‘Goodzo’ers zijn in staat om verschillende complexe organisaties met elkaar te verbinden’

Provincie Zuid-Holland
lezen
Programma manager in gesprek met de IT projectleider

Hoe breed is het werkveld IT? Heel breed, blijkt ook uit onze samenwerking met de Provincie Zuid-Holland. Onze projectleiders werken binnen het programma Digitaal Zuid-Holland aan de digitalisering van de provincie. Een van die projectleiders is Roos. Samen met programmamanager Carlo Spelten heeft ze het over hoe waardevol het kan zijn als je juist géén achtergrond in de IT hebt en wat de kracht is van deze samenwerking.

Carlo: Samen met vijf projectleiders ben ik verantwoordelijk voor ondersteuning van acht verschillende opgaven en ambities voor de provincie. Met Digitaal Zuid Holland ondersteunen we die opgaven met digitaliseringsprojecten. Die zijn soms technisch, maar soms ook puur gericht op veranderingen in de organisatie.

Roos: En ik ben een van die projectleiders. Dat is wel iets anders dan de eerste rol die ik via Goodzo invulde, want ik begon op de servicedesk van PWC. En net als zo’n beetje iedereen bij Goodzo heb ik een heel andere achtergrond: ik heb eerst de Hotel Management School Maastricht afgerond. In dit werk merk ik hoe waardevol die ervaring is. De rol die ik nu heb gaat veel verder dan alleen het technische deel van de IT en de digitalisering. Het vraagt om veel contact, je moet veel plannen en organiseren, mensen overtuigen. Wat dat betreft heeft dit werk veel gelijkenissen met het werken in de horeca. Maar als je twee jaar geleden had gezegd dat ik me nu IT-consultant kon noemen, had ik je niet geloofd.

Carlo: Een goede leerschool voor projectmanagement is de horeca. Zo heb je binnen de horeca te maken met veel verschillende klanten met allemaal hun eigen eisen en wensen. Ondertussen wordt er wel van je verwacht om te ‘leveren en te presteren’. Binnen Digitaal Zuid-Holland hebben wij ook te maken met veel verschillende opdrachtgevers. Ik denk dat mensen juist door hun horeca-ervaring in staat zijn om te gaan met de grillen van mensen en organisaties. Dat was voor mij ook een van de redenen om Roos aan te nemen. En daar heb ik absoluut geen spijt van, ze werkt nu aan een project dat dwars door allerlei opgaven heen gaat en daar speelt ze een belangrijke rol in.

IT Trainee in gesprek met projectleider van Digitaa Zuid-Holland

‘Dit werk gaat niet om je technische skills, maar om wie je bent als persoon’

Carlo: Voor Digitaal Zuid-Holland waren we op zoek naar projectleiders die in staat zijn om de rol van intermediair op zich te nemen tussen de projectorganisatie Digitaal Zuid-Holland en onze opdrachtgevers. Dat vraagt om gevoel voor politiek binnen een organisatie, maar je moet ook goed kunnen schakelen tussen verschillende disciplines. Het technische deel, de inhoud, het proces: die mix moet je kunnen vertalen naar een opdrachtformulering. Dat was uiteindelijk ook onze vraag aan Goodzo. Op dat moment dacht ik nog wel dat Goodzo misschien te veel op servicedesks en pure IT gericht zou zijn. Maar ik loop al even mee in deze wereld en heb de ervaring dat het niet gaat om je technische skills, maar om wie je bent als persoon. En of je als persoon in staat bent te schakelen tussen verschillende niveaus van expertise, inhoud en kennis. Projectmanagement gaat ook in de IT niet zozeer om de inhoud, maar om het begeleiden van een proces. Dat heeft Roos allemaal in zich. Goodzo’ers zijn in staat om verschillende complexe organisaties met elkaar te verbinden.

What’s a Rich Text element?

The rich text element allows you to create and format headings, paragraphs, blockquotes, images, and video all in one place instead of having to add and format them individually. Just double-click and easily create content.

Static and dynamic content editing

A rich text element can be used with static or dynamic content. For static content, just drop it into any page and begin editing. For dynamic content, add a rich text field to any collection and then connect a rich text element to that field in the settings panel. Voila!

How to customize formatting for each rich text

Headings, paragraphs, blockquotes, figures, images, and figure captions can all be styled after a class is added to the rich text element using the "When inside of" nested selector system.

"
'Het is belangrijk om de expertise die je inhuurt, door te blijven ontwikkelen'
IT Consultant geeft advies aan het digitaliseringsproject team

Roos: Ik wilde graag meer leren van de technische kant, maar zag geen toekomst voor me als developer. Voor mij had deze opdracht alles. Het was inderdaad heel iets anders dan werken op de servicedesk, maar ik had het gevoel dat deze rol nog beter bij me paste. Het gaat nu ook hartstikke goed, ik zit hier echt op mijn plek. Ik werk aan drie, vier projecten tegelijk, met veel verschillende stakeholders en binnen een complexe organisatie, maar na een paar maanden zat ik er al lekker in. Dat kwam door de goede begeleiding, vanuit zowel Digitaal Zuid-Holland als Goodzo, als door de ervaring die ik in mijn eerste opdracht op de servicedesk heb opgedaan. Dat is de rest van je carrière nog waardevol.

Carlo: Wij huren expertise in. Als je dat als organisatie doet, dan hou je je over het algemeen niet bezig met de ontwikkeling van de mensen die je inhuurt. Maar bij de Provincie Zuid-Holland besteden we veel aandacht aan de ontwikkeling van onze eigen mensen, of ze nu intern of externen zijn. We vinden het belangrijk dat iedereen de kans krijgt om binnen deze complexe programma’s ervaring op te doen en zich daardoor zelf ook te kunnen ontwikkelen.

Roos: De Deep Dive helpt mij ook bij die ontwikkeling. Het verbreedt mijn kijk op de wereld van IT. Niet alleen op technisch vlak, maar juist ook de softe kant. De consultancytrainingen zijn heel waardevol, de nieuwe gesprekstechnieken die ik leer kan ik hier bijvoorbeeld heel goed inzetten. Het geeft me meer zekerheid in deze functie. Dat is wel tof om te merken.

‘Goodzo is een organisatie die gelooft in ontwikkeling, daarin zit de toegevoegde waarde’

Carlo: Roos en haar collega Tristan krijgen veel goede dingen mee vanuit Goodzo. Hoe goed ze zijn en worden in deze rol, zit naar mijn mening voor een groot deel in hunzelf. Maar ik zie ook dat ze op een positieve manier beïnvloed worden door Goodzo. Het is een organisatie die gelooft in ontwikkeling, daarin vinden we elkaar. En daar zit voor mij ook de toegevoegde waarde. Goodzo is geen cv-schuiver, maar wil bouwen aan een duurzame relatie. Ze proberen hun dienstverlening zo goed mogelijk af te stemmen op onze werkzaamheden, zonder dat daar verplichtingen of verwachtingen aan vast zitten. Dat maakt dit voor mij een hele fijne samenwerking.

Roos: Ik denk ook echt dat onze organisaties heel goed matchen. Digitaal Zuid Holland is een erg dynamisch team waarin veel gebeurt en je soms heel snel moet schakelen. Ik vind het ook heel tof om met mijn werk direct impact te maken op de samenleving en wil daar nog graag even mee doorgaan.

Carlo: En wij ook! We staan aan de vooravond van veel digitale transformaties binnen de Provincie Zuid-Holland. Dat gaat nog wel een jaar of twee zo door. Mijn doel is om de bezetting in ons team zo constant mogelijk te houden, dus als mensen tevreden zijn, houd ik ze graag aan boord. De samenwerking met Goodzo en de Goodzo’ers loopt goed. We weten wat we aan elkaar hebben en daar moeten we vooral zo mee doorgaan.

Overheid instantie Provincie Zuid-Holland

Join the new breed
of IT. Sluit je aan bij Goodzo.

Neem contact op

met

Stefanie

We vertellen je graag meer over hoe we werken en hoe we jouw organisatie verder kunnen helpen. Laat je gegevens achter. Dan neemt een van onze mensen zo snel mogelijk contact met je op. Zonder dat je direct al ergens aan vast zit, natuurlijk.

Ga het gesprek met ons aan over project management in een wereld van digitalisering

Meer weten over jouw
IT-Carrière bij Goodzo?

Meer weten over jouw IT-carrière bij Goodzo? Bekijk dan ons IT Growth Program. We vertellen je precies hoe we jouw nieuwe carrière in de IT vormgeven.

Sluiten
Stel je vraag

We vertellen je graag meer over onze diensten, hoe we werken en hoe we jouw organisatie verder kunnen helpen. Laat je gegevens en je bericht achter, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op.

Bedankt, we hebben je inzending ontvangen!
Er ging iets mis tijdens het verzenden van het formulier. Probeer het opnieuw.