Starten met een IT traineeship

0
1

Bij Goodzo ontwikkel je jezelf in drie fases tot een IT-consultant. We starten het traject met fase 1: IT traineeship.

Meer over deze fase
Direct solliciteren

De basis van je IT traineeship

Het IT-traineeship is de eerste fase van de drie. In drie fases van ongeveer een jaar ontwikkel je jezelf tot een volwaardige consultant in de IT. Ook als je nu nog geen enkele ervaring hebt in deze wereld. Door snel bij onze opdrachtgevers aan de slag te gaan, certificaten te behalen en met hulp van je Career Manager, blijf je jezelf ontwikkelen en vormt dit de start van een geweldige IT-carrière. In je eerste jaar tot anderhalf jaar leer je in het IT-traineeship de fundamentele skills die essentieel zijn voor de rest van je loopbaan.

"Een leuke manier om kennis te maken met mensen die hier werken. De dag was onwijs goed geregeld" - Daniël over de Goodzo Assessmentdag

Wat we van je verwachten

  • Je hebt hbo- of wo-denkniveau (een diploma is niet verplicht)
  • Je hebt geen achtergrond in de IT
  • Je staat aan het begin van je carrière
  • Je bent 40 uur per week inzetbaar
  • Je bent bereid te werken in de Randstad
Vrouw zit in een training en volgt het betaalt IT traineeship van Goodzo
Fase
01
:
IT Traineeship

IT Trainee

Je start het IT Growth Program met het IT traineeship. In je eerste jaar tot anderhalf jaar leer je de fundamentele skills die essentieel zijn voor de rest van je loopbaan. Je krijgt alle ruimte jezelf te oriënteren binnen de IT en om te ontdekken en hoe IT binnen organisaties is ingericht is. Dit doe je fulltime, aangevuld met trainingen om je softskills te verbeteren en certificaten te behalen.

In dienst van Goodzo werk je voor onze opdrachtgevers als bijvoorbeeld:

Support Engineer
Operations Engineer

Dit leer je:

Professionele communicatievaardigheden
Je leert om zo precies en duidelijk mogelijk te communiceren met gebruikers, opdrachtgevers en partners. Zodat jouw ideeën duidelijk worden overgebracht en communicatie soepel verloopt. Je focust je op klantgerichtheid en pro activiteit.
Professionele communicatievaardigheden
Time management
Als IT trainee met veel lopende projecten is het fundamenteel belangrijk om een goede timemanagement skills aan te houden. Je leert de tips en tricks om jouw timemanagement zoveel mogelijk te optimaliseren.
Time management
SCRUM
SCRUM is een werk-methode en framework dat zich focust op het optimaliseren van het productiviteitsniveau binnen teams. Door bepaalde SCRUM guides, zoals SCRUM Master en Product Owner, worden teams getraind om in vaste snelle tijdvakken, ook wel sprints genoemd, de werkflow te verbeteren.
SCRUM
Microsoft365
Je leert de ‘Microsoft365 fundamentals’ die vallen onder het MS-900 examen. Dit examen wordt aangeboden door Microsoft voor startende IT’ers. Basiscomponenten van Microsoft365 zijn de Cloud concepten, kernservices waaronder Office 365, Windows 10 en Enterprise Mobility + Security (EMS), en de beveiligings-en compliance functies in Microsoft.
Microsoft365

In het kort

40 werkuren per week
4 zelfstudie uren per week
8 officiele certificaten*
*Waaronder ITIL en Comptia
Fase
02
:
Deep Dive

IT-consultant

In de Deep Dive zetten we de volgende stap in jouw IT-carrière, zodat je je straks nog verder door kunt ontwikkelen tot senior consultant. Je ontwikkelt relevante softskills en start met low-code development in cloud of applications. Dit doe je overigens niet in je eentje: iedere vrijdag krijg je samen met je Goodzo-collega’s trainingen die direct toepasbaar zijn in de praktijk. En daarna is er natuurlijk een borrel. 

In dienst van Goodzo werk je voor onze opdrachtgevers als bijvoorbeeld:

Functioneel beheerder
Cloud engineer
Low code developer
IAM consultant

Dit leer je:

Verdiepende technische skills
Je leert de verdiepende technische codering-skills die je nodig hebt in de snelgroeiende wereld van IT. Denk hierbij aan Azure, Power Platform, Java, Powershell en SQL.
Verdiepende technische skills
Presentatietechnieken
Je krijgt de juiste presentatietechnieken onder controle. Misschien denk je nu ‘heb ik dit wel nodig als IT’er?’. Het antwoord daarop is: ‘Jazeker!’. Als IT-consultant heb jij de soft skills nodig om jouw projectresultaten te presenteren.
Presentatietechnieken
Analytisch vermogen
Analytisch vermogen is cruciaal, zo is het belangrijk om complexe informatie te begrijpen, kritisch hierover na te denken, en te interpreteren. Door middel van de soft skills, methode en technieken die je leert, zorg je ervoor dat jij als consultant welvermogende oplossingen kan geven op IT vraagstukken.
Analytisch vermogen
Consultancy vaardigheden
Je hebt de juiste soft skills nodig om bedrijven zo goed mogelijk te adviseren wanneer het gaat om IT-kwesties. Als IT consultant hoor je sterk in je schoenen te staan om jouw IT kwesties te herkennen en oplossingen toe te passen op basis van je kennis en skills. Een van onze trainers, Guido, vertelt je meer hierover.
Consultancy vaardigheden
De basis van goed management
Als IT consultant is de basis van goed management belangrijk als je bezig bent met langlopende projecten. Je leert om verschillende managementvaardigheden eigen te maken. Denk hierbij aan vaardigheden zoals projectmanagement, change management en informatiemanagement.
De basis van goed management

Uitgelichte certificaten

LEAN Green Belt
Prince 2 Agile
Microsoft PL-900
+6 meer

In het kort

Wekelijkse training op vrijdag
32 werkuren per week
9 officiele certificaten
Fase
03
:
Next

Experienced Consultant

Next is de laatste fase binnen het IT Growth Program en geschikt voor ervaren consultants die klaar zijn om zichzelf te ontwikkelen tot grotere rollen als projectleiders en IT-experts. Het is een op maat gemaakte opleiding, waardoor je precies de skills ontwikkelt waar jij behoefte aan hebt. We vullen het aan met groeps­trainingen die gericht zijn op intervisie, verbinding en samenwerking.

In dienst van Goodzo werk je voor onze opdrachtgevers als bijvoorbeeld:

Projectmanager
Lead developer
Cloud consultant
Security officer

Dit leer je:

Consultant- en managementskills
Je leert de juiste communicatieve en analytische vaardigheden zodat jij als Experienced Consultant zo goed mogelijk bedrijven kan faciliteren in IT vraagstukken.
Consultant- en managementskills
DevOps
DevOps is een benadering van softwareontwikkeling zich focust op de samenwerking tussen softwareontwikkeling (Dev) en softwareoperaties (Ops). Het doel is om softwareprocessen te automatiseren, en tegelijkertijd deze processen te optimaliseren.
DevOps
Agile
Agile is een projectmanagement denkwijze die zich richt op flexibel werken op basis van iteratieve ontwikkelingen, en daarbij effectief te reageren op klantbehoeftes. De nadruk ligt op flexibiliteit, wenbaarheid en klantgerichtheid. Ontmoet alvast een van onze trainers Vincent.
Agile

In het kort

Masterclasses met collega's
Leer­programma op maat

Voor wie is het IT traineeship?

Bij Goodzo werken mensen met allerlei verschillende achtergronden. Onze mensen zijn empathisch en hebben een groot verantwoordelijkheidsgevoel. Mensen die weten hoe het is om hard te werken. Flexibel, adaptief, hands-on, met flink wat incasseringsvermogen en een goed oog voor hoe dingen beter kunnen. En natuurlijk met de wil om een mooie carrière in de IT te bouwen.

Nieuw

Je bent klaar voor een nieuwe carrière in de IT maar hebt nog geen of nauwelijks ervaring in deze wereld.

Ambitieus

Je wil jezelf ontwikkelen en bent bereid om flink wat tijd en energie in dat proces te stoppen.

Empathisch

Je voelt mensen aan en hebt een groot verantwoordelijkheidsgevoel om jezelf en anderen verder te helpen.

IT Consultant Patrick van Goodzo
Patrick

Twijfel je over de switch naar IT? Voormalig transportplanner Patrick vertelt je er alles over

Twijfel je of het IT Traineeship iets voor je is? Dan is Patrick (29) de ideale persoon om je bij die keuze te helpen. Hij begon dit jaar bij Goodzo, haalde zijn benodigde certificaten in rap tempo en werkt nu, als eerste opdracht, met veel plezier op de servicedesk van Goodzo Cloud Services. We hebben hem gevraagd naar wat er allemaal op je af komt als je bij Goodzo aan de slag gaat, van solliciteren tot bonden met je nieuwe collega’s.

IT Trainee Esmee van Goodzo
Esmee

‘Je krijgt hier alle tijd om je eerste stappen in de IT te zetten en leert wat het inhoudt om binnen een grote organisatie te werken’

Veel Goodzo’ers kennen het gevoel: je hebt op zich wel iets met IT, maar wist lange tijd niet hoe je je eerste stappen naar een IT-carrière moest zetten. Dat was ook zo bij Esmée (29). Maar inmiddels is ze begonnen aan haar IT Traineeship. We vroegen haar naar de weg die ze tot nu toe heeft afgelegd, waarom ze zo goed bij Goodzo past en welke stappen ze nog wil zetten.

IT Trainee Dennis lachend
Dennis

'Ieder contact was prettig, de sfeer was fijn en de kennismakingsdag zat echt goed in elkaar'

Toen Dennis (27) zijn hbo-studie Logistiek had afgerond, wist hij eigenlijk al: dit is niet de richting die ik op wil. Maar tijdens de studie maakte hij kennis met IT, en zo heeft hij uiteindelijk voor Goodzo gekozen.

Merel over de begeleiding bij Goodzo in het IT Traineeship

Merel

IT Trainee

Goodzo IT Trainee lacht in de camera
Playbutton voor het afspelen van de Goodzo video
Bekijk video

Wat het IT traineeship jou leert

Soft skills

Om te kunnen werken in complexe organisaties, is het belangrijk om te leren hoe je je ideeën presenteert en overbrengt. We leren je hoe je een boodschap overbrengt, hoe je met collega's en opdrachtgevers communiceert en hoe je de allerbeste presentaties geeft. Je begrijpt straks hoe een organisatie werkt, de politiek achter de schermen. En we leren je proactief te zijn en je time-management onder controle te houden.

Processen en methoden

Iedere organisatie heeft zijn eigen way of work. Om die zo goed mogelijk te stroomlijnen, werken we met met vaste processen en methoden. Scrum bijvoorbeeld, waarmee je in korte sprints snel stappen kunt zetten om producten te verbeteren.

Technology

Of je nu al een beetje ervaring hebt of niet: de technologie en tools waarmee wij en onze opdrachtgevers werken zijn constant in beweging. Daarom leren we je de skills om de technologie die we het meest gebruiken te doorgronden en helemaal eigen te maken, zoals Office365, Azure en Windows 10.

Soft skills

Om te kunnen werken in complexe organisaties, is het belangrijk om te leren hoe je je ideeën presenteert en overbrengt. We leren je hoe je een boodschap overbrengt, hoe je met collega's en opdrachtgevers communiceert en hoe je de allerbeste presentaties geeft. Je begrijpt straks hoe een organisatie werkt, de politiek achter de schermen. En we leren je proactief te zijn en je time-management onder controle te houden.

Wat het IT traineeship je oplevert

De skills die je in de eerste fase opdoet, zijn essentieel voor een succesvolle en duurzame carrière in de IT. Je leert ze terwijl je fulltime werkt, thuis studeert en op onze trainingsdagen.

Solliciteer nu
Basiskennis van de IT

Je leert hoe IT er in organisaties uitziet en daarnaast de technologie die we het meest gebruiken te doorgronden en helemaal eigen te maken, zoals Office365, Azure en Windows 10.

Soft skills voor vloeiende samenwerkingen

Je leert hoe je een boodschap overbrengt, hoe je het beste met collega's en opdrachtgevers communiceert en hoe een organisatie ook politiek gezien in elkaar zit.

Standaardprocessen en -methoden

Je leert processen en methoden die door de hele IT worden gebruikt. Scrum bijvoorbeeld, waarmee je in korte sprints snel stappen kunt zetten om producten te verbeteren

Probleemoplossend werken

Je leert de Goodzo-manier van werken. Dat zit ook al in je, want het is iets dat alle Goodzo'ers met elkaar gemeen hebben. Een probleem is pas opgelost als de eindgebruiker tevreden is.

Solliciteer nu en start je nieuwe carrière in de IT

Wat je achtergrond ook is: jij kunt vandaag nog beginnen aan je nieuwe carrière in de IT. En heb je al wat jaren ervaring? Ook dan helpen we je graag. Solliciteer nu als starter of als consultant.

Solliciteer nu voor het IT traineeship van Goodzo. Vrouw lacht naar camera.

Onze Partners

Sol en Roos vertellen bij de podcast Baanbrekers hoe Goodzo's IT Growth Program carrières in IT mogelijk maakt, zelfs zonder IT-achtergrond.
Luister op Spotify

Bekijk onze IT traineeship vacatures

Bij Goodzo zijn we altijd op zoek naar nieuwe high potentials in (de buurt van) de Randstad. Bekijk hier onze huidige vacatures.

Al ervaring in de IT? Ontdek de Deep Dive tot IT-consultant

Veelgestelde vragen

Wat voor mensen werken bij Goodzo?
wat-voor-mensen-werken-bij-goodzo

Goodzo is een community waar we hard werken en ervan houden om successen te vieren en weekenden lekker in te luiden. We hebben een open sfeer, waar iedereen (bijna) alles tegen elkaar kan zeggen.

Ontdek hier de ervaringsverhalen van onze IT'ers.

Hoe is de werk/leer verhouding?
hoe-is-de-werk-leer-verhouding

In het IT Traineeship werk je veertig uur per week en het leren doe je voornamelijk in je eigen tijd. Dat kost ongeveer vijf tot tien uur per week. Deze verhouding verandert in de Deep Dive.

Wat voor begeleiding kan ik verwachten?
wat-voor-begeleiding-kan-ik-verwachten

Bij Goodzo heb je je eigen persoonlijke Career Manager. Zij begeleiden jouw ontwikkeling naar IT Consultant. Dit aan de hand van een jaarlijkse GROW-cyclus. Ook word je deel van een community van ervaren collega's die je graag verder helpen.

Ontdek hier de ervaringsverhalen van onze IT'ers of lees hier het verhaal van Diede, Career Manager bij Goodzo.

Hoe ziet het werk in het IT Growth Program eruit?
hoe-ziet-het-werk-in-het-it-growth-program-eruit

Dit varieert per fase en project. Je werkt meestal in periodes van 6-12 maanden aan een project bij een partner van Goodzo. In die periode leer je de processen, methoden en systemen kennen. Elke ervaring neem je weer mee naar een volgende uitdaging. Op de assessment dag vertellen wij jou hier meer over.

Op welke locatie(s) ga ik straks werken?
op-welke-locatie-s-ga-ik-straks-werken

Wij hebben partners verspreid door de hele randstad. Bij het vinden van een juist project houden we altijd rekening met je reistijd en of de uitdaging die bij jouw past.

Hoelang duren de fases van het IT Growth Program?
hoelang-duren-de-fases-van-het-it-growth-program

Fase 1 - IT Traineeship: duurt één tot anderhalf jaar, afhankelijk van hoe snel jij je ontwikkelt. Fase 2 - Deep Dive: duurt één tot anderhalf jaar, afhankelijk van hoe snel jij je ontwikkelt. Fase 3 - Next: minimaal 2 jaar ben je als Senior Consultant aan het werk. Ook in deze fase blijf je je door ontwikkelen aan de hand van een ontwikkel traject op maat.

Hoe verloopt het sollicitatieproces?
hoe-verloopt-het-sollicitatieproces

We bellen je eerst voor een korte kennismaking. Zodra het goed klikt, nodigen we je uit voor een assessmentdag. Onze assessment dagen zijn bedoeld om je uitgebreide informatie te geven over ons IT Growth Program. Daarnaast bepalen we of jij een goede match bent voor het bedrijf, en verwachten hierbij ook hetzelfde van jou. Dit doen we met capaciteitstesten, groepsopdrachten en persoonlijke gesprekken. Na afloop van deze dag kunnen we je een vast contract aanbieden.

Do you also offer this traineeship in English?
do-you-also-offer-this-traineeship-in-english

No. Our IT Growth Program is only given in Dutch at the moment.

Sluiten
Solliciteer nu

Wat fijn dat je bij ons wil solliciteren. Vul hier je gegevens in en vertel ons waarom jij denkt dat we een goede match zijn. Dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op.

We gebruiken jouw e-mailadres alleen om contact met je op te nemen over je sollicitatie.

TipTip

Bij je contract hoort ook een lease-auto. Onze opdrachtgevers zitten verspreid door een groot deel van Nederland.

TipTip

Even checken: Goede beheersing van het Nederlands is belangrijk voor ons IT-traineeship, omdat alle trainingen en klantcontacten in het Nederlands zijn. Kun jij vlot en duidelijk communiceren in het Nederlands? Top! Bevestig dat hier. Zo weten we zeker dat je helemaal klaar bent om te starten!

TipTip

Het gaat hier om werkervaring, in alle mogelijke functies.

LinkedIn
of
of
Bedankt, we hebben je inzending ontvangen!
Er ging iets mis tijdens het verzenden van het formulier. Probeer het opnieuw.
Podcast: Alle ins en outs van het IT Growth Program
Goodzo'ers vertellen over het IT growth program in de Baanbrekers Podcast.
Beluister hier