'In de Deep Dive ontwikkel je jezelf als IT-consultant, maar ook als persoon'

Thomas
2 min
lezen
IT Trainee aan het werk

Thomas (31) is iemand die graag nieuwe dingen probeert. Vroeger sleutelde hij wel eens aan een computer, maar echt verstand van IT, dat had hij niet. Toch besloot hij de stap in de richting van een voor hem nieuwe wereld te zetten. En met succes. Hij vertelt over hoe hij zich de laatste jaren heeft ontwikkeld en wat hij in het IT Traineeship en Deep Dive heeft geleerd.

Studeren heb ik nooit écht gedaan, op een jaar psychologie na. Dat vond ik op zich wel interessant, maar het werken in het Amsterdamse nachtleven trok me meer. Ik heb daar super toffe jaren beleefd, onder andere als dj, maar had na een tijdje toch behoefte aan een ander ritme. Een vriend van me zat op dat moment al langer in de IT en vond dat ook wel iets voor mij. Het probleem was alleen dat veel bedrijven om een papiertje vroegen, en die had ik niet. Goodzo stond wél voor me open en zo startte ik tweeënhalf jaar geleden met het IT Growth Program.

IT trainee in training bij het IT growth program van IT consultancy Goodzo

Uiteindelijk moet je het gewoon doen, dat is de hele game.

Zonder enige IT-ervaring begon ik op de servicedesk bij Topmondzorg. Daar werd ik flink in het diepe gegooid. Dat is soms ook gewoon nodig om te groeien. Uiteindelijk moet je het gewoon gaan doen, dat is de hele game. De collega die mij inwerkte twijfelde op de eerste dag of ik het allemaal wel zou redden, maar alles is goed gekomen en ik heb daar veel stappen gemaakt. Door te werken op een servicedesk leer je omgaan met problemen die eindgebruikers hebben, maar ook met de eindgebruikers zelf. Het is jouw taak om het gesprek zo comfortabel mogelijk te laten verlopen, hoe groot of klein een probleem ook is. Soms kun je iets niet direct oplossen, maar iemand wel geruststellen. Daar zit ook de kracht van de Goodzo'er.

What’s a Rich Text element?

The rich text element allows you to create and format headings, paragraphs, blockquotes, images, and video all in one place instead of having to add and format them individually. Just double-click and easily create content.

Static and dynamic content editing

A rich text element can be used with static or dynamic content. For static content, just drop it into any page and begin editing. For dynamic content, add a rich text field to any collection and then connect a rich text element to that field in the settings panel. Voila!

How to customize formatting for each rich text

Headings, paragraphs, blockquotes, figures, images, and figure captions can all be styled after a class is added to the rich text element using the "When inside of" nested selector system.

"
IT Trainee in training van het IT Traineeship bij Goodzo

Goodzo wil echt dat je groeit, dat voel ik aan alles.

Topmondzorg bood mij destijds een baan aan, maar ik voelde aan alles dat ik nog lang niet uitgeleerd was. Goodzo gaf me de kans om me verder te ontwikkelen met de Deep Dive, dat vond ik heel tof om te doen. Ik wilde graag ontwikkelaar worden en dit was de ideale kans om een beweging in die richting te gaan maken. Ik vond het echt super. Iedere vrijdag kom je bij Goodzo samen om nieuwe dingen te leren. Dat kan iets technisch zijn, maar ook softskills of bepaalde methodieken.

Ook de kennismaking met Mendix was heel waardevol. Voor mij gaf dat echt de doorslag om verder te gaan als ontwikkelaar. Door hard werken en met hulp van Goodzo leerde ik de basisskills en behaalde ik de benodigde certificaten. Door die kennis merkte ik dat mijn werk bij de Gemeente Rotterdam, waar ik als Mendix-consultant aan de slag ging, veel beter werd. Ik kreeg ook meer zelfvertrouwen. Los van de hard- en softskills die je leert, groei je ook als persoon heel erg tijdens de Deep Dive, eigenlijk zonder dat je het zelf doorhebt.

Goodzo zet zich ook echt in voor je groei. Alles draait om je ontwikkeling, of je nou in het IT Traineeship zit, in de Deep Dive of Next. Daardoor voel je je als persoon heel waardevol. De focus ligt hier op de mens en op communicatie, een onderbelicht aspect in de IT. Je bent iedere dag bezig om samen beter te worden. Het is misschien een klein cliché, maar ik voel me echt geen nummertje. Ik ben gewoon Thomas voor iedereen.

De mooiste dagen zijn die waarop ik een complex probleem op kan lossen.

Ik doe mijn ding en dat wordt gezien en gewaardeerd. Voor mij is dat ook het allerbelangrijkst. Ook in mijn werk voor de Gemeente Rotterdam, waar ik als Mendix-consultant meewerk aan het participatieplatform van de gemeente. Ik kan direct iets betekenen voor de inwoners van Rotterdam, dat maakt het een supertof project. Ik word blij van het gevoel dat je een ander helpt en ook nog eens een mooi product maakt. De mooiste dagen zijn de dagen waarop ik een complex probleem zie, de ruimte heb om het op te lossen en daar diezelfde dag nog iemand blij mee kan maken.

IT Trainee aan het werk op de service desk

Join the new breed
of IT. Sluit je aan bij Goodzo.

Neem contact op

met

We vertellen je graag meer over hoe we werken en hoe we jouw organisatie verder kunnen helpen. Laat je gegevens achter. Dan neemt een van onze mensen zo snel mogelijk contact met je op. Zonder dat je direct al ergens aan vast zit, natuurlijk.

Start nu het it traineeship

Meer weten over jouw
IT-Carrière bij Goodzo?

Meer weten over jouw IT-carrière bij Goodzo? Bekijk dan ons IT Growth Program. We vertellen je precies hoe we jouw nieuwe carrière in de IT vormgeven.

Sluiten
Stel je vraag

We vertellen je graag meer over onze diensten, hoe we werken en hoe we jouw organisatie verder kunnen helpen. Laat je gegevens en je bericht achter, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op.

Bedankt, we hebben je inzending ontvangen!
Er ging iets mis tijdens het verzenden van het formulier. Probeer het opnieuw.