Kickstart je carrière als IT consultant

Bij Goodzo ontwikkel je jezelf in iedere fase van je IT-carrière: van starter tot consultant. Wat je ervaring of achtergrond ook is, hier begint jouw nieuwe carrière in de IT.

Ontdek hoe we dit doen
Solliciteer direct

IT consultant worden in drie fases

In drie fases van ongeveer een jaar ontwikkel je jezelf tot een volwaardige consultant in de IT. Ook als je nu nog geen enkele ervaring hebt in deze wereld. Door snel bij onze opdrachtgevers aan de slag te gaan, certificaten te behalen en met hulp van je fieldmanager, blijf je jezelf ontwikkelen en vormt dit de start van een geweldige IT-carrière.

1 - 1,5 jaar
Fase 1
IT traineeship
Softskills

Om te kunnen werken in complexe organisaties, is het belangrijk om te leren hoe je je ideeën presenteert en overbrengt. We leren je hoe je een boodschap overbrengt, hoe je met collega's en opdrachtgevers communiceert en hoe je de allerbeste presentaties bouwt. Je begrijpt straks hoe een organisatie werkt, de politiek achter de schermen. En we leren je proactief te zijn en je time-management onder controle te houden.

Processen en methoden

Iedere organisatie heeft zijn eigen way of work. Om die zo goed mogelijk te stroomlijnen, werken we met vaste processen en methoden. Scrum bijvoorbeeld, waarmee je in korte sprints snel stappen kunt zetten om producten te verbeteren.

Technology

Of je nu al een beetje ervaring hebt of niet: de technologie en tools waarmee wij en onze opdrachtgevers werken zijn constant in beweging. Daarom leren we je de skills om de technologie die we het meest gebruiken te doorgronden en helemaal eigen te maken, zoals Office365, Azure en Windows 10.

1 - 1,5 jaar
Fase 2
Deep Dive
Softskills

Fase twee draait om verdieping van je bestaande kennis en het leren van nieuwe skills. Je leert je ideeën en oplossingen nog beter presenteren, maar ook hoe je het beste kunt netwerken, adviseren en overtuigen. Je leert processen op een creatieve manier te starten met brainstorms en de basic management- en consultancy skills.

Processen en methoden

DevOps, LEAN, TMAP, BPM: het zou kunnen dat het je nu nog niet zoveel zegt, maar straks weet je precies wat we met deze termen bedoelen. Je leert wat Design Thinking is en hoe je je projecten het beste kunt managen. Dit doe je overigens niet alleen: we hebben verschillende terugkomdagen waar je je collega's ontmoet en samen workshops doet om jezelf te ontwikkelen.

Technology

Ook hier gaan we een stap dieper en verder. We leren je hoe API's in elkaar zitten en starten met low-code development in Mendix. En daarnaast werk je aan je skills in Azure, Power Platform, Java, Powershell en SQL.

2+ jaar
Fase 3
Next
Next

Jij wil verder in de IT-consultancy? Perfect. Deze leerfase zit bomvol workshops om je kennis op peil te houden en nieuwe technieken te leren, maar geeft ook verdieping op de soft skills. We geven je jaarlijks in vijf sessies alle tools om jezelf te ontwikkelen als volwaardige IT consultant. Dit gebeurt onder leiding van ervaren, externe trainers die je de benodigde consultancy vaardigheden bijbrengen en je verder meenemen in de wereld van DevOps, Agile en Enterprise Architectuur. Daarnaast is er alle ruimte om je collega's te ontmoeten en kennis en ervaring met elkaar te delen. 

Onze IT consultants

Bij Goodzo werken mensen met allerlei verschillende achtergronden. Maar ondanks dat verschil, hebben we vooral heel erg veel met elkaar gemeen. Onze mensen hebben een groot verantwoordelijkheidsgevoel. Het zijn mensen die weten hoe het is om hard te werken. Flexibel, adaptief, hands-on, met flink wat incasseringsvermogen en een goed oog voor hoe dingen beter kunnen. Doordrongen zijn van de impact van je werk. Dat is de standaard van Goodzo.

Welke kanten kan je op met Goodzo?

Als je bij Goodzo werkt en leert kan je veel verschillende kanten op. Welke? Dat is helemaal aan jou. We geven je de basic skills om als IT-professional aan de slag te gaan, maar zouden het geweldig vinden als je met ons verder leert en je ontwikkelt tot consultant of manager. Waar je ook naartoe wil: Goodzo is waar je je nieuwe carrière start.

Direct solliciteren
Consultant

Je analyseert problemen en weet er met jouw daadkracht en kennis van IT voor te zorgen dat processen vloeiender verlopen, waardoor organisaties kunnen groeien.

Manager

Je stuurt teams met bijvoorbeeld consultants of developers aan en bent verantwoordelijk voor een bepaald deel van een organisatie.

Developer

Je ontwikkelt nieuwe applicaties en systemen, bijvoorbeeld in Mendix. Ook draag je zelf ideeën aan om processen te verbeteren.

Scrum Master

Je bent procesbegeleider en coach in een team. Je faciliteert scrum-events en zorg voor het verbeteren van het teamproces.

Onze Partners

Solliciteer nu en kickstart je carrière als IT consultant

Wat je achtergrond ook is: jij kunt vandaag nog beginnen aan je nieuwe carrière in de IT. En heb je al wat jaren ervaring? Ook dan helpen we je graag. Solliciteer nu als starter of als consultant.

Certifcaties van

Veelgestelde vragen over het IT Growth Program

Hoe is de werksfeer bij Goodzo?
hoe-is-de-werksfeer-bij-goodzo

Wij zijn een informeel en professioneel bedrijf, vol gedreven en ambitieuze mensen. We werken samen, we vieren de successen samen en houden heel erg van nieuwe ideeën en eigen initiatieven.

Hoelang duren de fases van het IT Growth Program?
hoelang-duren-de-fases-van-het-it-growth-program

De fases van het IT Growth Program duren elk over het algemeen tussen de één en anderhalf jaar. Dit ligt voor een groot deel aan hoe snel iemand zich ontwikkelt.

Hoe is de werk/leer verhouding?
hoe-is-de-werk-leer-verhouding

Je werkt veertig uur per week en het leren doe je voornamelijk in je eigen tijd. Dat kost ongeveer vijf tot tien uur per week.

Hoe verloopt het sollicitatieproces?
hoe-verloopt-het-sollicitatieproces

We bellen je eerst voor een korte kennismaking. Zodra het goed klikt, nodigen we je uit voor een assessmentdag. Onze assessment dagen zijn bedoeld om je uitgebreide informatie te geven over ons IT Growth Program. Daarnaast bepalen we of jij een goede match bent voor het bedrijf, en verwachten hierbij ook hetzelfde van jou. Dit doen we met capaciteitstesten, groepsopdrachten en persoonlijke gesprekken. Na afloop van deze dag kunnen we je een vast contract aanbieden.

Solliciteer nu

Wat fijn dat je bij ons wil solliciteren. Vul hier je gegeven in en vertel ons waarom jij denkt dat dat we een goede match zijn. Dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op.

We gebruiken jouw e-mailadres alleen om contact met je op te nemen over je sollicitatie.

Bij je contract hoort ook een lease-auto. Onze opdrachtgevers zitten verspreid door een groot deel van Nederland.

Het gaat hier om werkervaring, in alle mogelijke functies.

of
Bedankt, we hebben je inzending ontvangen!
Er ging iets mis tijdens het verzenden van het formulier. Probeer het opnieuw.