Zonder IT-achtergrond aan de slag als Business Process Engineer? Edo deed het (en jij kan het ook)

Edo
2 min
lezen

Edo van den Nieuwendijk (27) werkt ruim twee jaar voor Goodzo. Ook hij begon zonder achtergrond aan een nieuwe carrière in de IT. Inmiddels volgt hij het Deep Dive-traject en is hij hard aan het werk om Product Owner te worden. Een echt succesverhaal dus, dat begon bij flinke studietwijfels en dat nog lang niet is afgelopen. Tijd om eens even met Edo te gaan zitten en te luisteren naar zijn mooie route.

Bij Goodzo hebben we allemaal iets gemeen: we hebben geen achtergrond in de IT. Wat deed je hiervoor en waarom wilde jij die switch maken?

Ik studeerde International Business, maar voelde al snel dat ik daar na mijn studie niet verder in wilde. Toen ik door covid ook nog eens vertraging opliep in die studie, ben ik me gaan oriënteren op ‘iets met IT’. Ik had hiervoor al wel bijbaantjes en ook een stage bij grote kantoren, waar ik het leuker vond om systemen te configureren en aan te passen dan dat waarvoor ik was aangenomen. Maar IT is heel breed en ik had geen achtergrond, dus ik wist niet goed hoe ik die stap moest zetten. Toen popte Goodzo op, waar je geen achtergrond in de IT nodig hoefde te hebben om aan de slag te gaan. Inmiddels werk ik hier alweer twee jaar en vanaf het allereerste begin voelde ik hier een klik. De sfeer is fantastisch, de collega’s zijn leuke mensen. IT heeft soms een stoffig karakter, maar dit is een jonge organisatie met ruimte voor een geintje. En waar natuurlijk ook hard gewerkt wordt.

Over hard werken gesproken: je gaat snel aan de slag bij een opdrachtgever, maar moet daarnaast ook nog studeren om je certificaten te behalen. Hoe is dat?

Wat je zegt, hard werken! Maar het behalen van die certificaten levert je echt veel op. Ik heb er echt veel aan gehad. Je leert meer over hoe de IT in elkaar zit en met welke applicaties en technieken Goodzo werkt, van Office 365 tot Mendix en ITIL. Dat is voor iemand zonder relevante achtergrond wel echt belangrijk. Daarnaast doe je technische kennis op waardoor je gemakkelijker mee kan praten met meer ervaren collega’s. En je móet ze nou eenmaal behalen om het IT Traineeship af te ronden en voor je aan de Deep Dive kunt beginnen. In feite geven de negen certificaten je de basis om verder te gaan met je carrière, in mijn geval nu als Business Process Engineer bij Sligro.

What’s a Rich Text element?

The rich text element allows you to create and format headings, paragraphs, blockquotes, images, and video all in one place instead of having to add and format them individually. Just double-click and easily create content.

Static and dynamic content editing

A rich text element can be used with static or dynamic content. For static content, just drop it into any page and begin editing. For dynamic content, add a rich text field to any collection and then connect a rich text element to that field in the settings panel. Voila!

How to customize formatting for each rich text

Headings, paragraphs, blockquotes, figures, images, and figure captions can all be styled after a class is added to the rich text element using the "When inside of" nested selector system.

"

Wat doe je als Business Process Engineer bij Sligro? Hoe ziet je dag eruit?

Je zou me ook Incident Coördinator kunnen noemen, want 50% van mijn werk bestaat uit incidenten coördineren. Dat klinkt misschien nog een beetje vaag, maar laatst was onze website twee dagen lang niet bereikbaar. Ik moet er dan voor zorgen dat de juiste mensen aan tafel zitten en dat er zo snel mogelijk een plan komt om weer up-and-running te zijn. Ik los dat dus niet technisch op, maar geef sturing aan het proces. Ik vorm de laag tussen de IT en de business, tot het bestuur aan toe. En daarnaast doe ik aan monitoring en schrijf ik rapportages die we gebruiken om onze processen te verbeteren.

Dat klinkt als een opdracht met grote verantwoordelijkheden. Gaat je dat goed af?

Dat denk ik wel, ja. In eerste instantie heb ik vooral geholpen om het Sligro-platform volwassener te maken, door meer te werken met monitoring en rapportages. Daardoor kunnen we nu beslissingen maken op basis van data, in plaats van op onderbuikgevoel. Dat we die mindset hebben kunnen veranderen, vind ik wel heel mooi. Dat vind ik ook mooi aan dit bedrijf: ook al ben je jong en onervaren, er wordt toch naar je mening geluisterd, zolang je ‘m goed onderbouwt natuurlijk. Ik was anderhalf jaar geleden de eerste Goodzo’er die bij Sligro ging werken, nu zitten we er met zijn drieën. Er gaat dus wel iets goed.

Heb je in je werk veel aan de Deep Dive?

Absoluut, op meerdere vlakken eigenlijk. In de Deep Dive kom je iedere vrijdag bij Goodzo samen met je ‘klas’. In mijn geval waren we met zijn achten, waarvan sommigen echt de techniek in willen en veel willen coderen, terwijl ik meer voel voor de rol van Product Owner. Dat is al heel interessant. Ik zat in mijn eentje bij de Sligro en kon door die trainingsdagen pas echt merken dat ik stappen aan het zetten was, omdat je het er met elkaar over hebt en elkaars ontwikkeling doorneemt. Wat ik ook heel fijn vind aan de Deep Dive is dat het een heel breed programma is. Je hebt het samen over techniek, maar je krijgt bijvoorbeeld ook management- en communicatietrainingen: hoe profileer je jezelf goed? Hoe luister je goed naar verschillende stakeholders? Aan die soft skills heb ik heel erg veel gehad, ik kan ze direct in de praktijk brengen. Die koppeling vind ik heel tof. En als het meer over techniek gaat let ik ook op hoor, het is goed om te weten waar anderen het over hebben. In meetings kan ik daar steeds beter over meepraten, dat is heel fijn en het geeft je vertrouwen om je zegje te doen. En daarnaast is het natuurlijk leuk om bij Goodzo te zijn en af te sluiten met een borrel.

Je gaat hartstikke goed, wat wil je nog bereiken met Goodzo?

Ik weet zeker dat Goodzo me helpt om nog verder te groeien. Ik ben nog lang niet uitgeleerd en wil ook graag aan het Next-programma meedoen, om uiteindelijk Product Owner te worden. Het mooie van Goodzo is dat ze je echt willen helpen met het bereiken van je doelen. Als je aangeeft dat je een bepaalde rol interessant vindt, denken ze mee om een passende opdracht te vinden. Wat mij betreft ga ik hier dus nog wel een tijdje door.

Join the new breed
of IT. Sluit je aan bij Goodzo.

Neem contact op

met

We vertellen je graag meer over hoe we werken en hoe we jouw organisatie verder kunnen helpen. Laat je gegevens achter. Dan neemt een van onze mensen zo snel mogelijk contact met je op. Zonder dat je direct al ergens aan vast zit, natuurlijk.

Meer weten over jouw
IT-Carrière bij Goodzo?

Meer weten over jouw IT-carrière bij Goodzo? Bekijk dan ons IT Growth Program. We vertellen je precies hoe we jouw nieuwe carrière in de IT vormgeven.

Sluiten
Stel je vraag

We vertellen je graag meer over onze diensten, hoe we werken en hoe we jouw organisatie verder kunnen helpen. Laat je gegevens en je bericht achter, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op.

Voornaam is een verplicht veld
E-mailadres is een verplicht veld
Telefoonnummer is een verplicht veld
Bericht is een verplicht veld
Bedankt, we hebben je inzending ontvangen!
Er ging iets mis tijdens het verzenden van het formulier. Probeer het opnieuw.