a woman smiling for the camera
Solliciteer nu
en start je
carrière in de IT
Solliciteer nu

Kickstart je carrière als IT consultant

Bij Goodzo ontwikkel je jezelf in iedere fase van je IT-carrière: van starter tot IT consultant. Wat je ervaring of achtergrond ook is, hier begint jouw nieuwe carrière in de IT.

Boek een call
Solliciteer direct
Een IT consultant bij Goodzo werkt op de helpdesk
Doorontwikkelen tot managementniveau na het traineeship
Werken bij top 250 groeibedrijven
Vast contract vanaf dag 1
Doorontwikkelen tot managementniveau na het traineeship
Werken bij top 250 groeibedrijven
Vast contract vanaf dag 1
Doorontwikkelen tot managementniveau na het traineeship
Werken bij top 250 groeibedrijven
Vast contract vanaf dag 1
Doorontwikkelen tot managementniveau na het traineeship
Werken bij top 250 groeibedrijven
Vast contract vanaf dag 1

IT Growth Program: IT consultant worden in drie fases

In drie fases van ongeveer een jaar ontwikkel je jezelf tot een volwaardige consultant in de IT. Ook als je nu nog geen enkele ervaring hebt in deze wereld. Je ontwikkelt jezelf door snel bij onze opdrachtgevers aan de slag te gaan, via Goodzo je certificaten te behalen en met hulp van je Career Manager. In iedere fase groei je in verantwoordelijkheden en dus ook in salaris. Zo vormen we samen de start van een geweldige carrière in de IT.

Jouw start

Nog bezig, net klaar of gewoon gestopt met je hbo- of wo-studie? Wat je achtergrond ook is: jij kunt vandaag nog beginnen met je nieuwe carrière in de IT. Met ons IT Growth Program ontwikkel je jezelf in vijf jaar tot een Senior IT Consultant.

Solliciteer direct
Stap voor stap:
01. Assesment maken
We bellen je eerst voor een korte kennismaking en om een assessment te maken. Als het goed klikt (dus ook van jouw kant), nodigen we je uit voor een assessment­dag.
02. Assesmentdag
Op deze dag doe je capaciteitstesten, groepsopdrachten en voer je persoonlijke gesprekken met de mensen van Goodzo. 
03. Vast contract
Als jij aan het eind van de assessmentdag net zo enthousiast bent als wij, bieden we je direct een vast contract aan.
04. Start bij Goodzo
We gaan het doen. Je nieuwe carrière in de IT kan beginnen.
Fase
01
:
IT Trainee

IT Trainee

Je start het IT Growth Program met het IT traineeship. In je eerste jaar tot anderhalf jaar leer je de fundamentele skills die essentieel zijn voor de rest van je loopbaan. Je krijgt alle ruimte jezelf te oriënteren binnen de IT en om te ontdekken en hoe IT binnen organisaties is ingericht is. Dit doe je fulltime, aangevuld met trainingen om je softskills te verbeteren en certificaten te behalen.

In dienst van Goodzo werk je voor onze opdrachtgevers als bijvoorbeeld:

Support Engineer
Operations Engineer

Dit leer je:

Boodschappen overbrengen
Communiceren met opdrachtgevers
Time management
SCRUM
Office365

In het kort

40 werkuren per week
4 zelfstudie uren per week
10 officiele certificaten*
*Waaronder ITIL en Comptia
Fase
02
:
IT Consultant

IT Consultant

In de Deep Dive zetten we de volgende stap in jouw IT-carrière, zodat je je straks nog verder door kunt ontwikkelen tot senior consultant. Je ontwikkelt relevante softskills en start met low-code development in cloud of applications. Dit doe je overigens niet in je eentje: iedere vrijdag krijg je samen met je Goodzo-collega’s trainingen die direct toepasbaar zijn in de praktijk. En daarna is er natuurlijk een borrel. 

In dienst van Goodzo werk je voor onze opdrachtgevers als bijvoorbeeld:

Functioneel beheerder
Cloud engineer
Low code developer
IAM consultant

Dit leer je:

Verdiepende technische skills
Presentatietechnieken
Analytisch vermogen
Faciliteren
Consultancy vaardigheden
De basis van goed management

Uitgelichte certificaten

LEAN Green Belt
Prince 2 Agile
Microsoft PL-900
+6 meer

In het kort

Wekelijkse training op vrijdag
32 werkuren per week
9 officiele certificaten
Fase
03
:
Experienced Consultant

Experienced Consultant

Next is de laatste fase binnen het IT Growth Program en geschikt voor ervaren consultants die klaar zijn om zichzelf te ontwikkelen tot grotere rollen als projectleiders en IT-experts. Het is een op maat gemaakte opleiding, waardoor je precies de skills ontwikkelt waar jij behoefte aan hebt. We vullen het aan met groeps­trainingen die gericht zijn op intervisie, verbinding en samenwerking.

In dienst van Goodzo werk je voor onze opdrachtgevers als bijvoorbeeld:

Projectmanager
Lead developer
Cloud consultant
Security officer

Dit leer je:

Consultant- en managementskills
DevOps
Agile
Enterprise architectuur

In het kort

Masterclasses met collega's
Leer­programma op maat
Na het programma

Senior Consultant

Als senior consultant maak jij het verschil bij onze opdrachtgevers. Daarnaast kan je, wanneer je maar wil, een nieuw Next-traject starten om jezelf te blijven ontwikkelen en je zo verder of breder op te leiden.

Direct solliciteren

Je gaat nu aan de slag als:

Community lead
Programmamanager
IT manager
Architect

IT consultant worden in drie fases

In drie fases van ongeveer een jaar ontwikkel je jezelf tot een volwaardige consultant in de IT. Ook als je nu nog geen enkele ervaring hebt in deze wereld. Door snel bij onze opdrachtgevers aan de slag te gaan, certificaten te behalen en met hulp van je Career Manager, blijf je jezelf ontwikkelen en vormt dit de start van een geweldige IT-carrière.

1 - 1,5 jaar
Fase 1
IT traineeship
Softskills

Om te kunnen werken in complexe organisaties, is het belangrijk om te leren hoe je je ideeën presenteert en overbrengt. We leren je hoe je een boodschap overbrengt, hoe je met collega's en opdrachtgevers communiceert en hoe je de allerbeste presentaties bouwt. Je begrijpt straks hoe een organisatie werkt, de politiek achter de schermen. En we leren je proactief te zijn en je time-management onder controle te houden.

Processen en methoden

Iedere organisatie heeft zijn eigen way of work. Om die zo goed mogelijk te stroomlijnen, werken we met vaste processen en methoden. Scrum bijvoorbeeld, waarmee je in korte sprints snel stappen kunt zetten om producten te verbeteren.

Technology

Of je nu al een beetje ervaring hebt of niet: de technologie en tools waarmee wij en onze opdrachtgevers werken zijn constant in beweging. Daarom leren we je de skills om de technologie die we het meest gebruiken te doorgronden en helemaal eigen te maken, zoals Office365, Azure en Windows 10.

1 - 1,5 jaar
Fase 2
Deep Dive
Softskills

Fase twee draait om verdieping van je bestaande kennis en het leren van nieuwe skills. Je leert je ideeën en oplossingen nog beter presenteren, maar ook hoe je het beste kunt netwerken, adviseren en overtuigen. Je leert processen op een creatieve manier te starten met brainstorms en de basic management- en consultancy skills.

Processen en methoden

DevOps, LEAN, TMAP, BPM: het zou kunnen dat het je nu nog niet zoveel zegt, maar straks weet je precies wat we met deze termen bedoelen. Je leert wat Design Thinking is en hoe je je projecten het beste kunt managen. Dit doe je overigens niet alleen: we hebben verschillende terugkomdagen waar je je collega's ontmoet en samen workshops doet om jezelf te ontwikkelen.

Technology

Ook hier gaan we een stap dieper en verder. We leren je hoe API's in elkaar zitten en starten met low-code development in Mendix. En daarnaast werk je aan je skills in Azure, Power Platform, Java, Powershell en SQL.

2+ jaar
Fase 3
Next
Next

Jij wil verder in de IT-consultancy? Perfect. Deze leerfase zit bomvol workshops om je kennis op peil te houden en nieuwe technieken te leren, maar geeft ook verdieping op de soft skills. We geven je jaarlijks in vijf sessies alle tools om jezelf te ontwikkelen als volwaardige IT consultant. Dit gebeurt onder leiding van ervaren, externe trainers die je de benodigde consultancy vaardigheden bijbrengen en je verder meenemen in de wereld van DevOps, Agile en Enterprise Architectuur. Daarnaast is er alle ruimte om je collega's te ontmoeten en kennis en ervaring met elkaar te delen. 

Onze IT consultants

Bij Goodzo werken mensen met allerlei verschillende achtergronden. Maar ondanks die verschillen, lijken we ook heel erg op elkaar. Onze mensen hebben een groot verantwoordelijkheidsgevoel en weten hoe het is om hard te werken, met of zonder diploma. We zijn flexibel, adaptief, hands-on, met flink wat incasseringsvermogen en een goed oog voor hoe dingen beter kunnen. Doordrongen zijn van de impact van je werk. Dat is de standaard van Goodzo.

Dat zijn dingen die niet in een diploma of cv zijn te vatten. Dus ook als je net bent afgestudeerd of juist bent gestopt met je hbo of wo-studie, is er een goede kans dat je bij ons aan je nieuwe IT-carrière kunt beginnen.

Wat we van je verwachten

  • Je hebt hbo- of wo-denkniveau (een diploma is niet verplicht)
  • Je hebt geen achtergrond in de IT
  • Je staat aan het begin van je carrière
  • Je bent 40 uur per week inzetbaar
a woman in a pink shirt
a person with the arms crossed
a person smiling for the camera
IT consultant Thomas die vertelt over zijn fase na het IT-traineeship: de Deep Dive
Goodzo IT Trainee lacht in de camera
Playbutton voor het afspelen van de Goodzo video
Bekijk video

Anna over de ins en outs van het IT Growth Program en hoe Goodzo jouw IT carrière vormgeeft

Anna

General Manager

Welke kanten kan je op met Goodzo?

Als je bij Goodzo werkt en leert kan je veel verschillende kanten op. Welke? Dat is helemaal aan jou. We geven je de basic skills om als IT-professional aan de slag te gaan, maar zouden het geweldig vinden als je met ons verder leert en je ontwikkelt tot consultant of manager. Waar je ook naartoe wil: Goodzo is waar je je nieuwe carrière start.

Direct solliciteren
Consultant

Je analyseert problemen en weet er met jouw daadkracht en kennis van IT voor te zorgen dat processen vloeiender verlopen, waardoor organisaties kunnen groeien.

Manager

Je stuurt teams met bijvoorbeeld consultants of developers aan en bent verantwoordelijk voor een bepaald deel van een organisatie.

Developer

Je ontwikkelt nieuwe applicaties en systemen, bijvoorbeeld in Mendix. Ook draag je zelf ideeën aan om processen te verbeteren.

Scrum Master

Je bent procesbegeleider en coach in een team. Je faciliteert scrum-events en zorg voor het verbeteren van het teamproces.

Onze Partners

'Ieder contact was prettig, de sfeer was fijn en de kennismakingsdag zat echt goed in elkaar'

Toen Dennis (27) zijn hbo-studie Logistiek had afgerond, wist hij eigenlijk al: dit is niet de richting die ik op wil. Maar tijdens de studie maakte hij kennis met IT, en zo heeft hij uiteindelijk voor Goodzo gekozen.

‘Je krijgt hier alle tijd om je eerste stappen in de IT te zetten en leert wat het inhoudt om binnen een grote organisatie te werken’

Veel Goodzo’ers kennen het gevoel: je hebt op zich wel iets met IT, maar wist lange tijd niet hoe je je eerste stappen naar een IT-carrière moest zetten. Dat was ook zo bij Esmée (29). Maar inmiddels is ze begonnen aan haar IT Traineeship. We vroegen haar naar de weg die ze tot nu toe heeft afgelegd, waarom ze zo goed bij Goodzo past en welke stappen ze nog wil zetten.

'Empathie is voor mij het vermogen om te snappen waarom een ander iets zegt en daar naar handelen'

'In de Deep Dive ontwikkel je jezelf als IT Consultant, maar ook als persoon'

Thomas (31) is iemand die graag nieuwe dingen probeert. Vroeger sleutelde hij wel eens aan een computer, maar echt verstand van IT, dat had hij niet. Toch besloot hij de stap in de richting van een voor hem nieuwe wereld te zetten. En met succes. Hij vertelt over hoe hij zich de laatste jaren heeft ontwikkeld en wat hij in het IT Traineeship en Deep Dive heeft geleerd.

'Een gebruiker moet echt iets aan IT hebben, het mag nooit in de weg staan'

'De kunst is om IT en business voor elkaar te gaan laten werken'

Leander (28) werkt inmiddels drie jaar voor Goodzo. Nadat hij stopte met zijn hbo-studie begon hij bij ons met het IT Traineeship. Na zijn IT traineeship en Deep Dive volgt hij nu Goodzo Next en werkt hij bij VolkerWessels als Inkoop, Contract en Leveranciersmanager. Hij vertelt over zijn huidige rol, de weg ernaartoe en de waarde van ons Growth Program.

'Het is heel belangrijk om te weten hoe je je verhoudt tot de klant'

Van student cultureel erfgoed naar DevOps Engineer. Het klinkt misschien niet als een match, maar Gerald (28) heeft deze stap toch gezet. We vroegen hem naar deze overgang, naar wat hem trekt binnen de IT en hoe hij de theorie gebruikt in de praktijk.

'Ik ben door Goodzo nu consultant en developer ineen'

Jan-Willem (32) is al vijf jaar in dienst bij Goodzo. Hij heeft in die tijd mooie stappen gezet en heeft zich inmiddels ontwikkeld tot Mendix Consultant. Voor de Gemeente Rotterdam bouwt hij mee aan applicaties die het burgers en bedrijven makkelijker maken om vergunningen aan te vragen. We vroegen hem wat hij de afgelopen jaren heeft geleerd, hoe het is om bij Goodzo te werken en hoe hij de toekomst ziet.

'Mijn werk draait om mensen verder brengen, als IT'er en als mens'

Als Career Manager is Diede (28) iedere dag bezig met ontwikkeling. De ontwikkeling van de IT'ers die ze begeleidt, van onze opdrachtgevers en van zichzelf. Ze vertelt wat haar werk als Career Manager inhoudt, wat haar drijft en wat ze doet om anderen te helpen.

'Onze mensen onderscheiden zich door verder te gaan waar anderen stoppen'

Al vanaf dat Maarten nog een klein jongetje was, zat hij met zijn neus in de computers. Nu heeft hij zich bij Goodzo ontwikkeld tot Manager Cloud Services, en zit hij geregeld om de tafel met de directies van onze opdrachtgevers. Alles met één doel: de IT vóór een organisatie laten werken.

Solliciteer nu en kickstart je carrière als IT consultant

Wat je achtergrond ook is: jij kunt vandaag nog beginnen aan je nieuwe carrière in de IT. En heb je al wat jaren ervaring? Ook dan helpen we je graag. Solliciteer nu als starter of als consultant.

IT trainee Thomas moedigd aan te solliciteren voor het IT traineeship van Goodzo

Certifcaties van

Veelgestelde vragen over het IT Growth Program

Hoe is de werksfeer bij Goodzo?
hoe-is-de-werksfeer-bij-goodzo

Wij zijn een informeel en professioneel bedrijf, vol gedreven en ambitieuze mensen. We werken samen, we vieren de successen en houden heel erg van nieuwe ideeën en eigen initiatieven.

Wat voor mensen werken bij Goodzo?
wat-voor-mensen-werken-bij-goodzo

Goodzo is een community waar we hard werken en ervan houden om successen te vieren en weekenden lekker in te luiden. We hebben een open sfeer, waar iedereen (bijna) alles tegen elkaar kan zeggen.

Ontdek hier de ervaringsverhalen van onze IT'ers.

Hoe is de werk/leer verhouding?
hoe-is-de-werk-leer-verhouding

In het IT Traineeship werk je veertig uur per week en het leren doe je voornamelijk in je eigen tijd. Dat kost ongeveer vijf tot tien uur per week. Deze verhouding verandert in de Deep Dive.

Wat voor begeleiding kan ik verwachten?
wat-voor-begeleiding-kan-ik-verwachten

Bij Goodzo heb je je eigen persoonlijke Career Manager. Zij begeleiden jouw ontwikkeling naar IT Consultant. Dit aan de hand van een jaarlijkse GROW-cyclus. Ook word je deel van een community van ervaren collega's die je graag verder helpen.

Ontdek hier de ervaringsverhalen van onze IT'ers of lees hier het verhaal van Diede, Career Manager bij Goodzo.

Hoe ziet het werk in het IT Growth Program eruit?
hoe-ziet-het-werk-in-het-it-growth-program-eruit

Dit varieert per fase en project. Je werkt meestal in periodes van 6-12 maanden aan een project bij een partner van Goodzo. In die periode leer je de processen, methoden en systemen kennen. Elke ervaring neem je weer mee naar een volgende uitdaging. Op de assessment dag vertellen wij jou hier meer over.

Op welke locatie(s) ga ik straks werken?
op-welke-locatie-s-ga-ik-straks-werken

Wij hebben partners verspreid door de hele randstad. Bij het vinden van een juist project houden we altijd rekening met je reistijd en of de uitdaging die bij jouw past.

Hoelang duren de fases van het IT Growth Program?
hoelang-duren-de-fases-van-het-it-growth-program

Fase 1 - IT Traineeship: duurt één tot anderhalf jaar, afhankelijk van hoe snel jij je ontwikkelt. Fase 2 - Deep Dive: duurt één tot anderhalf jaar, afhankelijk van hoe snel jij je ontwikkelt. Fase 3 - Next: minimaal 2 jaar ben je als Senior Consultant aan het werk. Ook in deze fase blijf je je door ontwikkelen aan de hand van een ontwikkel traject op maat.

Hoe verloopt het sollicitatieproces?
hoe-verloopt-het-sollicitatieproces

We bellen je eerst voor een korte kennismaking. Zodra het goed klikt, nodigen we je uit voor een assessmentdag. Onze assessment dagen zijn bedoeld om je uitgebreide informatie te geven over ons IT Growth Program. Daarnaast bepalen we of jij een goede match bent voor het bedrijf, en verwachten hierbij ook hetzelfde van jou. Dit doen we met capaciteitstesten, groepsopdrachten en persoonlijke gesprekken. Na afloop van deze dag kunnen we je een vast contract aanbieden.

Do you also offer this traineeship in English?
do-you-also-offer-this-traineeship-in-english

No. Our IT Growth Program is only given in Dutch at the moment.

Sluiten
Solliciteer nu

Wat fijn dat je bij ons wil solliciteren. Vul hier je gegevens in en vertel ons waarom jij denkt dat we een goede match zijn. Dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op.

We gebruiken jouw e-mailadres alleen om contact met je op te nemen over je sollicitatie.

TipTip

Bij je contract hoort ook een lease-auto. Onze opdrachtgevers zitten verspreid door een groot deel van Nederland.

TipTip

Het gaat hier om werkervaring, in alle mogelijke functies.

LinkedIn
of
Bedankt, we hebben je inzending ontvangen!
Er ging iets mis tijdens het verzenden van het formulier. Probeer het opnieuw.