want in een wereld waar de digitalisering niet meer te stoppen is, zijn het gewoon de mensen die het verschil gaan maken.

Hard werken, met als belangrijkste doel dat de eindgebruiker geen zorgen meer heeft en morgen gelukkiger is dan vandaag. Doordrongen zijn van de impact van je werk. Doorgaan waar anderen stoppen, en dat het dan lukt. Dat is de standaard van Goodzo. Zijn we trots op.

Wat we van je verwachten

  • Je hebt hbo- of wo-denkniveau (een diploma is niet verplicht)
  • Je hebt geen achtergrond in de IT
  • Je staat aan het begin van je carrière
  • Je bent 40 uur per week inzetbaar
a woman in a pink shirt
a person with the arms crossed
a person smiling for the camera
IT consultant Thomas die vertelt over zijn fase na het IT-traineeship: de Deep Dive
Goodzo IT Trainee lacht in de camera
Playbutton voor het afspelen van de Goodzo video
Bekijk video

Anna over de ins en outs van het IT Growth Program en hoe Goodzo jouw IT carrière vormgeeft

Anna

General Manager

Welke kanten kan je straks op met Goodzo?

Van applicaties tot migraties en van developer tot projectmanager: de IT ligt straks aan je voeten. Wij vinden het belangrijk dat jij het pad kiest waar je je goed bij voelt. We geven je de skills om al snel als IT-professional aan de slag te gaan, maar zouden het te gek vinden als je met ons verder leert en je jezelf verder ontwikkelt tot consultant of manager. Waar je ook naartoe wil en wat je droom ook is: Goodzo is waar je nieuwe IT carrière start.

Direct solliciteren
Consultant

Je analyseert problemen en weet er met jouw daadkracht en kennis van IT voor te zorgen dat processen vloeiender verlopen, waardoor organisaties kunnen groeien.

Manager

Je stuurt teams met bijvoorbeeld consultants of developers aan en bent verantwoordelijk voor een bepaald deel van een organisatie.

Developer

Je ontwikkelt nieuwe applicaties en systemen, bijvoorbeeld in Mendix. Ook draag je zelf ideeën aan om processen te verbeteren.

Scrum Master

Je bent procesbegeleider en coach in een team. Je faciliteert scrum-events en zorg voor het verbeteren van het teamproces.

Onze Partners

IAM-medewerker | ‘Je krijgt hier alle tijd om je eerste stappen in de IT te zetten’

Veel Goodzo’ers kennen het gevoel: je hebt op zich wel iets met IT, maar wist lange tijd niet hoe je je eerste stappen naar een IT-carrière moest zetten. Dat was ook zo bij Esmée (29). Maar inmiddels is ze begonnen aan haar IT Traineeship. We vroegen haar naar de weg die ze tot nu toe heeft afgelegd, waarom ze zo goed bij Goodzo past en welke stappen ze nog wil zetten.

Business Process Engineer | Aan de slag zonder IT-achtergrond?

Edo (27) werkt ruim twee jaar voor Goodzo. Ook hij begon zonder achtergrond aan een nieuwe carrière in de IT. Inmiddels volgt hij het Deep Dive-traject en is hij hard aan het werk om Product Owner te worden. Een echt succesverhaal dus, dat begon bij flinke studietwijfels en dat nog lang niet is afgelopen. Tijd om eens even met Edo te gaan zitten en te luisteren naar zijn mooie route.

Mendix Consultant | 'Ik ben door Goodzo nu consultant en developer ineen'

Jan-Willem (32) is al vijf jaar in dienst bij Goodzo. Hij heeft in die tijd mooie stappen gezet en heeft zich inmiddels ontwikkeld tot Mendix Consultant. Voor de Gemeente Rotterdam bouwt hij mee aan applicaties die het burgers en bedrijven makkelijker maken om vergunningen aan te vragen. We vroegen hem wat hij de afgelopen jaren heeft geleerd, hoe het is om bij Goodzo te werken en hoe hij de toekomst ziet.

Support Engineer | Twijfel je over de switch naar IT?

Twijfel je of het IT Traineeship iets voor je is? Dan is Patrick (29) de ideale persoon om je bij die keuze te helpen. Hij begon dit jaar bij Goodzo, haalde zijn benodigde certificaten in rap tempo en werkt nu, als eerste opdracht, met veel plezier op de servicedesk van Goodzo Cloud Services. We hebben hem gevraagd naar wat er allemaal op je af komt als je bij Goodzo aan de slag gaat, van solliciteren tot bonden met je nieuwe collega’s.

Applicatiebeheerder | 'Een gebruiker moet echt iets aan IT hebben, het mag nooit in de weg staan'

IT Consultant | 'Je krijgt alle tools en trainingen om je carrière een boost te geven'

Sanne (30) is gek op UI/UX-design. Dat voelde ze bijvoorbeeld al tijdens haar opleiding Communicatie en Multimedia Design, maar daarna bleek het lastig om ook echt als UX’er aan de slag te kunnen. Gelukkig maar, zeggen we nu, want ze heeft haar geluk teruggevonden bij het IT Traineeship van Goodzo. Ondertussen werkt Sanne hier al twee jaar en heeft ze ook haar Deep Dive in de pocket. Hoog tijd om eens even terug te kijken op de afgelopen jaren.

Inkoop, Contract en Leveranciersmanager | 'De kunst is om IT en business voor elkaar te gaan laten werken'

Leander (28) werkt inmiddels drie jaar voor Goodzo. Nadat hij stopte met zijn hbo-studie begon hij bij ons met het IT Traineeship. Na zijn IT traineeship en Deep Dive volgt hij nu Goodzo Next en werkt hij bij VolkerWessels als Inkoop, Contract en Leveranciersmanager. Hij vertelt over zijn huidige rol, de weg ernaartoe en de waarde van ons Growth Program.

Mendix Developer | 'In de Deep Dive ontwikkel je jezelf als IT-consultant, maar ook als persoon'

Thomas (31) is iemand die graag nieuwe dingen probeert. Vroeger sleutelde hij wel eens aan een computer, maar echt verstand van IT, dat had hij niet. Toch besloot hij de stap in de richting van een voor hem nieuwe wereld te zetten. En met succes. Hij vertelt over hoe hij zich de laatste jaren heeft ontwikkeld en wat hij in het IT Traineeship en Deep Dive heeft geleerd.

Career Manager | 'Mijn werk draait om mensen verder brengen, als IT'er en als mens'

Als Career Manager is Diede (28) iedere dag bezig met ontwikkeling. De ontwikkeling van de IT'ers die ze begeleidt, van onze opdrachtgevers en van zichzelf. Ze vertelt wat haar werk als Career Manager inhoudt, wat haar drijft en wat ze doet om anderen te helpen.

DevOps Engineer | 'Het is heel belangrijk om te weten hoe je je verhoudt tot de klant'

Van student cultureel erfgoed naar DevOps Engineer. Het klinkt misschien niet als een match, maar Gerald (28) heeft deze stap toch gezet. We vroegen hem naar deze overgang, naar wat hem trekt binnen de IT en hoe hij de theorie gebruikt in de praktijk.

Coördinator Digital Quality Team | ‘Door de Deep Dive ben ik nu in staat deze rol op te pakken’

Rick (30) heeft in drieënhalf jaar tijd reuzenstappen gezet bij Goodzo. Inmiddels is hij uitgegroeid tot coördinator van het Digital Quality Team van de gemeente Rotterdam, waarin hij verantwoordelijk is voor de veiligheid en kwaliteit van applicaties. We vroegen deze ambitieuze Goodzo’er hoe het komt dat hij in korte tijd zo is gegroeid en hoe het Deep Dive-traject daaraan bij heeft gedragen.

Support Engineer | 'Een betere manier van jezelf ontwikkelen is er niet'

Support Engineer | 'Ieder contact was prettig, de sfeer was fijn en de kennismakingsdag zat echt goed in elkaar'

Toen Dennis (27) zijn hbo-studie Logistiek had afgerond, wist hij eigenlijk al: dit is niet de richting die ik op wil. Maar tijdens de studie maakte hij kennis met IT, en zo heeft hij uiteindelijk voor Goodzo gekozen.

Waar wacht je nog op? Geef die IT-carrière een boost!

We kunnen niet wachten om je meer te vertellen over alle mogelijkheden die er voor je zijn. Solliciteer nu, of plan eerst nog even een call in om meer te weten te komen over onze club.

IT trainee Thomas moedigd aan te solliciteren voor het IT traineeship van Goodzo

Certificaties en awards

Veelgestelde vragen over het IT Growth Program

Hoe is de werksfeer bij Goodzo?
hoe-is-de-werksfeer-bij-goodzo

Wij zijn een informeel en professioneel bedrijf, vol gedreven en ambitieuze mensen. We werken samen, we vieren de successen en houden heel erg van nieuwe ideeën en eigen initiatieven.

Krijg ik betaald tijdens het IT Traineeship en het IT Growth Program?
krijg-ik-betaald-tijdens-het-it-traineeship-en-het-it-growth-program

Ja, je krijgt gewoon salaris uitgekeerd. Met de certificaten die je haalt en ervaring die je op doet, groeit je salaris mee. Hier hebben we een heel systeem voor. Het 'Career Development Systeem' zoals we die noemen. Wel zo fijn.

In de Deep Dive werk je tweeëndertig uur bij onze partner en heb je een vaste trainingsdag bij ons op kantoor. Ook voor deze dagen in het programma krijg je gewoon betaald.

Wat voor mensen werken bij Goodzo?
wat-voor-mensen-werken-bij-goodzo

Goodzo is een community waar we hard werken en ervan houden om successen te vieren en weekenden lekker in te luiden. We hebben een open sfeer, waar iedereen (bijna) alles tegen elkaar kan zeggen.

Ontdek hier de ervaringsverhalen van onze IT'ers.

Hoe is de werk/leer verhouding?
hoe-is-de-werk-leer-verhouding

In het IT Traineeship werk je veertig uur per week en het leren doe je voornamelijk in je eigen tijd. Dat kost ongeveer vijf tot tien uur per week. Deze verhouding verandert in de Deep Dive.

Wat voor begeleiding kan ik verwachten?
wat-voor-begeleiding-kan-ik-verwachten

Bij Goodzo heb je je eigen persoonlijke Career Manager. Zij begeleiden jouw ontwikkeling naar IT Consultant. Dit aan de hand van een jaarlijkse GROW-cyclus. Ook word je deel van een community van ervaren collega's die je graag verder helpen.

Ontdek hier de ervaringsverhalen van onze IT'ers of lees hier het verhaal van Diede, Career Manager bij Goodzo.

Hoe ziet het werk in het IT Growth Program eruit?
hoe-ziet-het-werk-in-het-it-growth-program-eruit

Dit varieert per fase en project. Je werkt meestal in periodes van 6-12 maanden aan een project bij een partner van Goodzo. In die periode leer je de processen, methoden en systemen kennen. Elke ervaring neem je weer mee naar een volgende uitdaging. Op de assessment dag vertellen wij jou hier meer over.

Op welke locatie(s) ga ik straks werken?
op-welke-locatie-s-ga-ik-straks-werken

Wij hebben partners verspreid door de hele randstad. Bij het vinden van een juist project houden we altijd rekening met je reistijd en of de uitdaging die bij jouw past.

Hoelang duren de fases van het IT Growth Program?
hoelang-duren-de-fases-van-het-it-growth-program

Fase 1 - IT Traineeship: duurt één tot anderhalf jaar, afhankelijk van hoe snel jij je ontwikkelt. Fase 2 - Deep Dive: duurt één tot anderhalf jaar, afhankelijk van hoe snel jij je ontwikkelt. Fase 3 - Next: minimaal 2 jaar ben je als Senior Consultant aan het werk. Ook in deze fase blijf je je door ontwikkelen aan de hand van een ontwikkel traject op maat.

Hoe verloopt het sollicitatieproces?
hoe-verloopt-het-sollicitatieproces

We bellen je eerst voor een korte kennismaking. Zodra het goed klikt, nodigen we je uit voor een assessmentdag. Onze assessment dagen zijn bedoeld om je uitgebreide informatie te geven over ons IT Growth Program. Daarnaast bepalen we of jij een goede match bent voor het bedrijf, en verwachten hierbij ook hetzelfde van jou. Dit doen we met capaciteitstesten, groepsopdrachten en persoonlijke gesprekken. Na afloop van deze dag kunnen we je een vast contract aanbieden.

Do you also offer this traineeship in English?
do-you-also-offer-this-traineeship-in-english

No. Our IT Growth Program is only given in Dutch at the moment.

Sluiten
Solliciteer nu

Wat fijn dat je bij ons wil solliciteren. Vul hier je gegevens in en vertel ons waarom jij denkt dat we een goede match zijn. Dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op.

We gebruiken jouw e-mailadres alleen om contact met je op te nemen over je sollicitatie.

TipTip

Bij je contract hoort ook een lease-auto. Onze opdrachtgevers zitten verspreid door een groot deel van Nederland.

TipTip

Even checken: Goede beheersing van het Nederlands is belangrijk voor ons IT-traineeship, omdat alle trainingen en klantcontacten in het Nederlands zijn. Kun jij vlot en duidelijk communiceren in het Nederlands? Top! Bevestig dat hier. Zo weten we zeker dat je helemaal klaar bent om te starten!

TipTip

Het gaat hier om werkervaring, in alle mogelijke functies.

LinkedIn
of
of
Bedankt, we hebben je inzending ontvangen!
Er ging iets mis tijdens het verzenden van het formulier. Probeer het opnieuw.