Twijfel je over de switch naar IT? Voormalig transportplanner Patrick vertelt je er alles over

Patrick
2 min
lezen

Twijfel je of het IT Traineeship iets voor je is? Dan is Patrick (29) de ideale persoon om je bij die keuze te helpen. Hij begon dit jaar bij Goodzo, haalde zijn benodigde certificaten in rap tempo en werkt nu, als eerste opdracht, met veel plezier op de servicedesk van Goodzo Cloud Services. We hebben hem gevraagd naar wat er allemaal op je af komt als je bij Goodzo aan de slag gaat, van solliciteren tot bonden met je nieuwe collega’s.

Hoe ben je bij Goodzo terechtgekomen? Wat deed je hiervoor?

Hiervoor werkte ik bij een verhuisbedrijf als transportplanner. Ik wilde een nieuwe uitdaging en ging dus op zoek naar een nieuw avontuur. Ik had geen studie afgerond, maar wilde mezelf nog wel graag bewijzen. Daarom ben ik op zoek gegaan naar toffe traineeships en daar kwam Goodzo uit! En dat terwijl ik IT eigenlijk had afgezworen omdat mijn vader er ook in werkt, haha. Maar het mooie van IT is dat je nooit uitgeleerd bent. Het blijft zich ontwikkelen, dat triggerde mij wel. Ik heb voor mijn gevoel een paar jaar stilgestaan en wilde iets vinden dat toekomstbestendig is. Dat is IT.

Wat gebeurt er allemaal na je sollicitatie?

Ik werd uitgenodigd voor de Assessmentdag, wat in feite één grote sollicitatieronde is. Maar dan wel een waarbij je het bedrijf en de mensen die er werken direct leert kennen, daardoor voelde ik me heel erg welkom. Wij waren met z’n vieren, onder wie ook nog een oude buurjongen van me. Eerst doe je een casus met elkaar en daarbij kijkt Goodzo naar hoe je daar als individu op reageert en op welke manier je samenwerkt. Aan de hand van capaciteitstests en persoonlijke gesprekken kijkt Goodzo dan waar je kracht ligt. Zo krijg je een heel goed beeld van elkaar, Goodzo van jou en jij van Goodzo. En dan ligt er ineens een contract onder je neus! Die hoef je natuurlijk niet direct te tekenen, maar het is wel tof om dat vertrouwen te krijgen. Die hele dag vond ik ook fijn, je weet direct hoe het bedrijf in elkaar zit en spreekt al wat andere Goodzo’ers. Het is een achtbaan vol informatie, maar het geeft een heel compleet beeld van waar Goodzo voor staat. Ik kan het echt iedereen aanraden.

What’s a Rich Text element?

The rich text element allows you to create and format headings, paragraphs, blockquotes, images, and video all in one place instead of having to add and format them individually. Just double-click and easily create content.

Static and dynamic content editing

A rich text element can be used with static or dynamic content. For static content, just drop it into any page and begin editing. For dynamic content, add a rich text field to any collection and then connect a rich text element to that field in the settings panel. Voila!

How to customize formatting for each rich text

Headings, paragraphs, blockquotes, figures, images, and figure captions can all be styled after a class is added to the rich text element using the "When inside of" nested selector system.

"

Jij besloot dat contract natuurlijk te ondertekenen… en dan?

Dan is er weer een mooie dag: de Career Kick-off. Alle nieuwe Goodzo’ers komen dan samen, je krijgt dan uitleg over Goodzo, over hoe het allemaal werkt, over hoe het merk in elkaar zit. En je krijgt alvast basisinformatie over hoe om te gaan met klanten en wat je kan verwachten op een gemiddelde werkdag. Daarnaast leer je ook direct je nieuwe collega’s kennen, dat is wel echt leuk. We hebben nog steeds veel contact met zijn vijven, ook om elkaar te ‘verslaan’ met hoeveel certificaten we al hebben gehaald, haha. En als je die binnen hebt, kan je aan de slag.

Hoe is het om werken en leren te combineren?

Ik begon bij Goodzo Cloud Services, dan start het IT Traineeship pas écht. Het was het begin van een best pittige tijd, want naast je werk moet je ook nog meer certificaten behalen. Dat zijn er dan nog zes, want je haalt er negen in totaal. Daar heb je ook écht wat aan: je leert bijvoorbeeld alles over Microsoft, CompTIA en Agile werken. Ik dacht: het is alles of niets, dus ik ben er fanatiek ingegaan. In twee maanden heb ik het gefixt, wat hierbij hielp was dat Daniël en ik elkaar hadden uitgedaagd om ze zo snel mogelijk te halen. Daarnaast was het echt lekker om het halen van certificaten achter de rug te hebben, want dan kan je daarna helemaal focussen op je werk. En financieel is het ook prettig, want bij ieder certificaat gaat je salaris weer wat omhoog. Maar het is maar net wat je voorkeur is, je mag hier helemaal je eigen tempo in bepalen.

Had je het werk snel onder de knie?

Nou, ik was een macgebruiker, dus eerst moest ik Windows weer even opnieuw leren gebruiken. Maar dat was zo geregeld. Tot nu toe vind ik Cloud Services de leukste plek om als IT’er dingen te leren, dat leerproces gaat ook heel erg snel. Je leert gewoon heel erg veel: over Microsoft 365, over Azure. En je leert ook echt van je collega’s. We doen heel veel samen en lossen zoveel op, als je dan een hele organisatie kunt helpen is dat heel mooi.

Over die collega’s gesproken: voel je je eigenlijk al een echte Goodzo’er?

Ja! Het is heel bijzonder, maar vanaf het eerste moment voelde Goodzo als een vertrouwde omgeving en alsof ik de mensen al jarenlang kende. We hebben allemaal een andere achtergrond, maar zijn toch min of meer hetzelfde: heel amicaal, met veel humor, sociaal sterk en gewoon goed in de omgang. Dat draagt echt bij aan het werkplezier hier. Er komen nu ook weer Trainingsdagen aan, waarin we meer kennis opdoen en elkaar nog beter leren kennen. Daar kijk ik heel erg naar uit.

Je gaat dus hartstikke lekker, heb je al plannen voor je volgende stap?

Ik wil de Deep Dive heel graag doen, dat is de tweede fase van het IT Growth Program, en ik hoop dat ik daar snel mee kan starten. Ik wil uiteindelijk de project- of management kant op, dan is dat ook heel waardevol denk ik. En verder wil ik de komende jaren samen met Goodzo kijken naar welke opties er nog meer zijn. De technische en menselijke kant van IT combineren, dat doe ik het liefst en dat kan hier bij Goodzo echt perfect.

Join the new breed
of IT. Sluit je aan bij Goodzo.

Neem contact op

met

Stefanie

We vertellen je graag meer over hoe we werken en hoe we jouw organisatie verder kunnen helpen. Laat je gegevens achter. Dan neemt een van onze mensen zo snel mogelijk contact met je op. Zonder dat je direct al ergens aan vast zit, natuurlijk.

Meer weten over jouw
IT-Carrière bij Goodzo?

Meer weten over jouw IT-carrière bij Goodzo? Bekijk dan ons IT Growth Program. We vertellen je precies hoe we jouw nieuwe carrière in de IT vormgeven.

Sluiten
Stel je vraag

We vertellen je graag meer over onze diensten, hoe we werken en hoe we jouw organisatie verder kunnen helpen. Laat je gegevens en je bericht achter, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op.

Bedankt, we hebben je inzending ontvangen!
Er ging iets mis tijdens het verzenden van het formulier. Probeer het opnieuw.