'Direct positieve impact op de inwoners van Rotterdam maken, dat is het mooist.'

Gemeente Rotterdam
lezen
Het taskforce Digitale Participatie team bij de gemeente rotterdam in gesprek met mendix business consultant Tim over participatieplatform Mijn Rotterdam

Gemeente Rotterdam heeft de ambitie om de inwoners gelukkiger en meer betrokken te laten zijn met hun woonomgeving. Met het nieuw ontwikkelde digitaal participatieplatform Mijn Rotterdam krijgt de burger een stem: het is in het leven geroepen om de inwoners van Rotterdam met eigen ideeën meer invloed te geven op hun leefomgeving.

Vanuit de gemeente Rotterdam leiden Madelijn Vijfhuizen en Sharaifa Mik dit project. Ze zijn onderdeel van de Taskforce Digitale Participatie. Madelijn als procesmanager, Sharaifa als product owner en projectmanager. Samen met Mendix Business Consultant Tim van Leeuwen spreken ze over het (samen)werken aan dit participatieplatform. Sharaifa: 'We waren voor dit project op zoek naar een Mendix-developer, die in staat was om onze wensen én die van de Rotterdammer te begrijpen. De gemeente Rotterdam werkte al op meerdere vlakken samen met Goodzo. Die samenwerking verliep al heel erg goed, dus toen we als Taskforce Digitale Participatie een Goodzo'er toegewezen kregen, waren de verwachtingen hoog.' Madelijn: 'Wij vinden het heel belangrijk om een goede klik te hebben met de ontwikkelaar. In onze gesprekken met Tim bleek al snel dat we een hele goede Goodzo-match hadden.'

Het taskforce Digitale Participatie team bij de gemeente rotterdam in gesprek met mendix business consultant Tim over participatieplatform Mijn Rotterdam

'Het is belangrijk om te begrijpen waar het ontwikkelproces toe dient.'

Sharaifa: Het fijne is dat Tim niet alleen als technische ontwikkelaar naar dit project kijkt. Hij ziet de context van dit digitale platform, hij weet precies wat en voor wie we aan het bouwen zijn.

Tim: Dat is ook wel echt iets dat in mij en mijn Goodzo-collega's zit. Het is heel erg belangrijk om te begrijpen waar het proces waar je mee bezig bent toe dient. Als je begrijpt waarom je iets aan het bouwen bent, kan je als ontwikkelaar ook veel meer goede feedback geven en voorstellen doen.

Sharaifa: Een groot pluspunt van consultants van Goodzo zit in de totaliteit en integraliteit van samenwerken. Tim denkt integraal mee, verder dan zijn eigen opdracht. Hij is ook echt een van ons, hij gedraagt zich als een volwaardig teamlid.

Madelijn: Voor mij is dat tekenend voor mensen van Goodzo. Je merkt dat het een jong bedrijf is, met ambitieuze mensen die alle ruimte krijgen om zichzelf te ontwikkelen. We merken echt dat er veel aandacht aan die manier van denken en werken wordt besteed.

What’s a Rich Text element?

The rich text element allows you to create and format headings, paragraphs, blockquotes, images, and video all in one place instead of having to add and format them individually. Just double-click and easily create content.

Static and dynamic content editing

A rich text element can be used with static or dynamic content. For static content, just drop it into any page and begin editing. For dynamic content, add a rich text field to any collection and then connect a rich text element to that field in the settings panel. Voila!

How to customize formatting for each rich text

Headings, paragraphs, blockquotes, figures, images, and figure captions can all be styled after a class is added to the rich text element using the "When inside of" nested selector system.

"
'Het is belangrijk om te begrijpen waar het ontwikkelproces toe dient.'
Uitzicht op de Erasmus brug in rotterdam

'De wil om een politieke opdracht als deze te doorgronden is uniek.'

Sharaifa: Het is een bepaald type mens. Betrokken, positief, nieuwsgierig. Ze worden intern opgeleid en zijn ook in staat om anderen op te leiden. Daarnaast is er vanuit Goodzo veel begeleiding, dat geeft ons als opdrachtgever een veilig gevoel. We merken dat Goodzo'ers in de kern allemaal hetzelfde zijn, met wie je ook werkt. Ze kunnen enorm snel schakelen, geven ons rust en vertrouwen en kennen Mendix van binnen en buiten.

Tim: We zijn inderdaad heel erg betrokken. Wat we bij Goodzo met elkaar gemeen hebben is dat we altijd sámen iets willen bereiken. Daar zijn we ook echt van doordrongen, dat je dingen samen op moet pakken om tot de beste resultaten te komen. Verder kijken dan je eigen eilandje.

Madelijn: Dat is echt uniek. In dit specifieke geval vind ik het ook bijzonder dat er veel interesse is om een politieke opdracht als deze te willen doorgronden.

Sharaifa: Doordat Tim in het begin veel tijd heeft geïnvesteerd in het begrijpen van de politieke context waarin we Mijn Rotterdam bouwen, kunnen we nu razendsnel schakelen. Hij begrijpt hoe het zit. Die bereidheid om jezelf ergens in vast te bijten is enorm waardevol en geeft heel veel vertrouwen. Als hij adviseert dat iets op een bepaalde manier kan, dan vertrouwen we hem daarin.

Tim: Ik heb door deze opdracht ook wel echt een hart voor de stad Rotterdam gekregen. Ik vind het belangrijk dat iedereen Mijn Rotterdam kan gebruiken. De UI en UX moeten perfect aansluiten op wat mensen willen en kunnen. De drempel moet zo laag mogelijk liggen, pas dan kan Mijn Rotterdam zijn doel bereiken en kunnen we een positieve impact maken op de inwoners van Rotterdam.

'We bouwen hier aan iets dat de inwoners van Rotterdam gelukkiger maakt.'

Madelijn: Voor ons als gemeente is het heel erg prettig om met een partij te werken die zo met die impact op de eindgebruiker bezig is. Bewoners willen graag meer invloed uitoefenen en betrokken zijn. En als gemeente willen we graag weten wat er in de wijk leeft. Met dit platform krijgen we de mogelijkheid om bewoners inspraak te laten geven en ons beleid daarop aan te passen.

Sharaifa: En het werkt, want in korte tijd zijn er al veel initiatieven binnengekomen.

Tim: Je bouwt hier daadwerkelijk iets wat mensen gelukkiger maakt. Dat je direct effect ziet van de dingen die je als team bouwt, dat vind ik het mooist aan dit project.

Het taskforce Digitale Participatie team bij de gemeente rotterdam in gesprek met mendix business consultant Tim over participatieplatform Mijn Rotterdam

Eindgebruiker

Moni Otte: Een groep enthousiaste inwoners uit Carnisse schrijft samen met de gemeente Rotterdam aan toekomstperspectief, om te bepalen hoe de wijk er in 2035 uit moet komen te zien. De input op Mijn Rotterdam helpt beide partijen bij het geven van richting aan de planvorming. De inwoners worden gehoord, dat geeft iedereen een heel erg goed gevoel.

Update | Winnaar Computable Awards 2023

Op 30 oktober 2023 won Mijn Rotterdam het beste overheidsproject tijdens de Computable Awards 2023.

"Een panel van Computable-experts beoordeelt elke inzending met vier cijfers. De hoofdjury bepaalt per categorie hoe zwaar desbetreffende onderdelen moeten gaan wegen, waarna de tien hoogste gemiddelden in zestien categorieën worden genomineerd.

Nadat alle genomineerden bekend zijn mogen ook de lezers van Computable stemmen. De stem van de markt bepaalt uiteindelijk voor 50 procent wie er wint. De andere helft wordt bepaald door het onafhankelijke juryoordeel." - Computable

Gemeente Rotterdam, Mendix en Goodzo ontvingen met een 7,56 een van de hoogste cijfers in de categorie.  En wonnen met 18,21% de publieke stem. Ontdek hier meer over hoe de uitslag tot stand kwam.

Join the new breed
of IT. Sluit je aan bij Goodzo.

Neem contact op

met

Stefanie

We vertellen je graag meer over hoe we werken en hoe we jouw organisatie verder kunnen helpen. Laat je gegevens achter. Dan neemt een van onze mensen zo snel mogelijk contact met je op. Zonder dat je direct al ergens aan vast zit, natuurlijk.

Start het It Traineeship en wordt Mendix Business Consultant

Meer weten over jouw
IT-Carrière bij Goodzo?

Meer weten over jouw IT-carrière bij Goodzo? Bekijk dan ons IT Growth Program. We vertellen je precies hoe we jouw nieuwe carrière in de IT vormgeven.

Sluiten
Stel je vraag

We vertellen je graag meer over onze diensten, hoe we werken en hoe we jouw organisatie verder kunnen helpen. Laat je gegevens en je bericht achter, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op.

Bedankt, we hebben je inzending ontvangen!
Er ging iets mis tijdens het verzenden van het formulier. Probeer het opnieuw.