In drie jaar van IT Trainee naar Coördinator: ‘Door de Deep Dive ben ik nu in staat deze rol op te pakken’

Rick
2 min
lezen

Rick (30 jaar) heeft in drieënhalf jaar tijd reuzenstappen gezet bij Goodzo. Inmiddels is hij uitgegroeid tot coördinator van het Digital Quality Team van de gemeente Rotterdam, waarin hij verantwoordelijk is voor de veiligheid en kwaliteit van applicaties. We vroegen deze ambitieuze Goodzo’er hoe het komt dat hij in korte tijd zo is gegroeid en hoe het Deep Dive-traject daaraan bij heeft gedragen.

Hoe ben je bij Goodzo terechtgekomen? Wat deed je hiervoor?

Tijdens mijn studie Sportmanagement deed ik de minor Business Process Optimization. Daarin runden we een fictief bedrijf, waarbij we processen moesten optimaliseren. Dat was het moment dat procesverbetering en IT mij grepen. Daarna ben ik direct gaan zoeken naar banen en functies die daarbij pasten. Ik had nog weinig ervaring in de IT, dus dat sloot perfect aan bij Goodzo. En vanaf het eerste telefoontje tot nu was er een klik.

Hoe lang werk je al voor Goodzo? Welke stappen heb je gezet?

Drieënhalf jaar alweer! Ik heb op de servicedesk gewerkt bij Avans en daarna als functioneel beheerder bij Medux. Inmiddels werk ik nu anderhalf jaar voor mijn derde opdrachtgever: de gemeente Rotterdam. Tot nu toe groeide ik redelijk snel door in mijn functies. Ik merk dat als je assertief bent, initiatief neemt en je ambities uitspreekt, je heel snel stappen kunt maken. En daarnaast moet je natuurlijk gewoon goed werk leveren, maar het helpt wel echt als je die andere eigenschappen ook in je hebt.

What’s a Rich Text element?

The rich text element allows you to create and format headings, paragraphs, blockquotes, images, and video all in one place instead of having to add and format them individually. Just double-click and easily create content.

Static and dynamic content editing

A rich text element can be used with static or dynamic content. For static content, just drop it into any page and begin editing. For dynamic content, add a rich text field to any collection and then connect a rich text element to that field in the settings panel. Voila!

How to customize formatting for each rich text

Headings, paragraphs, blockquotes, figures, images, and figure captions can all be styled after a class is added to the rich text element using the "When inside of" nested selector system.

"

Heb je het naar je zin bij de gemeente Rotterdam?

Ja, heel erg. Ik ben best trots op de kennis die ik de afgelopen anderhalf jaar bij de gemeente heb opgedaan en hoeveel ik inmiddels voor ze kan betekenen. Vooral de mix tussen het inhoudelijke IT-werk en de helikopterview vind ik heel erg leuk, dat had ik niet verwacht. Binnen de gemeente weet iedereen nu wat ze aan me hebben, daardoor heb ik ook best wat verantwoordelijkheden gekregen. Voor onze afdeling ben ik nu bezig met een SSO-migratie: al onze applicaties gaan van single sign on-provider wisselen. Dat heeft best wat voeten in de aarde en ik ben nu verantwoordelijk voor het aansturen van het overzetten van alle applicaties. Eerst was ik hier applicatiebeheerder, nu ben ik doorgegroeid naar de rol van coördinator. Zo’n stap geeft me energie om weer door te gaan en nóg een stapje harder te lopen. En het team functioneert ook nog steeds, dus dat is mooi meegenomen.

Heb je bij deze stappen veel aan de Deep Dive gehad?

Het volgen van het Deep Dive-traject heeft me heel erg geholpen, zowel technisch als op sociaal gebied. Tijdens Deep Dive doe je namelijk veel consultancyvaardigheden op. Die hebben me geholpen om deze rol van coördinator op te pakken. Analyseren, adviseren: ik deed het al wel, maar ik heb nu veel meer handvatten gekregen om de gemeente nog beter te helpen. Dat zit in allerlei dingen: op een goede en slimme manier mensen challengen, maar ook begrijpen wat een goede voorbereiding doet voor het verloop van een meeting. Dat zijn handigheidjes die je in zo’n Deep Dive-traject leert, waardoor je beter aan de slag kunt bij de klant. En daardoor ben ik nu in staat om deze rol op te pakken, naast het behalen van de Mendix-certificaten die ik echt nodig had om deze stap te zetten.

Waarom zijn jij en Goodzo een goede match?

Goodzo is een fantastische werkgever, die me echt energie geeft. Mijn collega’s zijn mensen bij wie ik naadloos aansluit. We zijn allemaal anders, maar steken toch hetzelfde in elkaar. We vinden dezelfde dingen belangrijk en hebben een niet lullen maar poetsen-mentaliteit. Al kunnen we natuurlijk ook wel effe lullen, af en toe. Als het erop aankomt zet je je tanden op elkaar om dingen te fixen, maar op vrijdagmiddag staan we ook vooraan bij de borrel. Die balans is belangrijk. De groep is ook heel erg behulpzaam, je ontwikkelt echt een band met je Deep Dive-groep. Als ik ze nu zou bellen met een probleem, zouden ze alles laten vallen en mij direct helpen. Dat vind ik wel heel tof om te merken. Ik ben zelf bijvoorbeeld niet zo technisch, maar snap wel goed hoe de hazen lopen binnen een organisatie. Zo helpen we elkaar, zelfs als je niet bij dezelfde opdrachtgever zit.

Drive en ambities genoeg, hè. Maar wat drijft je zo? En waar wil je nog naartoe met Goodzo?

Mijn grote voordeel is denk ik dat ik met mijn hbo-studie al wat management-kennis heb opgedaan, waardoor ik snel begrijp wat managers zeggen. Dat helpt om ook sneller op een iets hoger niveau mee te gaan. En ik heb er een hekel aan om saaie dingen uit te voeren, haha, dus van sommige verplichtingen wil ik zo snel mogelijk af. Dan zet ik luiheid om in drive, dat heb ik ook gedaan bij mijn opdrachten en certificaten. Hard werken, zodat je snel een stap hogerop kunt maken. Ik ben ambitieus, dat drijft me, en door Goodzo heb ik het gevoel dat ik ook echt veel kan bereiken. Ik zit nu nog een halfjaar bij de gemeente Rotterdam. Daarna zit mijn werk er in Rotterdam ook echt op, zo voelt dat. Mijn vader vroeg me laatst waar ik over vijf jaar sta, maar ik heb geen idee. De afgelopen drie jaar zijn zo snel gegaan. Ik wil graag projecten leiden en een team aansturen, maar daarnaast ook nog lekker meedraaien in bijvoorbeeld Mendix. En er is nog zoveel meer dat ik kan doen, dat moet ik echt per stap gaan bekijken. De wereld ligt in elk geval open met Goodzo. Als je zelf hard werkt en ambitieus bent, zorgt Goodzo er wel voor dat je die ambities waar kunt maken.

Join the new breed
of IT. Sluit je aan bij Goodzo.

Neem contact op

met

Anna

We vertellen je graag meer over hoe we werken en hoe we jouw organisatie verder kunnen helpen. Laat je gegevens achter. Dan neemt een van onze mensen zo snel mogelijk contact met je op. Zonder dat je direct al ergens aan vast zit, natuurlijk.

Meer weten over jouw
IT-Carrière bij Goodzo?

Meer weten over jouw IT-carrière bij Goodzo? Bekijk dan ons IT Growth Program. We vertellen je precies hoe we jouw nieuwe carrière in de IT vormgeven.

Sluiten
Stel je vraag

We vertellen je graag meer over onze diensten, hoe we werken en hoe we jouw organisatie verder kunnen helpen. Laat je gegevens en je bericht achter, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op.

Voornaam is een verplicht veld
E-mailadres is een verplicht veld
Telefoonnummer is een verplicht veld
Bericht is een verplicht veld
Bedankt, we hebben je inzending ontvangen!
Er ging iets mis tijdens het verzenden van het formulier. Probeer het opnieuw.