'Mijn werk draait om mensen verder brengen, als IT'er en als mens'

Diede
lezen
Career manager diede

Als Career Manager is Diede (28) iedere dag bezig met ontwikkeling. De ontwikkeling van de IT'ers die ze begeleidt, van onze opdrachtgevers en van zichzelf. Ze vertelt wat haar werk als Career Manager inhoudt, wat haar drijft en wat ze doet om anderen te helpen.

Ambitie en drive

Hoewel ik hier nog maar kort werk, heb ik het gevoel dat ik al helemaal ben omarmd door alle mensen binnen Goodzo. Ik kom uit de techniek, waar ik voor een detacheerder werkte, en was op zoek naar een organisatie waar ik met jongere mensen kon werken. Jonge mensen die graag willen leren en nog aan het begin van hun carrière staan. Vol ambitie en de wil en de drive om te knallen en het beste uit zichzelf te halen. Die mensen heb ik hier absoluut gevonden.

Career manager in gesprek met It Trainee over zijn carriere mogelijkheden

Niet iedereen begrijpt direct wat een Career Manager doet, maar dat snap ik wel. Als ik het aan vrienden of familie uitleg zeg ik dat ik ambitieuze jonge mensen begeleid tijdens de eerste stappen in hun IT-carrière, zowel in hun persoonlijke ontwikkeling als in hun ontwikkeling bij onze opdrachtgevers. Ik praat veel met ze, zoek ze op en ben hun eerste aanspreekpunt wanneer ze ergens mee zitten.

What’s a Rich Text element?

The rich text element allows you to create and format headings, paragraphs, blockquotes, images, and video all in one place instead of having to add and format them individually. Just double-click and easily create content.

Static and dynamic content editing

A rich text element can be used with static or dynamic content. For static content, just drop it into any page and begin editing. For dynamic content, add a rich text field to any collection and then connect a rich text element to that field in the settings panel. Voila!

How to customize formatting for each rich text

Headings, paragraphs, blockquotes, figures, images, and figure captions can all be styled after a class is added to the rich text element using the "When inside of" nested selector system.

"
Ik ben er voor de ontwikkeling en het geluk van onze IT'er.
Career Manager geeft een presentatie op de assessmentdag

Ik ben er voor de ontwikkeling en het geluk van onze IT'er. Formeel gezegd: ik vertegenwoordig het belang van onze medewerkers. Ook intern, want als Sales een plekje bij een opdrachtgever heeft gevonden die niet helemaal matcht met de wensen van 'mijn' IT'er, dan ga ik eerst goed met iedereen in gesprek voordat we diegene ergens plaatsen. 

Met drie Career Managers zijn we in contact met ongeveer honderd IT'ers. Ik heb dus zo'n dertig mensen onder mijn hoede, die allemaal andere wensen hebben. De een wil graag iedere week een contactmoment, voor een ander is eens in de maand genoeg. Je werkt uiteindelijk met mensen, dus je kunt plannen wat je wil, maar het leven verandert iedere dag. In deze baan word ik enorm uitgedaagd om flexibel te zijn. Maar dat vind ik er juist het mooie aan.

De kracht van een Goodzo'er

Op een Goodzo dag praat ik met mensen die bij ons hebben gesolliciteerd om een nieuwe carrière in de IT te starten. Dat zijn mensen met allerlei verschillende achtergronden, je hoeft écht geen ervaring in de IT te hebben om bij ons aan de slag te kunnen. Maar je hebt wel een bepaald denkniveau nodig en moet uit jezelf gemakkelijk met anderen kunnen communiceren. 

Dat is ook waar de kracht van Goodzo ligt binnen de IT: onze mensen zijn slim, communicatief heel erg sterk en kunnen zich goed inleven, ze zijn de verbindende factor tussen de IT, de eindgebruiker en de opdrachtgever. Dat is empathie. Daarin onderscheiden onze mensen zich van anderen.

Tijdens de gesprekken voel ik dus ook aan of iemand er met de juiste intenties zit. Praat diegene vol energie en passie over de IT? En over het helpen van anderen en het oplossen van problemen? Dan heb ik ook direct zin om met diegene te werken, dan weet ik eigenlijk al zeker dat het wat gaat worden.

Career manager aan de lunch tafel met collegas op kantoor

Helpen ontwikkelen

Uiteindelijk draait het erom dat we mensen verder brengen, dat we iemand helpen in zijn ontwikkeling als IT'er en als mens. Dat doe ik door in de gaten te houden wat iemand leuk vindt en wat iemand wil leren. Als onze IT'ers meer ervaring opdoen, krijgen ze een voorkeur voor een bepaalde richting. Dat is een heel natuurlijk proces. Iedere vier maanden voeren we een GROW-gesprek, waarin we meetbare doelen stellen en kijken naar aan welke skills we gaan werken. Dit verwerkt de IT'er in een verslag, want als je iets opschrijft, word je er meer toe gezet om echt iets te veranderen.

Maar we voeren natuurlijk ook persoonlijke gesprekken en stellen veel vragen. Hoe vind je het bij je opdracht? Word je genoeg uitgedaagd? Wat vind je leuk? Wat wil je hierna doen? Soms komt iemands persoonlijke leven ook aan bod, maar dat hoeft niet. Iemand is hier in eerste instantie om zich te ontwikkelen als persoon in het werkveld. 

Ik denk wel dat je niet moet verwachten dat iemand zomaar zijn hele hart bij je uitstort, als je niets van jezelf laat zien. Dus dat probeer ik ook te doen. Openheid en eerlijkheid moet van twee kanten komen om een sterke en persoonlijke band op te bouwen. Dat is waar mijn werk om draait en wat ik het allermooiste vind om te doen: iemand verder helpen en zorgen dat ik iets bij kan dragen aan zijn of haar ontwikkeling.

Join the new breed
of IT. Sluit je aan bij Goodzo.

Neem contact op

met

We vertellen je graag meer over hoe we werken en hoe we jouw organisatie verder kunnen helpen. Laat je gegevens achter. Dan neemt een van onze mensen zo snel mogelijk contact met je op. Zonder dat je direct al ergens aan vast zit, natuurlijk.

Career manager bij het successenbord

Meer weten over jouw
IT-Carrière bij Goodzo?

Meer weten over jouw IT-carrière bij Goodzo? Bekijk dan ons IT Growth Program. We vertellen je precies hoe we jouw nieuwe carrière in de IT vormgeven.

Sluiten
Stel je vraag

We vertellen je graag meer over onze diensten, hoe we werken en hoe we jouw organisatie verder kunnen helpen. Laat je gegevens en je bericht achter, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op.

Bedankt, we hebben je inzending ontvangen!
Er ging iets mis tijdens het verzenden van het formulier. Probeer het opnieuw.