‘Je krijgt hier alle tijd om je eerste stappen in de IT te zetten en leert wat het inhoudt om binnen een grote organisatie te werken’

Esmee
2 min
lezen
IT Trainee Esmee van Goodzo

Veel Goodzo’ers kennen het gevoel: je hebt op zich wel iets met IT, maar wist lange tijd niet hoe je je eerste stappen naar een IT-carrière moest zetten. Dat was ook zo bij Esmée (29). Maar inmiddels is ze begonnen aan haar IT Traineeship. We vroegen haar naar de weg die ze tot nu toe heeft afgelegd, waarom ze zo goed bij Goodzo past en welke stappen ze nog wil zetten.

Fulltime in de studiebanken zitten is nooit mijn ding geweest. Na het proberen van een aantal hbo-studies, waaronder Sociaal Pedagogische Hulpverlening (SPH) en Technische Informatica (TI), ben ik een aantal jaar goed gaan nadenken wat wel voor mij werkt. Voor ik bij Goodzo kwam, werkte ik in de retail bij Leen Bakker en Kwantum, maar voelde een gebrek aan uitdaging en wist dat mijn toekomst daar niet lag.  

Mijn vriend werkte al bij Goodzo en hij dacht dat ik er goed zou passen. Via hem zag ik ook van dichtbij hoe goed het IT Traineeship in elkaar zat en hoe hard hij groeide in de twee jaar die hij al bij Goodzo werkte. Dat trok mij heel erg. Ik ben ook altijd wel IT-fan geweest, vroeger was ik thuis degene die de computers en printers fixte voor de hele familie. En op mijn zestiende heb ik mijn eerst eigen pc gebouwd, dus je zou wel kunnen zeggen dat ik er affiniteit mee had…

IT Trainee Esmee aan het studeren voor het IT Traineeship

Het werk bij Identity en Access Management bestaat uit kleine, maar essentiële handelingen

Ik werd aangenomen bij Goodzo en ben inmiddels begonnen met het IT Traineeship. Ik zit nu bij Rabobank, op de afdeling Identity & Access Management. Dat betekent dat ik de accounts van Rabobank-medewerkers manage en hen bijvoorbeeld help als ze inlogproblemen hebben. Het zijn kleine, maar heel essentiële handelingen: zonder onze afdeling zou er niet gewerkt kunnen worden. We hebben een heel leuk team en voor mij is dit echt de ideale eerste opdracht. Je krijgt hier alle tijd om je eerste stappen in de IT te zetten en leert wat het inhoudt om binnen een grote organisatie te werken, om jezelf uiteindelijk in vijf jaar te ontwikkelen tot volwaardige IT-consultant.

Het is ook heel tof om te merken dat je zelf stappen aan het zetten bent en dat je steeds meer gewend raakt aan wat je doet. Dat je bepaalde situaties herkent en dat je mensen uit je team kunt helpen met vragen. Ik werk nu een paar maanden bij de Rabobank en zelfs collega’s die daar al jaren intern werken, komen nu al naar me toe voor hulp. Dat betekent dat ik dus kennis heb en de materie begrijp, ik zie dat als een heel groot compliment. Dat motiveert enorm. En wat helpt is dat ik in de retail al team lead was, die ervaring kan ik nu mooi inzetten.

What’s a Rich Text element?

The rich text element allows you to create and format headings, paragraphs, blockquotes, images, and video all in one place instead of having to add and format them individually. Just double-click and easily create content.

Static and dynamic content editing

A rich text element can be used with static or dynamic content. For static content, just drop it into any page and begin editing. For dynamic content, add a rich text field to any collection and then connect a rich text element to that field in the settings panel. Voila!

How to customize formatting for each rich text

Headings, paragraphs, blockquotes, figures, images, and figure captions can all be styled after a class is added to the rich text element using the "When inside of" nested selector system.

"
IT Trainee Esmee van Goodzo ingesprek met Careermanager

In het traineeship kan je je eigen ritme bepalen, maar word je ook begeleid en gemotiveerd

Het mooie van Goodzo is dat je ook altijd weer vooruit kunt kijken, want binnenkort heb ik een gesprek met mijn Career Manager Ruben om te kijken naar wat ik kan gaan doen als ik mijn IT Traineeship heb afgerond. Voor mij is dat de ideale combinatie. In het traineeship kan je vrij goed je eigen ritme bepalen, maar word je ook begeleid en gemotiveerd door je eigen Career Manager. Ruben pusht me ook echt om hierna de Deep Dive te gaan doen en kijkt samen met mij naar wat er voor nodig is om die stap straks te zetten, zodat ik me uiteindelijk door blijf ontwikkelen tot IT-consultant. Dat vind ik heel fijn, hij is echt een topper, haha.  

Naast Ruben ben ik ook heel blij met hoe het traineeship is opgezet. Ik ben nu bijvoorbeeld met Azure bezig, waar ik bij de Rabobank ook mee werk. En daarnaast word je ook getraind in je soft skills. Eigenlijk is de sollicitatie al een test. Het is hier veel belangrijker dat je empathisch en menselijk bent en goed kunt samenwerken, dan dat je veel kennis van IT hebt. Bij Goodzo werken echt stuk voor stuk leuke mensen, iedereen lijkt op elkaar. Goodzo’ers hebben allemaal min of meer hetzelfde verhaal:  we komen uit de horeca, de retail of nog andere branches, maar delen een bepaalde mindset en zijn allemaal heel sociaal. En we willen altijd net even een stapje extra doen, dat tekent echt een Goodzo’er.

Mijn grootste doel is dat ik erachter kom waar mijn echte kracht ligt, binnen de IT en erbuiten

Dat menselijke zit echt verweven door de hele organisatie. Zeker als ik het vergelijk met mijn vorige werk, dan is het een wereld van verschil. Mijn Career Manager kwam bijvoorbeeld uit zichzelf naar me toe om het over een loonsverhoging te hebben, toen ik een certificaat had behaald. Hij appt en belt ook regelmatig om te vragen hoe het met me gaat, dat vind ik echt heel erg waardevol. Net als dat vaste contract natuurlijk… Al vind ik het net zo belangrijk dat we het hier met zijn allen zo naar ons zin hebben en gezellig een biertje drinken en een spelletjesavond organiseren.  

Mijn doel is nu om het IT Traineeship af te ronden en daarna aan de Deep Dive te beginnen. Maar het grootste doel is voor mij dat ik erachter kom waar mijn echte kracht ligt, binnen de IT en erbuiten. Ik kan alles een beetje en vind ook alles een beetje leuk. Maar als ik écht weet te ontdekken wat ik wil en kan, ben ik heel blij. En ik weet zeker dat Goodzo mij daarbij gaat helpen.

IT Trainee Esmee van Goodzo lachend

Join the new breed
of IT. Sluit je aan bij Goodzo.

Neem contact op

met

Stefanie

We vertellen je graag meer over hoe we werken en hoe we jouw organisatie verder kunnen helpen. Laat je gegevens achter. Dan neemt een van onze mensen zo snel mogelijk contact met je op. Zonder dat je direct al ergens aan vast zit, natuurlijk.

Start het IT Traineeship

Meer weten over jouw
IT-Carrière bij Goodzo?

Meer weten over jouw IT-carrière bij Goodzo? Bekijk dan ons IT Growth Program. We vertellen je precies hoe we jouw nieuwe carrière in de IT vormgeven.

Sluiten
Stel je vraag

We vertellen je graag meer over onze diensten, hoe we werken en hoe we jouw organisatie verder kunnen helpen. Laat je gegevens en je bericht achter, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op.

Voornaam is een verplicht veld
E-mailadres is een verplicht veld
Telefoonnummer is een verplicht veld
Bericht is een verplicht veld
Bedankt, we hebben je inzending ontvangen!
Er ging iets mis tijdens het verzenden van het formulier. Probeer het opnieuw.