'De kunst is om IT en business voor elkaar te gaan laten werken.'

Leander
lezen
IT Consultant Leander

Leander (28) werkt inmiddels drie jaar voor Goodzo. Nadat hij stopte met zijn hbo-studie begon hij bij ons met het IT Traineeship. Na zijn IT Traineeship en Deep Dive volgt hij nu Goodzo Next en werkt hij bij VolkerWessels als Inkoop, Contract en Leveranciersmanager. Hij vertelt over zijn huidige rol, de weg ernaartoe en de waarde van ons IT Growth Program.

VolkerWessels is een complexe organisatie, met meerdere bedrijven onder één dak. Ik werk bij de afdeling Infra Digital binnen het SIAM team. Wij zijn verantwoordelijk geweest voor het opzetten van een product/dienstencatalogus en daarnaast verzorgen wij contract- en licentiemanagement. En ook rationalisatie, wat vooral te maken heeft met het evalueren van de licentieposities van bepaalde applicaties. We sturen veel op data, door gebruik te maken van Auto Discovery. Dat is het uitlezen van werkplekken. Zo kunnen we zien of we extra licenties nodig hebben, of dat we eventueel kunnen downscalen. Dit gaat altijd in overleg met de betreffende informatiemanagers en service owners.

Ik ben veel bezig met het sturen van processen en structuren binnen VolkerWessels. Soms zijn er al vaste processen, maar worden die niet juist gevolgd. En soms zijn er nog geen vaste processen. Dan is het aan ons, in samenwerking met de procesmanager, om die vorm te geven en te finetunen, zodat iedereen weet waar hij of zij aan toe is en er flow in de organisatie komt. Daarom hebben we ook alles gedocumenteerd. Alle informatie van hoe we processen vormgeven, staat op centrale plekken waar iedereen bij kan. Als een proces eenmaal is goedgekeurd, wordt er binnen de organisatie vervolgens ook echt op gestuurd. Dat geeft wel voldoening.

IT Consultant Leander aan get werk als Inkoop, Contract en Leveranciersmanager

Dit is een flinke stap omhoog, qua complexiteit en qua politiek.

Dit werk is wel heel anders dan de vorige twee opdrachten die ik via Goodzo heb gedaan. Ik begon op de servicedesk, later kreeg ik een meer coördinerende rol als teamlead servicedesk. Zo heb ik veel changemanagement-ervaring opgedaan. Maar deze kant van de contracten en licenties is volledig nieuw voor me. Dit is wel een flinke stap hoger, qua complexiteit van de baan maar ook wat betreft de politiek binnen een grote organisatie. VolkerWessels is wat dat betreft een heel interessante omgeving, ik leer heel snel heel veel. 

Uiteindelijk wil ik toewerken naar een sturende en coördinerende rol binnen de IT, als schakel tussen de business en de IT. Dat wil Goodzo ook graag en ze geven me alle support, dus dat is fijn. Die rol past me gewoon heel erg goed en ik heb altijd het gevoel gehad dat Goodzo dat ook zag. Toen ik net begon dacht ik dat ik applicatiebeheer wilde doen. Maar toen zijn we in gesprek gegaan en werd aangestipt dat mijn kracht juist bij het menselijke deel van de IT lag.

What’s a Rich Text element?

The rich text element allows you to create and format headings, paragraphs, blockquotes, images, and video all in one place instead of having to add and format them individually. Just double-click and easily create content.

Static and dynamic content editing

A rich text element can be used with static or dynamic content. For static content, just drop it into any page and begin editing. For dynamic content, add a rich text field to any collection and then connect a rich text element to that field in the settings panel. Voila!

How to customize formatting for each rich text

Headings, paragraphs, blockquotes, figures, images, and figure captions can all be styled after a class is added to the rich text element using the "When inside of" nested selector system.

"
IT consultant geeft advies

Ik vind het heel mooi om voor de juiste balans te zorgen.

Het is ook echt zo. Ik noem mezelf een sociale IT'er. Wat ik vaak zie is dat wat de businesskant van een bedrijf wil en dat wat IT kan leveren, vaak niet overeenkomen. Ze zitten vaak niet op één lijn. Als je daar iemand zoals ik tussen hebt zitten, die naar beide kanten kan vertalen wat er wel en niet mogelijk is, kan je behoorlijk wat impact maken.

Vaak als business iets van IT wil, wordt er niet gekeken naar de mogelijkheden van die groep, of hoe ze in hun workload zitten. 'Regel het maar', is dan de boodschap. Maar dat is echt te kort door de bocht, dan gaat IT ook niet naar je luisteren. Als je zowel de verwachtingen van de business kan managen over wat IT kan doen, maar ook de ernst van de business aan IT uit kan leggen, dan zorg je ervoor dat beide partijen voor elkaar gaan werken. Dat is de kunst. Het gaat echt om begrip, om empathie. Soms moet je de een iets meer geven, soms de ander. Het draait allemaal om balans. Ik vind het heel mooi om voor die balans te zorgen.

Soft skills gaan niet over techniek, maar over menselijke kennis.

Next, heeft daar ook echt aan bijgedragen. Daar ben ik echt heel blij mee. Met name de softskills waarmee je door een complexe organisatie als VolkerWessels kunt navigeren zijn heel erg waardevol. Als ik iets leer tijdens een workshop, kan ik het op de eerste vergadering daarna al inzetten. De workshops zitten heel goed in elkaar, of het nou over overtuigen, inspireren of agile werken gaat. Ze gaan dus niet zozeer over de technische kennis, maar over menselijke kennis. Ik leer er hoe ik met bepaalde situaties om moet gaan, hoe ik mezelf positioneer binnen gesprekken en de organisatie, hoe ik überhaupt iets gedaan krijg door anderen. Dat is heel belangrijk, het helpt me om mijn stempel drukken in mijn werkzaamheden.

Dat maakt me ook wel trots, om te zien waar ik vandaan kom en waar ik nu sta. Ik heb toffe dingen gedaan, veel geleerd en zet mooie stappen. Ik was de eerste die via Goodzo bij VolkerWessels kwam werken. Het is een hartstikke mooie en goede organisatie om veel te leren, dus ik hoop dat we de samenwerking tussen Goodzo en VolkerWessels en de impact op de organisatie kunnen blijven vergroten.

IT Consultant in een brainstorm meeting

Join the new breed
of IT. Sluit je aan bij Goodzo.

Neem contact op

met

We vertellen je graag meer over hoe we werken en hoe we jouw organisatie verder kunnen helpen. Laat je gegevens achter. Dan neemt een van onze mensen zo snel mogelijk contact met je op. Zonder dat je direct al ergens aan vast zit, natuurlijk.

Start het IT Traineeship en groei door tot Senior IT consultant

Meer weten over jouw
IT-Carrière bij Goodzo?

Meer weten over jouw IT-carrière bij Goodzo? Bekijk dan ons IT Growth Program. We vertellen je precies hoe we jouw nieuwe carrière in de IT vormgeven.

Sluiten
Stel je vraag

We vertellen je graag meer over onze diensten, hoe we werken en hoe we jouw organisatie verder kunnen helpen. Laat je gegevens en je bericht achter, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op.

Voornaam is een verplicht veld
E-mailadres is een verplicht veld
Telefoonnummer is een verplicht veld
Bericht is een verplicht veld
Bedankt, we hebben je inzending ontvangen!
Er ging iets mis tijdens het verzenden van het formulier. Probeer het opnieuw.