'De mouwen opstropen en gaan, dat is wat Goodzo en Rotterdam met elkaar gemeen hebben'.

Gemeente Rotterdam
lezen
Coördinator Mendix-team gemeente rotterdam in gesprek met Mendix consultant en Mendix community leader

Marja van der Veer is coördinator van het centrale Mendix-team bij de gemeente Rotterdam. Sinds een paar jaar werkt ze samen met Goodzo'ers Ruben Koornneef (Mendix-consultant en coördinator) en Robin Vervuren (trainer en community leader) aan het verder professionaliseren van de IT binnen de gemeente. Met zijn drieën bespreken ze wat deze samenwerking zo bijzonder maakt en hoe beide organisaties elkaar helpen.

Robin: 'De samenwerking tussen Goodzo en de gemeente Rotterdam is ooit ontstaan toen we een Mendix-developer detacheerden binnen het projectteam van het participatieplatform Mijn Rotterdam. We leerden door dat contact meer over de ambities van de gemeente. We presenteerden onze ervaringen met Mendix-beheer bij de BAM en daarna zijn we verder met elkaar in gesprek gegaan.'

Uitzicht Rotterdam

Marja: 'Vanwege de krapte op de arbeidsmarkt, en dan met name die van IT'ers en Mendix-developers, zochten we naar een oplossing om onze applicaties toch te kunnen blijven beheren en ontwikkelen. Toen bleek dat Goodzo ons eigen personeel ook Mendix-training kon geven, vonden we dat een mooie manier om toch aan onze behoefte te kunnen voldoen.'

'Als je de juiste mensen niet kunt vinden, moet je ze opleiden.'

Robin: 'Voor de gemeente Rotterdam hebben we een op maat gemaakt trainingsprogramma opgezet, die precies matcht met de manier waarop er intern al wordt gewerkt. Die training geven we twaalf weken lang, één dag in de week, om de basis van het programmeren met Mendix te leren aan werknemers van de gemeente. Je hoeft daarvoor geen ervaring in de IT te hebben. Inmiddels hebben vier groepen van het cluster Stadsbeheer en een groep vanuit cluster BCO (Bestuurs- en Concernondersteuning) de training succesvol afgerond.'

Ruben: 'Het idee hierachter is dat we als Goodzo niet altijd meer nodig zijn en dat we de medewerkers van de gemeente Rotterdam zo opleiden dat ze zelf in staat zijn om dingen op te lossen. Er is zo'n enorm tekort aan goede mensen, organisaties als de gemeente kunnen alleen aan nieuwe mensen komen door ze zelf op te leiden. En daar helpen wij bij.'

Robin: 'Drie dagen per week ben ik als Community Lead bezig met het verder helpen en ontwikkelen van de medewerkers die de training succesvol hebben afgerond. Na de training zijn er twee routes die ze kunnen volgen: een deel stroomt in bij het centrale Mendix-team en ander een deel in de Mendix-community van stadsbeheer. Daar werken ze twee dagen in de week aan Mendix-projecten van de gemeente. In een jaar tijd proberen we ze vervolgens op een bepaald niveau te krijgen, zodat ze in staat zijn om hun werk ook zonder begeleiding te kunnen doen. Dit doen we echt per individu, want iedereen heeft andere ambities en kwaliteiten.'

What’s a Rich Text element?

The rich text element allows you to create and format headings, paragraphs, blockquotes, images, and video all in one place instead of having to add and format them individually. Just double-click and easily create content.

Static and dynamic content editing

A rich text element can be used with static or dynamic content. For static content, just drop it into any page and begin editing. For dynamic content, add a rich text field to any collection and then connect a rich text element to that field in the settings panel. Voila!

How to customize formatting for each rich text

Headings, paragraphs, blockquotes, figures, images, and figure captions can all be styled after a class is added to the rich text element using the "When inside of" nested selector system.

"
'Dit partnership is heel erg waardevol, juist ook voor de lange termijn.'
Mendix consultants delen hun visie in gesprek met de klant

Marja: 'Goodzo draagt op deze manier heel erg bij aan onze professionaliseringsslag. Het hebben van een partnership als deze is heel erg waardevol, juist ook voor de lange termijn. Het is een partij waar we echt op kunnen bouwen en vertrouwen.'

Robin: 'Het begint voor mij met gezond verstand. Je moet normaal communiceren met elkaar en proberen om niet in lange bureaucratische procedures te vervallen.'

Marja: 'We waren al heel snel enthousiast over de manier van werken. Goodzo denkt enorm met ons mee, alsof ze zelf onderdeel zijn van onze organisatie. Goodzo'ers zijn over het algemeen redelijk jong en brengen mede daardoor een hele goede energie met zich mee. Ze vallen daar ook echt door op, ze hebben een drive die je maar weinig bij anderen ziet.'

'Als gemeente willen we de ontwikkeling van mensen niet in de weg staan.'

Ruben: We worden en werden ook echt met open armen ontvangen. En we mogen veel doen. Ik begon als applicatiebeheerder, maar werd door omstandigheden ineens coördinator. Die vrijheid was er, dus nam ik die. Er is hier veel ruimte en oog voor ontwikkeling, dat is heel prettig.

Marja: Als gemeente willen we de ontwikkeling van mensen niet in de weg staan. En als er iemand vertrekt of een andere functie binnen onze organisatie krijgt, zorgt Goodzo ervoor dat er op korte termijn goede oplossingen komen. Ik weet iedere keer weer zeker dat we niets tekortkomen. Het is echt ontzettend fijn zaken doen, alles gaat in goed overleg.

Robin: Ik denk dat dat ook heel erg bij ons past. Een probleem zien, en daar direct mee aan de slag gaan. Op ieder niveau.

Mendix consultants in gesprek bij de erasmus brug in rotterdam

Marja: Wat dat betreft past Goodzo ook heel goed bij de Rotterdamse mindset: mouwen opstropen en gaan. Je herkent een Goodzo'er ook direct. Ze zijn initiatiefrijk, pakken onderling veel op en zijn ook niet bang om vragen te stellen.

Ruben: Als je voelt dat iets belangrijk is, dan moet je daar direct mee aan de slag. Desnoods 's avonds of in het weekend. Niet altijd natuurlijk, maar je moet urgentie aan kunnen voelen. In situaties waarin de security van applicaties op het spel staat, moet je snel kunnen schakelen. Dan is het heel fijn dat je korte lijntjes hebt en weet wie je moet hebben.

Marja: Dat is precies wat we wilden bereiken. We ontwikkelen onszelf verder als organisatie, onze mensen ontwikkelen zich met de trainingen van Goodzo en met onze opdrachten helpen we Goodzo'ers ontwikkelen. Ik ben blij met deze samenwerking en hoop dat we deze in de toekomst nog verder uit kunnen breiden.

Join the new breed
of IT. Sluit je aan bij Goodzo.

Neem contact op

met

Stefanie

We vertellen je graag meer over hoe we werken en hoe we jouw organisatie verder kunnen helpen. Laat je gegevens achter. Dan neemt een van onze mensen zo snel mogelijk contact met je op. Zonder dat je direct al ergens aan vast zit, natuurlijk.

Coördinator Mendix-team van de gemeente rotterdam in gesprek

Meer weten over jouw
IT-Carrière bij Goodzo?

Meer weten over jouw IT-carrière bij Goodzo? Bekijk dan ons IT Growth Program. We vertellen je precies hoe we jouw nieuwe carrière in de IT vormgeven.

Sluiten
Stel je vraag

We vertellen je graag meer over onze diensten, hoe we werken en hoe we jouw organisatie verder kunnen helpen. Laat je gegevens en je bericht achter, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op.

Bedankt, we hebben je inzending ontvangen!
Er ging iets mis tijdens het verzenden van het formulier. Probeer het opnieuw.