'Ik ben door Goodzo nu consultant en developer ineen'

Jan-Willem
2 min
lezen
Start het IT Traineeship en groeit door tot senior consultant

Jan-Willem (32) is al vijf jaar in dienst bij Goodzo. Hij heeft in die tijd mooie stappen gezet en heeft zich inmiddels ontwikkeld tot Mendix Consultant. Voor de Gemeente Rotterdam bouwt hij mee aan applicaties die het burgers en bedrijven makkelijker maken om vergunningen aan te vragen. We vroegen hem wat hij de afgelopen jaren heeft geleerd, hoe het is om bij Goodzo te werken en hoe hij de toekomst ziet.

Mijn carrière bij Goodzo heeft zich eigenlijk heel natuurlijk ontwikkeld. Maar mijn IT-carrière begon eigenlijk al voordat ik bij Goodzo startte. Tijdens mijn studies Geschiedenis en International Relations werkte ik op de Universiteit Utrecht bij het servicepunt voor IT, als bijbaantje. Ik was geen enorme IT'er, maar vond het werk wel interessant. Het mooiste aan dat werk vond ik dat je snel resultaat ziet van de dingen die je doet, dat sprak me heel erg aan. En dat was iets wat ik in mijn studies niet echt voelde. Dus toen ben ik me voor een échte baan meer richting de IT gaan oriënteren en kwam ik bij Goodzo uit.

Mendix consultant maakt een mendix applicatie

Het mooie van Mendix? Je kunt een heel bedrijfsproces opvangen in één applicatie

Het gevoel was al snel heel goed en voor ik het wist werkte ik op de servicedesk bij Rabobank. Dat was eigenlijk niet zo vernieuwend meer, omdat ik dat werk op de universiteit ook al had gedaan. Vlak daarna begon Goodzo meer te focussen op Mendix. Ik was uiteindelijk een van de eersten die in die bootcampclub terechtkwam en heb me via perioden bij Avans en Eurofins verder ontwikkeld tot waar ik nu sta bij de Gemeente Rotterdam.

Daar ben ik nu ontwikkelaar en consultant ineen. Mijn taak is om mee te denken met de klant: wat willen ze precies en hoe snel en op welke manier moet dat gebeuren? Dat is de consultancykant, die ik vervolgens als developer vertaal naar een nieuwe Mendix-oplossing. Dat doe ik met name voor de app Vergunningen Openbare Werken. Rotterdamse burgers en bedrijven moeten vergunningen aanvragen als ze iets willen ondernemen in de openbare ruimte. Wij hebben een portal gebouwd waarin ze het aanvraagproces heel eenvoudig kunnen doorlopen, van de aanvraag tot de goedkeuring. Makkelijker voor de eindgebruiker en voor de medewerkers van de gemeente. Dat is het mooie van Mendix: je kunt een heel bedrijfsproces opvangen in één applicatie.

What’s a Rich Text element?

The rich text element allows you to create and format headings, paragraphs, blockquotes, images, and video all in one place instead of having to add and format them individually. Just double-click and easily create content.

Static and dynamic content editing

A rich text element can be used with static or dynamic content. For static content, just drop it into any page and begin editing. For dynamic content, add a rich text field to any collection and then connect a rich text element to that field in the settings panel. Voila!

How to customize formatting for each rich text

Headings, paragraphs, blockquotes, figures, images, and figure captions can all be styled after a class is added to the rich text element using the "When inside of" nested selector system.

"
Mendix consultant maakt een mendix applicatie

Je komt op allerlei verschillende plekken, maar de kern van het werk is hetzelfde

Daarnaast begeleid ik werknemers van de Gemeente Rotterdam, die bij Goodzo een Mendix-bootcamp hebben gevolgd maar nog niet zo veel ervaring hebben. Dus praat ik veel met ze en kijk ik waar ze in hun werk tegenaan lopen. En daarnaast maak ik afspraak met stakeholders over waar ze met de afdeling naartoe willen. Dat is meer een sturende functie. Het gaat allemaal heel losjes en toch professioneel, dat vind ik heel fijn aan werken bij de gemeente.

Dat is voor mij ook meteen het grote voordeel van werken bij Goodzo: je komt op allerlei verschillende plekken terecht, waardoor je heel goed kunt ontdekken welk werk bij je past en wat niet. De kern van het werk blijft hetzelfde, dat bestaat uit adviseren, ontwikkelen en begeleiden. Maar de inhoud is overal totaal anders. Wat Goodzo heel goed doet is je de ruimte geven om dingen die je persoonlijk interessant vindt, verder te ontwikkelen. Dat gaat zowel via het IT Growth Program als extra gerichte coaching. Zo leer ik in Goodzo Next bijvoorbeeld alle tools om mezelf te ontwikkelen als volwaardige IT-consultant.

Ik werk bij Goodzo in een omgeving waar ik nog een fout mag maken en in mezelf kan investeren

Goodzo geeft me de kans om mijn eerste professionele stappen in de IT te zetten. Die vrijheid die je hier krijgt moet je heel erg waarderen. Ik ben een gevoelsmens en als iets goed voelt is het voor mij ook goed. Ik wil vooral dingen doen waar ik goed in ben en dat is met mensen omgaan, over dingen nadenken, en het overzicht bewaren in complexe situaties. Daarom past de consultancy mij zo goed en daarom ben ik ook zo blij dat ik mezelf met de support van Goodzo heb kunnen ontwikkelen tot consultant. Ik werk bij Goodzo in een omgeving waar je nog een fout mag maken en in jezelf mag en eigenlijk móet investeren, dat is heel fijn. Zo word ik iedere dag uitgedaagd om nog beter te worden in wat ik doe.

Het zijn gewoon al vijf hele mooie jaren geweest. Ik sta nooit zo stil bij successen of dingen waar ik trots op ben, want voor mij is het nooit goed genoeg. Maar als ik een dag heb gehad waarop ik iemand heb begeleid en later hoor dat diegene daar heel veel aan heeft gehad, maakt me dat heel blij. En met mijn sociale ontwikkeling, daar ben ik ook heel erg blij mee. Het gaat me steeds beter af om dingen af te kaderen en me vooral bezig te houden met zaken waar ik echt invloed op heb. Dat is jezelf beter leren kennen. En dat is wat ik hier nog iedere dag doe.

Mendix consultant adviseert het it applicatie team

Join the new breed
of IT. Sluit je aan bij Goodzo.

Neem contact op

met

We vertellen je graag meer over hoe we werken en hoe we jouw organisatie verder kunnen helpen. Laat je gegevens achter. Dan neemt een van onze mensen zo snel mogelijk contact met je op. Zonder dat je direct al ergens aan vast zit, natuurlijk.

Start je carriere als IT Consultant

Meer weten over jouw
IT-Carrière bij Goodzo?

Meer weten over jouw IT-carrière bij Goodzo? Bekijk dan ons IT Growth Program. We vertellen je precies hoe we jouw nieuwe carrière in de IT vormgeven.

Sluiten
Stel je vraag

We vertellen je graag meer over onze diensten, hoe we werken en hoe we jouw organisatie verder kunnen helpen. Laat je gegevens en je bericht achter, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op.

Bedankt, we hebben je inzending ontvangen!
Er ging iets mis tijdens het verzenden van het formulier. Probeer het opnieuw.